
«سیلاب و كلوار»نامش را بارها با صفت محرومیت شنیده ایم ولی تماشای عمق این همه رنج و فقر عجین با مهجوریت، مجال اندیشیدن و تامل درباره سایر واژگان و ویژگی های این منطقه را به ذهن نمی دهد.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «صبح زاگرس»«سیلاب و كلوار» اینجا نقطهای از خاك وطنمان است كه گویی زمان در آن گمشده و در روزگاری كه به عصر ارتباطات و تکنولوژیهای پیشرفته شهرت یافته مردمان این دیار نهتنها کوچکترین بهره از آن نبردهاند، بلكه حتی نامی از آن نیز نشنیدهاند.
سیلاب وكلوار دو روستای همجوار است كه یكی به دلیل قرار گرفتن در مسیر رودخانههای خروشان و سیلابها،به «سیلاب»شهرت دارد و «كلوا» برگرفته از دو كلمه «كل»در اصلاح محلی به نام مكانی مرتفع و «وار» نیز به محل سكونت گفته میشود.
منطقه سیلاب وكلوار با 17روستا و جمعیتی افزون بر 3 هزار نفر از توابع بخش مارگون شهرستان بویراحمد در 200 كیلومتری یاسوج مركز استان كهگیلویه وبویراحمد واقعشده است.
سیلاب کلوار؛ نماد محرومیت و رنج مردم منطقه
نقطه محوری و كانون این 17روستا «امامزاده شاه غالب» نام دارد كه حدود 110 كیلومتر از بخش مارگون بویراحمد فاصله دارد.
این منطقه در خط رأس مرزی استان کهگیلویه و بویراحمد و چهارمحالوبختیاری واقعشده است و همین مسئله باعث شده که دور بودن از مرکز استان و قرار گرفتن در میان صخرههای کوهستانهای سر به فلک کشیده دنا ، کار خدماترسانی به این منطقه را بیشتر از گذشته سخت کند.
باید بدانیم که آخرین نقطه و روستا در منطقه سیلاب وكلوار نیز «ادور» در مرز شهرستان لردگان استان چهارمحالوبختیاری قرار دارد روستای در پهنه کوههای زرد کوه و دنا، که تلاشهای روزهای سخت و شبهای سرد است.
در روز گذشته بازدید استاندار، نماینده مردم بویراحمد و دنا و مسئولان اجرایی كهگیلویه وبویراحمد با اهالی منطقه «سیلاب وكلوار» بهانه سفری به این دیار شد، تا در خلال فرصت سفر به عمق محرومیت درزمینهٔ مشكلات و چالشهای فرا روی مردم «سیلاب وكلوار» را بار دیگر بازخوانی کنیم.
آری بهواقع كه «سیلاب كلوار» محروم است و نبود جاده مناسب، آب آشامیدنی سالم ،گاز، برق، بهداشت و حتی كمترین امكانات اولیه، زندگی مردان ، زنان و كودكان این دیار را با سختی و رنج فراوان عجین كرده است.
از کلوار تا محرومیت؛ سیلابهای رنجآور زندگی مردم
مردان و زنان سیلابی و شاه غالبی و 17روستای این منطقه محروم زمستان سرد و سخت را در زیر باران های سیلآسا، غرش بادهای بران، سرمای شدید و یخبندان بهسختی سپری میکنند، نبود جاده منتسب، محرومین کهنه و تاریخی و حتی نبود برخی زیرساختها امروز در خون این مردم عجین شده است و هرچند برکات نظام مقدس اسلامی در 47 سال عمر بابرکتش بر این سرزمین که روزی حتی یک جاده دسترسی نداشت، باریده است، اما همچنان غبار محرومیت کهنه دوران پهلوی که بر این منطقه ریخته است ، باز به عینه دیده میشود.
زنان این دیار محروم نیز پا بهپای مردان در كوران حوادث وزندگی به دنبال قرص نانی و توشه راهی برای فرزندان خویش هستند، اما در آنسوی همه این تلاشها سیمای فقر در این منطقه آزاردهنده است.
