
کشاورزان دیار کهگیلویه وبویراحمد بعداز برداشت محصولات خود با هدف تسریع در کشت دوم و از بین بردن بقایای علفها؛ اقدام به آتشزدن بقایای مزارع خود میکنند. این اقدام علاوه بر آلودگی آب و هوا به خاک نیز آسیت جدی میرساند.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «صبح زاگرس» استان کهگیلویه و بویراحمد با جمعیتی بالغبر ۸۰۰ هزار نفر و مساحتی حدود ۱۶ هزار و ۲۴۹ کیلومتر مربع است، سالانه حدود ۱۱۷ هزار هکتار زمین زیر کشت محصولات زراعی دیم و آبی میرود. این ارقام با توجه به اقلیم، شرایط جغرافیایی، آب و هوا در مناطق مختلف استان متغیر است.
برخی کشاورزان در استان کهگیلویه و بویراحمد بعداز برداشت محصولات خود با هدف تسریع در کشت دوم و از بین بردن بقایای علفها اقدام به آتشزدن بقایای مزارع خود میکنند. غافل از اینکه این اقدام علاوه بر آسیب به محیطزیست و آلودگی آب و هوا به خاک آن زمین نیز آسیبات جدی میرساند.
به گفته کارشناسان تنشآبی و به سبب آن خشکسالی در سال ۱۴۰۴ با افزایش دما و کمبود آب جهت کاشت مزارع همراه خواهد بود، این امر سبب میشود تا کشاورزان به کشت محصولات دیم و کمآب روی آورند، برای کشت این محصولات نیز باید پایهها و عوامل اولیه وجود داشته باشد، امسال بهعلت کاهش بارندگیها که از طرفی سبب کاهش حداکثری میزان آب مصرفی و رطوبت طبیعی موجود در خاک شده است کشاورزان تا حدود زیادی متضرر خواهند شد.
از اینرو میطلبد کشاورزان به رعایت اصول کشاورزی توجه بیشتری داشته باشند، یکیاز عواملی که سبب ماندگاری بیشتر رطوبت در خاک میشود وجود بقایای محصولات کشتشده در زمین است چرا که این بقایا سایبانی طبیعی جهت جلوگیری از تابش نور مستقیم خورشید به خاک است، این درحالی است که آتشزدن این بقایا سبب خسارتهای آب و هوا و همچنین خسارتهای سنگین به خاک و به تبع آن از بین رفتن رطوبت خاک میشود.
اما چه عواملی سبب میشود تا کشاورزان به چنین عملی دستزده و سبب آسیبرساندن ناخواسته به زمین و محیطزیست خود شوند؟ همانطور که میدانید در استان کهگیلویه و بویراحمد کشاورزان با مشکلات متعددی دست و پنجه نرم میکنند، کشاورزان با وجود مشکلاتی اعماز؛ نبود امکانات، عدم وجود ماشینآلات پیشرفته و هزینههای هنگفت ماشینآلات موجود جهت انجام کار به روش اصولی تنها چند مورد از مشکلات کشاورزان و علت انجام این کار بهشمار میرود.
این پایگاه خبری پیگیری معضلات و مشکلات شهری و مردمی و انعکاس آن به مسئولان جهت برطرفکردن آنان را رسالت خود میداند؛ از اینرو اقدام به رسانهای کردن مشکلات و معضلات شهروندان میکند.
خبرنگار میدانی پایگاه خبری تحلیلی «صبح زاگرس» میان کشاورزان رفته تا علت انجام اینکار غیراصولی را از آنان بشنود.
بهور از کشاورزان در شهرستان دنا گفت: هرساله بعداز برداشت محصولات خود اقدام به انجام اینکار میکنیم، ما اطلاعی از آسیبرسانی این کار خود به خاک مزارع نداشتیم.
وی با اظهار ناراحتی گفت: من یک کشاورز هستم برای پیدا کردن یک کمباین باید هفتهها در سطح شهرستان بگردم مگر درآمد و برداشت من ازکاشت این گندم یا جو در چند قطعه زمین چقدر ایت که بخشی از آنرا جهت کاشت، بخشی را جهت داشت، بخشی را جهت برداشت و اکنون بخشی را جهت حذف بقایای علفهای باقیمانده کنم.
لایقی گفت: ما از این طریق خیلی سریع به مرحله بعد کاشت محصولات میرسیم، هزینهها زیاد است این راهحلی آسان و کاربردی است. ما با کمبود ماشینآلات کشاورزی مواجه هستیم، و البته قیمتها نیز بسیار زیاد است.
وی بیان داشت: از مسئولان در خواهشمندم به کشاورزان اهمیت بیشتری داده و برای رفع مشکلات آنان اقدامی نمایند.
موسوی گفت: با توجه به سال خشکسالی و تنشآبی که پیشرو داریم، میبایست کشاورزان را از آسیبها و روشهای صحیح داشت و برداشت آگاه کرد، جرا که بسیاری از کشاورزان از اصول درست کشاورزی آگاهی ندارند و به سبک و روش قدیمی بدون اطلاعات و دادههای درست استفاده میکنند.
وی بیان داشت: از مسئولان و متولیان خواهشمندم دغدغههای کشاورزان را جدی گرفته و این قشر ضعیف در جامعه را یاری رسانند.
