
دفاع مقدس صحنه مردانگیها،حماسهها و تبلور واقعی واقعه عاشورا بود، در سیر تاریخی ایران این حقیقت بیشازپیش آشکار میشود که هویت و فرهنگ این مرزوبوم و آنچه مایه عزت و آزادمردی این ملت بوده از گذرگاه دفاع مقدس میگذرد.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «صبح زاگرس»دفاع مقدس اوج رویش و ممزوج شدن دو فرهنگ ناب و مترقی ایرانی و اسلامی (عاشورایی) است، فرهنگی به بلندای تاریخ که ریشه در اعماق و خواستههای ملتی شجاع و بافرهنگ دارد، ملتی که در تمامی ادوار و تاریخ پرشکوهش عزت و شرف و مردانگی و ظلمستیزی موج میزند.
دیار همیشه سلحشور و همیشه درصحنه کهگیلویه وبویراحمد همیشه نشان داده است که در تمامی عرصههای دفاع مقدس تا امروز همیشه حرفهای زیادی برای گفتن داشته است و این دیار برای همین مسئله امروز به دیار حماسهها و مردانگیها شهره یافته است.
مردمانی که در گرداگرد تاریخ شکوه تمدن خود را به نمایش درآورده است و در بهون های عشایری تا عرصه نبر با برنوهای خود با پاهای برهنه حرفهای زیادی داشتند و فرزندان ایل در عرصههای نبرد تا امروز همچنان چون کوه استوار دنا مردانه ایستادهاند.
در همین راستا حضرت آیتالله خامنهای در دیدار دستاندرکاران ستاد کنگره ملی شهدای استان کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به ترفند بدخواهان ایران در ایجاد جنگ روانی و ترس برای به عقبنشینی واداشتن ملت ایران در عرصههای گوناگون، شناخت تواناییهای خود و پرهیز از بزرگنمایی توان بدخواهان را راه مقابله با این ترفند خواندند و گفتند: شهیدان با فداکاری و مجاهدت خود در مقابل این جنگ روانی ایستادگی کردند و آن را خنثی کردند . در بزرگداشت آنها نیز باید این حقیقت را برجسته کرد وزنده نگه داشت.
حضرت آیتالله خامنهای یکی از پایههای اصلی جنگ روانی علیه ملت عزیز و ایران اسلامی را بزرگنمایی از تواناییهای دشمنان خواندند و گفتند: از ابتدای پیروزی انقلاب آنها به شیوههای مختلف به ملت ما تفهیم و القاء میکردند که باید از آمریکا، انگلیس و صهیونیستها بترسید.
ایشان هنر بزرگ امام(ره) را بیرون راندن ترس از دلهای ملت و خودباوری و اعتمادبهنفس دادن به آنها دانستند و افزودند: ملت ما احساس کرد که با اتکاء به نیرو و توان درونی خود قادر به انجام کارهای بزرگ است و دست دشمن آنچنانکه وانمود میکند، پُر نیست.
رهبر انقلاب اسلامی هدف دشمن از جنگ روانی در عرصه نظامی را ایجاد ترس و عقبنشینی خواندند و گفتند: به تعبیر قرآن کریم، عقبنشینی غیر تاکتیکی در هر میدانی چه عرصه نظامی و چه میدانهای سیاسی، تبلیغاتی و اقتصادی، غضب الهی را به دنبال دارد.
ایشان احساس ضعف و انزوا و تسلیم شدن در مقابل خواستههای دشمن را از آثار بزرگنمایی توان آن در عرصه سیاسی دانستند و افزودند: دولتهایی که با ملتهای بزرگ و کوچک امروز در مقابل خواستههای مستکبران تسلیم هستند، اگر به ملتها و تواناییهای خود تکیه کنند و واقعیت توان دشمن را بهدوراز بزرگنمایی بشناسند، میتوانند به خواستههای آنها «چَشم» نگویند.
حضرت آیتالله خامنهای، نتیجه بزرگنمایی دشمن در میدان فرهنگ را نیز احساس انفعال، مجذوب فرهنگ دشمن شدن و تحقیر فرهنگ خود، خواندند و گفتند: نتیجه چنین انفعالی،قبول سبک زندگی طرف مقابل و حتی استفاده از واژگان و تعابیر بیگانه است.
