خروش کلاه نمدیهای کهگیلویه و بویراحمد در بهمن 57+ تصویر
غیور مردان و شیر زنان لر در صحنه صف آرایی علیه نظام شاهنشاهی حضور به هم رساندند و همانند سراسر ایران در سال 57 نقش بسزایی در پیروزی انقلاب اسلامی داشتند.
به گزارش پایگاه تحلیل و اطلاع رسانی صبح زاگرس از سال 1342 به بعد با شروع سیاستهای حکومت پهلوی و تلاش آنان برای تغییر ساختار اجتماعی و فرهنگی کهگیلویه و بویراحمد کوششهای زیادی در جهت خنثی کردن آن سیاستها از جانب علمای دینی و روحانیون صورت گرفت.
در این دوره سرلشکر علیزاده به مدت ده سال از (1343 تا 1353) در مقام فرماندار، کل مسئولیت اجرای سیاستهای دولت را بر عهده داشت تا اینکه در سال 1355 فرمانداری کل کهگیلویه و بویراحمد به استان تبدیل شد.
در سال 1356 که کشور دستخوش حوادثی از قبیل شهادت حاج سید مصطفی خمینی انتشار مقالهای توهینآمیز بر ضد امام واقعه 19 دی در شهر قم و مراسم چهلم شهدای آن در تبریز گردیده بود، بهتدریج موج انقلاب اسلامی به رهبری حضرت امام سراسر کشور را فراگرفت.
لبیک کلاه نمدی ها به انقلاب با راهبری علما:
کلاه نمدی های کهگیلویه و بویراحمد هم که تماماً مردمی شیعهمذهب و غیرتمند بودند از انقلاب اسلامی استقبال کردند و گروهگروه فریاد انقلاب اسلامی را لبیک گفتند همه علمای منطقه و در رأس آنان آیتالله ملک حسینی و حجتالاسلام میر احمد تقوی مردم را به انقلاب دعوت کردند و خود رهبری فعالیتهای انقلابی و تظاهرات مردم را به عهده گرفتند نبرد سیاسی میان علما و مقامهای حکومت شدت گرفت و هرکدام سعی داشتند مردم را در جبهه خود قرار دهند.
مقامهای حکومتی حتی درصدد برآمدند که عدهای از افراد ناآگاه منطقه را بهعنوان چماقدار، مأمور سرکوبی انقلابیون در این استان و یا استانهای همجوار انتصاب کنند اما آنان توفیقی در این کار به دست نیاوردند و مردم و علما در جهت تحقق انقلاب اسلامی میکوشیدند.
بدین ترتیب تمام طبقات کهگیلویه و بویراحمد اعم از دامدار و کشاورز و کارگر و کارمند و مرد و زن و پیر و جوان با وحدتی بینظیر برای پیروزی انقلاب اسلامی در تلاش بودند و همگام با مراسم و مناسبتهایی که در سایر شهرهای کشور برگزار میشد، اقدامات مشابهی انجام میدادند.
بهتدریج کهموج انقلاب گستردهتر شد دولت تصمیم گرفت که فردی نظامی را به استانداری کهگیلویه و بویراحمد منصوب کند تا قادر به سرکوبی مردم باشد.
نامه امام خمینی (ره) به آیتالله سید کرامت الله ملک حسینی:
در نیمه دوم سال 1357 سرلشکر محمود همپایی جای احمد جوهر زاده را گرفت اما موج قویتر از آن بود که با چنین اقداماتی مهار شود.
سرلشکر همپایی در نخستین روزهای پس از انتصاب خود به شهرهای گچساران چرام دهدشت، سوق و لنده سرکشی کرد اما در همه این شهرها فقط معدودی از افراد وابسته به حکومت آنهم در ساختمان یکی از ادارات با او دیدار کردند.
حضور گسترده مردم کهگیلویه و بویراحمد در راهپیماهای متعدد تا روزهای قبل از ورود امام خمینی (ره) به میهن به اوج خود رسید و همنوا با سراسر کشور تا تحقق استقلال آزادی جمهوری اسلامی ادامه یافت.
نامه امام خمینی (ره) به آیتالله سید کرامت الله ملک حسینی مبنی بر مقاومت تا پیروزی و ضرورت همراهی عشایر باعث شد راهپیماییها مردم استان علیه نظام ستمشاهی به اوج خود برسد.
راهپیمایی مردم یاسوج در هشتم آبان حادثههای مسجد شهدای گچساران در ۱۹ آبان و شهادت شهید نورالدینی در کهگیلویه در ۸ دی برگهایی از تاریخ زرین حضور مردم استان و همراهی با انقلاب در آبان آذر و دی ۵۷ است.
تسخیر ژاندارمری ستم شاهی:
نقش مردم استان کهگیلویه و بویراحمد در پیروزی انقلاب اسلامی نقش اساسی است که در عرصههای پس از پیروزی انقلاب نیز پارها به عرصه نمایش گذاشتهشده است.
استان شهیدپرور و سراسر شیعه کهگیلویه و بویراحمد همانند سراسر ایران اسلامی در دهه فجر 57 نقش خود را در پیروزی انقلاب اسلامی بهخوبی ایفا و دین خود را به انقلاب و نظام اسلامی ادا کردند.
غیور مردان و شیر زنان لر در آن روزها غیرتمندانه درصحنه صفآرایی علیه نظام شاهنشاهی حضور به هم رساندند و همانند سراسر ایران در سال 57 نقش بسزایی در پیروزی انقلاب اسلامی داشتند.
تصویر زیر تسخیر ژاندارمری آن روزها را به دست جوانان انقلابی مرکز استان به تصویر کشیده است که در تاریخ 21 بهمن 57 اتفاق افتاده است.