سیلاب اشکها؛ نامه سرگشاده زنان کلوار به مسئولان
امروز در چهره زنان این دیار فقط رنج را مشاهده می کنید که همچون مناطق همسایهاش همچون دیشموک، زنان و دخترانش در جوانی پیری را تجربه کردهاند، زمانی که از صبح خروش خوان تا پاسی از شب پای بهپای مردان در تأمین امر و معاش مبارزه میکنند تا چرخ زندگی اشان بچرخد.
مردم «سیلاب و کلوار» از نداشتن آب سالم همیشه در مضیقهاند، هرچند با تلاشهای بسیج سازندگی طی ایام اخیر کارهای شگرفی درزمینهٔ آبرسانی به روستاهای آنان صورت گرفته، اما باز زنان برخی از روستای «سیلاب و کلوار» به دلیل بد عبور بودن ونداشتن جاده دسترسی مجبورند که آب مایحتاج خود را از چشمههای این روستاها تأمین کنند.
در سالهای اخیر در زمان حضور دومین و سومین استاندار بومی استان در دولت متفاوتهای وعدههایی به مردم این روستا دادهشده و تا حدودی هم این وعدهها به سرانجام رسید، اگرچه قول مساعد آنها تا حدودی تسکیندهنده درد این مردم بود، اما بازهم مشکلات و زخمهای چند دهه بر پیکر این مناطق خودنمایی میکند.
صرفنظر از نبود راه مناسب، امكانات بهداشتی درمانی و آموزشی و رنج زندگی در خانههای گلی و فقیرانه ، بسیاری از كودكان و دانش آموزان این روستاها حتی از داشتن لباس مناسب محروماند.
«ادور» محرومیت بین دو استان
بهعنوانمثال روستای «ادور» دورافتادهترین و شاید از محرومترین نقاط روستایی در «سیلاب وكلوار» بود این روستا فاقد هرگونه امكانات اولیه زندگی بود.
حضور زنانی رنجکشیده همراه با باری از هیزم بر پشت الاغی برای رساندن آن به خانه و زنان میانسالی که در بحبوحه حضور استاندار با در دست داشتن گالنهای آب به دنبال آب برای خانه خود بودند همه گواه این است که همچنان محرومیت در سیلاب و کلوار موج می زند.
نبود جاده مناسب را مهمترین خواسته و از مشكلات مهم این روستا است؛«ادور» در مرز روستای بارز از استان چهارمحالوبختیاری است و به دلیل آنكه راه دسترسی به سمت شهر یاسوج مناسب نیست، بیشتر مسافرتهای مردم از مسیر روستای بارز در شهرستان لردگان انجام میشود.
در همین راستا یدالله رحمانی استاندار کهگیلویه وبویراحمد به سفر مسئولان استانی به منطقه سیلاب و کلوار اشاره داشت و گفت:در سفر یکروزه به همراه تیمی از مدیران استانی و محلی و محمد بهرامی نماینده مردم در مجلس و عیسی شهامت معاون عمرانی استاندار و فرماندار شهرستان مارگون در بازدید از روستاها، مشکلات و نیازهای مردم این مناطق بهویژه در حوزههای آبرسانی، راههای دسترسی، جادههای روستایی، کشاورزی و ارتباطات موردبررسی قرار گرفت.
واژه محرومیت برازنده این مردم نیست
استاندار بابیان اینکه در طول این بازدید، مردم شریف این منطقه از شهرستان مارگون مسائل و دغدغههای خود را مطرح کردند، افزود: مشکلات تأمین آب شرب و کشاورزی، ناکافی بودن راههای دسترسی به جادههای اصلی و چالشهای حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات مهمترین مسائل مطرحشده توسط مردم این منطقه بود.
وی بابیان اینکه تأمین آب شرب بیشترین خواسته و دغدغه مردم بود، خاطرنشان کرد: تمام موارد مطرحشده توسط مردم جمعبندی خواهد شد و مدیران مربوطه پیگیر حل این مشکلات تا حصول نتیجه نهایی خواهند بود و تصمیمات مناسبی برای هر یک از این مسائل اتخاذ میشود.
