رسول اکرم (ص‌): کمال عقل پس از ایمان به خدا، مدارا کردن با مردم است
دوشنبه 1404/04/23 Monday - 2025 14 July الاثنين ، 19 محرّم ، 1447
ساعت
1404-04-23 08:49 شماره خبر : 14413
فاجعه در ده‌شیخ دنا؛

گزارشی از مشکلات آب روستای دهشیخ که بعد از گذشت ۶ سال از مشخص‌شدن علت و تصمیم به تعویض منبع مطالبات جدی مردم از مسئولانی که نتوانسته‌اند اعتبارات این مهم و سلامت مردم را تامین کنند.

به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی «صبح زاگرس» آب مایه حیات بوده و نقشی اساسی در سلامتی انسان دارد؛ آب مناسب برای آشامیدن باید از معیارهای مشخصی برخوردار باشد.

یکی از اولین نشانه‌های ناسالم‌بودن آب‌آشامیدنی را میتوان بوی نامطبوع و طعم غیرطبیعی آن برشمرد، همین آبی که مایه حیات است می‌تواند سبب مرگ و میر و ایجاد بیماری‌های گوارشی در انسان نیز باشد. طیف مختلفی از بیماری‌ها می‌تواند از طریق آب ناسالم به بدن انسان منتقل و سبب بروز بیماری‌هایی از جمله حصبه، وبا، هپاتیت A، سالمونلا، اسهال و انواع بیماری‌های گوارشی شود.

همانطور که می‌دانیم تامین و مصرف آب‌ سالم یکی از ضرورتی‌ترین نیازهای بشر در هر جامعه‌ای است و درک اهمیت این موضوع برای سلامتی انسان امری حیاتی است. عدم‌دسترسی به آب سالم از جنبه‌های کمی و کیفی می‌تواند سبب بروز و شیوع بیمارهای منتقله بسیار خطرناکی در انسان و حیوان شود. 

یکی از پیش‌پا افتاده‌ترین امکانات رفاهی که هر جامعه‌ای موظف به تامین آن برای شهروندان و ساکنان خود است، تامین آب شرب سالم است؛ اما امان از روزی که در جامعه‌ای مسئولان آن نسبت به مطالبات و حق مردم خود بی‌اعتنایی نموده و چنین مسئله حیاتی و مهمی را پشت گوش اندازند.

اینبار مطالبه مردمی از سوی اهالی روستای دهشیخ است روستایی خوش آب و هوا در مجاورت کوه‌های سر به فلک کشیده و از طرف دیگر نیز رودخانه بشار که دور تا دور روستا را احاطه کرده و مرزی میان این روستا با روستاهای اطراف شده‌اند، روستای دهشیخ واقع در حدود ۵ کیلومتری شهر تاریخی پاتاوه، بخاطر وجود غاری با قدمتی بیش‌از ۱۳۵میلیون‌ سال و وجود دشت‌های سرسبز و چشمه‌های جوشان به یکی از روستاهای توریستی گردشگری کهگیلویه و بویراحمد تبدیل شده است.

روستایی در نزدیکی چشمه‌ها و یخچال‌های طبیعی و آب‌های معدنی‌دنا ولی بی‌بهره از آن، مردمی نجیب که سال‌هاست با آبی با طعم و بوی تخم‌مرغ گندیده روزگار می‌گذرانند، این پایگاه خبری پیگیری معضلات و مشکلات شهری و مردمی و انعکاس آن به مسئولان جهت برطرف‌کردن آنان را رسالت خود می‌داند؛ از این‌رو اقدام به رسانه‌ای کردن مشکلات و معضلات شهروندان می‌کند.

خبرنگار میدانی گروه اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی «صبح زاگرس» به گفتگو با ساکنان روستای ده‌شیخ پرداخت تا مطالبات، نظرات، پیشنهادات و انتقادات آنان در این خصوص را بشنود.

اهالی نجیب روستای دهشیخ که حدود ۵ سال است با مشکلات میکروبی و بوی نامطبوع آب شرب خود خو گرفته‌اند، زبان به شکایت باز نموده و گفتند: سال‌ها پیش به‌صورت تدریجی آب روستا شروع به کدرشدن، بوی نامطبوع و طعم بسیار بدی شد، گلایه‌ها و شکایات مردمی سبب شد تا آب روستا را آزمایش دهند بعد از آزمایش آب گفتند آب به لایه‌هایی از گوگرد رسیده است و بو و طعم نامطبوع آن به این علت است.

بستام از اهالی روستای ده‌شیخ گفت: شیرآب را که باز میکنیم بوی تخم‌مرغ کندیده می‌دهد، چند سالی است که مسئولان پیگیر آن هستند اول که گفتند مشکل از لوله‌های انتقال آب است لوله‌ها قدیمی است بعد که آب را آزمایش دادند مشخص شد مشکل از خود آب است و این آب درصد بالایی گوگرد دارد.

وی افزود: این آب برای آشامیدن، شستشو، استحمام و... ماست تمام خانه و زندگی ما بوی تخم‌مرغ گندیده گرفته ما از همین آب برای میهمانانمان استفاده می‌کنیم، این آب هرچه بیشتر بجوشد بدتر می‌شود.

انصاری از اهالی روستا گفت: سالیان درازی است وضعیت ما همین است، این آب رفته رفته سبب بروز انواع بیماری‌های گوارشی در فرزندانمان شده است، مصرف این آب جزء با کلر ممکن نیست، بارها از مسئولان مطالبه نموده‌ایم ولی گوش شنوایی نیست.

وی با ناراحتی افزود: این وضعیت درخور شأن مردم نبوده و مردم حق دارند آب شرب سالمی در اختیار داشته باشند، آب چشمه روستا نیز وضعیتش از آب منبع بدتر است، چاره چیست مردم باید چکار کنند؟

توحیدی گفت: این‌کار بازی با سلامت و جان مردم است، اینکه منابع مالی برای تعویض منبع و ... ندارند که مشکل مردم نیست این را خود مسئولان باید چاره‌اندیشی کنند، مردم تا کی باید دل به وعده وعیدها و امروز و فرداهای مدیران ببندند و سکوت کنند؟!

وی افزود: اینکه آب روستا درصد بالایی گوگرد دارد و همه مضرات مصرف روزانه گوگرد را به‌خوبی می‌دانیم آیا با این وجود نیز مسئولان نمی‌خواهند به داد صدها خانوار این روستا برسند؟ چه باید کرد! آیا داشتن و مصرف آب شرب سالم خواسته زیادی از مسئولان آن‌هم در استان پُر آبی چون دنا است؟

داوری افزود: صبر ما سر آمده است ما در نزدیکی آب شیرین و گوارای دنا هستیم و مجبوریم این آب را مصرف کنیم، چرا مسئولان نباید به فکر مردم و سلامتیشان باشند؟ آیا جان فرزندان و بیماران ما مهم نیست این‌کار آنان بازی با سلامت ماست!

گفتنی است طی چندین گزارش مردمی مشکلات آب روستای ده‌شیخ بارها از سوی رسانه‌ها منعکس و از مسئولان مطالبه شده است ولی مسئولان همچنان بر وعده و وعیدها و امروز و فرداهای خود پافشاری داشته و هنوز بعد از گذشت ۶ سال حرف از عدم تامین اعتبارات در میان است. 

انتهای خبر/

اخبار مرتبط
نظر شما
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!