سرپرست منابع طبیعیوآبخیزداری بهمئی خبر داد:
روزهای نفسگیر جدال با آتش در ماغر
آتشسوزی در جنگلها و مراتع شهرستان بهمئی که از شامگاه هفدهم تیرماه آغازشده بود پس از ۷۲ ساعت تلاش بیوقفه مهار شد.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «صبح زاگرس»، بهمئی با 147 هزار هکتار جنگل و مرتع ازنظر وسعت منابع طبیعی رتبه سوم را در کهگیلویه و بویراحمد دارد و این شهرستان جزو نقاط بحرانی آتشسوزی در جنگلهای این استان است و علاوه بر این تعداد زیادی از درختان بلوط بهمئی گرفتار سودجویان زغال شده است.
قریب به پنجاه فقره آتشسوزی در اراضی ملی، مرتعی، جنگلی و کشاورزی بهمئی در امسال رخ داده است و قرارگاه مقابله با آتشسوزی در این شهرستان تشکیلشده است.
در آخرین مورد آتشسوزی جنگلها و اراضی ملی بهمئی که از شبانگاه روز چهارشنبه هفدهم تیرماه 1403 رخ داد، نیروهای واکنش سریع منابع طبیعی در همان ساعات اولیه این حریق را مهار کردند، اما وزش باد، کوهستانی بودن منطقه و شیبهای تند بر سرعت خط آتش افزوده است.
ستاد بحران شهرستان بهمئی از همان ساعات اولیه اعلام کمک کرد و تمام ظرفیت بهمئی برای اطفای حریق بسیج شدهاند، اما گرمای پنجاه درجه، صعبالعبوری، شیب تند و ارتفاع بلند منطقه دچار حریق سبب شد که جدال نفسگیری بین امدادگران و شعلههای آتش رخ دهد و آتشسوزی هر لحظهلحظه شعلهورتر شود.
حیات ویسی سرپرست منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان بهمئی در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «صبح زاگرس» گفت: حدود دویست نفر از نیروهای بسیجی، منابع طبیعی، ادارات و تعدادی از نیروهای مردمی در محل مستقر بودند اما به دلیل صعبالعبور بودن منطقه، گرمای هوا و وزش باد مهار آتشسوزی بهکندی و سختی انجام شد.
وی با اشاره به حضور بسیجیان، گروههای کوهنوردی و طبیعت دوستان برای مهار آتشسوزی منطقه بیان کرد: دهها نفر از کارکنان و بسیجیان سپاه پاسداران، گروههای جهادی، نیروهای اداره محیطزیست، مجموعه جهاد کشاورزی، فرمانداری، بخشداری ممبی، کوهنوردان و مردم برای جدال با آتش بدون تجهیزات در منطقه حضور یافتند.
ویسی گفت: بالاخره پس از دو روز در جدال نفسگیر با آتش موفق به کنترل آتش در کوه ماغر شدیم.
وی گفت: در این آتشسوزی قریب به 30 هکتار از جنگلهای ماغر دچار حریق شدند و تعداد زیادی از درختان بلوط، بن، کل خنگ، بادام و کیکم دچار آتشسوزی شدند.
سرپرست منابع طبیعی گفت: عدم توجه برخی از مردم به هشدارهای خطر، باعث بروز حریقهای گسترده میشود بنابراین از عموم مردم تقاضا میشود در امر فرهنگسازی و پیشگیری از وقوع حوادث اینچنینی کمک کنند.
ویسی گفت: مردم نباید بههیچعنوان در جنگل آتش روشن کنند و در صورت هرگونه حریق ابتدا با شماره تماسهای رایگان امداد جنگل ۱۳۹ و ۱۵۰۴ تماس بگیرید.
وی تأکید کرد: رانندگان ته سیگار خود را به خارج از ماشین پرتاب نکنند چراکه علوفههای خشک و دمای بالای هوا بلافاصله شعلهورمی شود و خسارت جانی و مالی به همراه خواهد دشت.
وی با تأکید بر اطلاعرسانی تردد هرگونه افراد مشکوک در مناطق جنگلی و کوهستانی افزود: تمامی کوهنوردان، گردشگران و کشاورزان نکات ایمنی را رعایت کنند و در صورت هرگونه اتفاق، اقدام به اطفا حریق کرده و با سامانههای مذکور تماس حاصل نمایند.
ویسی تصریح کرد: از رها کردن هرگونه ظروف شیشهای و یا بطری آبمعدنی در جنگل خودداری شود چراکه دقیقه مانند ذرهبین عمل کرده و باعث حریق میشود.
انتهای خبر/