آغاز پروژه مهم جاده «ادور»
رحمانی ادامه داد: یکی از نقاط عطف این سفر، آغاز عملیات اجرایی پروژه راه روستای «ادور» بود، این پروژه به طول ۴ کیلومتر و اعتبار اولیه ۵۷ میلیارد تومان، یکی از پروژههای کلیدی برای رفع محرومیت این منطقه محسوب میشود.
استاندار عنوان کرد: تکمیل شبکه راههای روستایی، فرعی واصلی و خروج مناطق محروم از بنبست، از اولویتهای مهم دولت است، احداث جاده روستای «ادور» منطقه را به استانهای خوزستان و چهارمحالوبختیاری متصل خواهد کرد و بنبست این منطقه را برطرف میسازد.
وی همچنین افزود: اعتبار نهایی این پروژه بیش از ۵۷ میلیارد تومان باشد، اما با هماهنگی مسئولان ملی و استانی، تلاش میکنیم این طرح را طی یک سال به بهرهبرداری برسانیم، همچنین، بخشهای کلیدی پروژه قبل از فصل بارندگی تکمیل خواهد شد تا مردم در حین اجرا با مشکل تردد مواجه نشوند.
وی همچنین از همکاری نمایندگان مجلس و مدیران استانی قدردانی کرد و گفت: همدلی بین دولت، نمایندگان مجلس و مدیران محلی، زمینه اجرای چنین پروژههایی را فراهم کرده است و امیدواریم با حمایت مسئولان ملی پروژهها بهسرعت به نتیجه برسد.
استاندار بابیان اینکه پیگیریهای لازم برای رفع مشکلات مطرحشده توسط مردم منطقه انجام میشود، افزود: با اجرای این پروژهها، رونق اقتصادی، بهبود دسترسیها و کاهش محرومیت در مناطق روستایی محقق خواهد شد و با همراهی مردم و مسئولان، شاهد پیشرفت هرچه بیشتر این مناطق خواهیم بود.
حال مردم سیلاب و کلوار که رنج و درد دو واژه جدانشدنی از آنها است در بحبوحه جنگ تحمیلی 12 روزه ایران و رژیم صهیونیستی خوشحال هستند که مسئولان استانی و کشوری آنها را فراموش نکردهاند و امید دارند که وعدههای مسئولان برای خروج از بنبست به سرانجام برسد و غبار کهنه محرومیت منطقه برای همیشه از چهره این روستا برچیده شود.
انتهای خبر/
هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر میگذارید!
- بانوی گمشده یاسوجی در اهواز پیدا شد
- بزودی با یک ائتلاف وارد نبرد خواهیم شد
- جزئیات تغییر رسمی ساعت کشور در سال ۱۴۰۴
- یک کهگیلویه وبویراحمدی فرمانده انتظامی رامهرمزشد
- ویژهبرنامههای تلویزیون در ماه رمضان
- مدیرکل ثبت اسناد و املاک معرفی شد
- آخرین خبر از تعطیلی سهشنبه در کهگیلویهوبویراحمد
- سامانهپربارش تا کی در کهگیلویه وبویراحمد فعال است
- یک کهگیلویهوبویراحمدی گزینه ریاست بانک مرکزی
- تغییر فرمانده انتظامی کهگیلویهوبویراحمد
- عاشورا؛ فلسفهای که تاریخ را بیدار نگه داشت
- «سیلاب کلوار» دردهایی بر زخمهای کهنه محرومیت
- تبلور مکتب عاشورا در جنگ ۱۲ روزه
- ماراتن علمی دانشآموزان برای تصاحب صندلیهای مدارس سمپاد
- چوبلایچرخ سرمایهگذاری؛ موانع بانکی در مسیر توسعه اقتصادی
- نبود نمازخانه در فضاهای سبز یاسوج
- میز مذاکره یا میز تسلیم؟
- ساعتهای شهری یاسوج؛ دکوریهای گرانقیمت و بیفایده
- سیاهپوشی بیسابقه خانهها
- ثبات یا رکود؟ نگاهی به عدم تغییر آقایمعاون
- مشاهده بیشتر