سخن پایانی با مسئولان و متولیان در جهاد کشاورزی است، همانگونه که از زبان کشاورزان شنیدیم بسیاری از کشاورزان از مشکلات و معضلات بهوجود آمده به سبب آتشسوزی مزارع اطلاع ندارند، مسئولان میبایست کشاورزان را از خطرات آگاه ساخته و آنان را به سمت روشهای جدید سوق دهند، چرا که در صورت استمرار رویه فعلی و عدم تناسب روشهای کشت باتوجه به ظرفیت آبی استان بسیاری از زمینهای کشاورزی در سطح شهرستانهای مختلف غیرقابل کشت خواهند شد.
عدم انجام موارد ذکر شده بالا توسط مسئولان و کشاورزان در آینده سبب مشکلات بزرگ و لاینحل خواهد شد، این امر سبب آسیبرساندن به مزارع، محیطزیست و سایر موارد در این خصوص خواهد شد پس میطلبد مسئولان جهت رفع مشکلات در این زمینه هرچه سریعتر وارد عمل شوند.
گفتنی است آتشزدن بقایای مزارع براساس ماده ۶۸۸ قانون مجازارات اسلامی، ماده بیستم قانون هوای پاک، مواد قانونی بند چهارم ماده دو مدیریت پسماند، و ماده سی آئیننامه اجرایی قانون مدیریت پسماند و مادههای قانونی دیگر این امر غیرقانونی بوده و براساس قانون قابل پیگیری بوده میباشد.
انتهای خبر/
هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر میگذارید!
- تغییر فرمانده انتظامی کهگیلویهوبویراحمد
- بازگشت به زادگاه پس از ۸۸ سال
- آبشار یاسوج؛ روایتگر جریان زندگی سرزمین زاگرس
- توضیحات دادستان یاسوج در رابطه با یک قتل
- یک کهگیلویهوبویراحمدی مدیرکل بنیاد مسکن تهران شد
- رئیس اداره دامپزشکی بهمئی منصوب شد
- تغییرات مدیریتی در دانشگاه علوم پزشکی یاسوج
- پل مکانیزه یاسوج؛ رویایی ناتمام برای شهروندان
- سقوط از کوه ماغر یک مصدوم برجا گذاشت
- خداحافظ آقای قاضی
- ستارههای درخشان بهمئی؛ از تلاش تا تقدیر
- ادارهای بدون مدیر و سرپرست در بهمئی
- تغییرات مدیریتی در ایستگاه جهاد کشاورزی کهگیلویه
- فوت قاضی خوشنام دادگستری کهگیلویهوبویراحمد
- گامی مؤثر در حذف خردهفرهنگهای اشتباه
- علت اولیه سانحه رانندگی قضات کهگیلویهوبویراحمدی
- توهین وقیحانه فرماندار شیراز به پرفسور ملک حسینی
- وعده صادق ۱، زلزلهای در قلب رژیم صهیونیستی
- پلمپ ۲ مرکز غیرمجاز لابراتور دندانساز در یاسوج
- تقدیر خاص معاون استاندار از خدمات جاودان سیرت
- پایان یک عصر؛ مدارس سنگی در آستانه تاریخ
- جانشین قاضی آسمانی کهگیلویهوبویراحمد معارفه شد
- خیرآباد گچساران میزبان نور شد+ تصاویر
- یاسوج لرزید
- استقبال پرشور باشتیها از پرچم متبرک امام رضا(ع)
- تعامل سپاه و آموزشوپرورش در مسائل تربیتی
- تکریم معلم، تکریم اندیشه در جامعه است
- باشت معطر به شمیم عطر پرچم رضوی
- گلایه فرماندار از بیمهری مدیرکل نوسازی استان
- مدیرکل پست کهگیلویهوبویراحمد منصوب شد
- مصائب تمامنشدنی کارگران حجمی نفت و گاز گچساران
- مدارس سنگی فرو میریزد؛ مدارس نوساز در روستاها
- حفاظت از طبیعت قربانی بیتدبیری نشود
- انتصاب مدیرکل جدید در کهگیلویهوبویراحمد
- خورشید در خدمت توسعه کهگیلویهوبویراحمد
- ماجرای حذف نام شهید در یک مدرسه بهمئی
- بازی با آتش در زمین سوخته
- میزبانی روستائیان باشت از کاروان زیر سایه خورشید
- سایه جادوگران بر فوتبال ایران
- راز عدد ۱۳ در آسمانهای جنگ
- ایجاد کارگاههای تولیدی با تسهیلات میلیاردی در باشت
- قیامتیها گرد هم آمدند؛ مراسم تجلیل از برترینها
- گچساران معطر به شمیم عطر رضوی شد+ تصاویر
- عشایر؛ مظلومان جبهه تولید کشور هستند
- حکم انتصاب وزیر دولت پزشکیان برای یک کهگیلویهوبویراحمدی
- قولهای معاون سازمان دهیاریهای کشور برای روستاهای کهگیلویهوبویراحمد
- مهاجرت نخبگان بهدلیل بیتوجهی به اقتصاد و اشتغال
- بسیاری از روستاها حتی جاده دسترسی ندارند
- آبرسانی تانکر به روستاهایی با ۶٠٠ میلیمتر بارندگی!
- روایتی جذاب از علم فراوان حضرت معصومه (س)
- مشاهده بیشتر