گلایههایی که تمامی ندارد؛
معضل ادامهدار پایین بودن «کیفیت نان» در بهمئی
مردم شهر لیکک از کیفیت پایین نان گلایهمندند، البته برخی از خبازان نوع آرد و بعضی دیگر غبراستاندارد بودن تجهیزات را دلیلی بر کیفیت پایین نان میدانند.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «صبح زاگرس» نان بخش جدانشدنی واصلیترین رکن سفره ایرانی است امروز انواع نانها در شهر لیکک مورداستفاده مردم قرار میگیرد اما چهار نوع نان بیشتر مورداستفاده است که نانهای لواش، تافتون، سنتی (تیری) و سنگک بیشترین مصرف را در بین مردم این دیار دارند. در چند سال اخیر شاهد افزایش قیمت نان و از سویی دیگر، همزمان با افزایش آن شاهد کیفیت نامناسب این قوت مهم سفره مردم این دیار هستیم. آن چیزی که امروز شاهد آن هستیم میزان نارضایتی مردم از کیفیت برخی از این نانها بوده که بهشدت افزایشیافته است.
معضلی بهنام پایین بودن کیفیت نان
طبق بررسی میدانی خبرنگار ما میزان رضایتمندی مردم شهر لیکک نسبت به کیفیت دو نوع نان لواش و تافتون در برخی نانواییهای شهر لیکک زیاد است. در این بررسی میدانی شهروندان بهمئی در گفتگو با خبرنگار ما گفتند: برخی از نانواییها چنان کیفیت نان آنها پایین است که تنها هنگام گرم بودن قابلمصرف هستند و بلافاصله پس از سرد شدن و چند ساعت پس از خرید بهشدت سفت و غیرقابلمصرف میشوند.
یکی از شهروندان گفت: بیشتر نانهایی که خریداری میکنیم به نان خشک تبدیل و دور ریخته میشوند از مسئولان خواستار پیگیری این معضل هستیم.
کیفیت آرد عامل کیفیت پایین نان است
البته برخی از خبازان هم عنوان میکنند که کیفیت پایین نان به علت کیفیت نوع آرد بستگی دارد وعدهای دیگر هم فرسوده و غیراستاندارد بودن تجهیزات خبازیها را عامل کیفیت پایین نان میدانند و بعضی دیگر آموزش خبازان، وزن چانه و کیفیت دستگاه را عامل کیفیت پایین نان میدانند.
با همه این تفاسیر عوامل زیادی ازجمله کیفیت آرد، کیفیت تجهیزات، نوع مواد افزودنی، آموزش متولیان و کارکنان نانوایی، وزن چانه و کیفیت خمیر باعث کیفیت پایین نان در شهرستان بهمئی است.
باید بدانیم که نان در فرهنگ ایرانیها دارای جایگاه والایی بوده که آن را برکت سفره نامیده و بهعنوان مهمترین جزء از سبد غذایی خانوار محسوب میشود، لذا کیفیت مناسب نان، میتواند در این زمینه راهگشا باشد، هرچند که امروز شاهد بالا رفتن قیمت نان، پایین بودن وزن چانه، کم شدن کیفیت و عدم مرغوبیت آن به همراه اضافه کردن افزودنیهای غیرمجاز به خمیر هستیم، اما همچنان خبری از کیفیت نان نیست.
انتظار میرود مسئولان مربوطه برای این معضل چارهای بیندیشند و با آموزش مناسب، جمعآوری تجهیزات غیراستاندارد و موارد دیگر این وضعیت را سروسامان دهند.
انتهای خبر/