رهبر انقلاب، شهدا و مجاهدان را عناصر ایستاده در مقابل جنگ روانی دشمن برشمردند و افزودند: باید از جوانانی که بدون احساس ترس و تأثیرپذیری از سخنان دیگران در مقابل جنگ روانی ایستادند، قدردانی کرد و این حقیقت را باید در آثار و تولیدات هنری و بزرگداشتها، مجسم کرد و زنده نگاه داشت.
ایشان با تأکید بر تولید آثار فرهنگی و هنری درباره شهدا و دفاع مقدس ازجمله کتاب و فیلم بهگونهای که تأثیرات ماندگار بخصوص در سبک زندگی مخاطبان و جوانان ایجاد کند، از دستاندرکاران برگزاری این کنگره تقدیر کردند و گفتند: شهادت و فداکاری جوانان یک ملت، ذخیره و پشتوانه بزرگی برای پیشرفت کشور است که باید حفظ و از تحریف یا فراموشی آن جلوگیری شود.
پس از برگزاری موفق و باشکوه نخستین همایش سرداران، امیران، فرماندهان و ۱۸۸۰ شهید استان کهگیلویه و بویراحمد در ۱۱ مهر ۱۳۹۵، بار دیگر این افتخار و توفیق در استان محقق شد و پس از برنامه ریزی و تمهیدات لازم با برگزاری کنگرههای شهرستانی 18شهریور1403 این خطه دلاور خیز و شهر یاسوج دوباره شاهد برگزاری بزرگترین و مهمترین این رویداد فرهنگی و معنوی خود در سال 1403بود.
کهگیلویه و بویراحمد در سال 1403 حال وهوای دوران دفاع مقدس را پیداکرده بود، از ورودی شهر که به سمت یاسوج قدم برمیداشتید همهچیز بوی شهید و شهادت میداد، در این ماه یاسوج بوی شهادت و جبهه گرفته بود و آویختن تمثال شهدا، ماکتهایی از خاکریز جنگ و پخش نواهای جانسوز همه نوید برپایی باشکوه بزرگترین رویداد فرهنگی و تجدید میثاق مردم شهیدپرور این خطه دلاور خیز را با قهرمانان بینامونشان و شهدای گلگونکفن کشورمان به همگان نشان داد و باری دیگر در این سال بود که مردم همیشه درصحنه عشایر جبهه را به خون و جان و روح خود حس کرده بودند.
شمیم عطر شهادت بیش از هر زمان دیگری در شهر یاسوج و استان کهگیلویه وبویراحمد پیچیده بود و قلب مادران و پدران شهدا تپیدن گرفته بود؛ عطر وجود شهدای خوشنام، دل مردمان این سرزمین را نورانی کرده بو ، آری این دیار بار دیگر رخ و تمثال آسمانی جوانهایی که قهرمانانه جانشان را فدای آرمانهای وطن و اسلام کرده بودند را به نظاره نشسته بود.
شاید بهترین تعبیر را برای مهمانی لالهها در لابهلای سخن شیرین حسین پناهی بتوانیم بیابیم ازآنجاکه میگوید چه مهمانان بیدردسری هستند مردگان، نه به دستی ظرفی را چرک میکنند، نه به حرفی دلی را آلوده، تنها به شمعی قانعاند و اندکی سکوت.
وقتیکه قرار است میهمانی به خانه بیاید آبوجارو میکنیم و خود را مهیای پذیرایی به بهترین شکل ممکن میکنیم اما این روزها با دیگر روزها فر داشت و مردم دیار سرزمین دنا مهمان شهدا بودند، همانهایی که بدون هیچ چشمداشتی برای دفاع از میهن و ناموسشان جان شیرینشان را تقدیم کردند.
این روز، روز زیبایی بود، زنان و دختران این دیار چارقدهایشان را بر پیشانیشان محکمتر بسته بودند و پا بهپای مردان چقه زناره پوش برای میزبانی از شهدا آمده بودند تا بار دیگر با آرمانهای شهدا تجدید میثاق کنند.
در این روزبه یادماندنی که در تاریخ فرهنگی دیار کهگیلویه و بویراحمد برای سالها و شاید قرنها نقشبست، مردم با هر نگاه و سلیقهای آمدند تا بادل سپردن به این آرمانها و ارزشها، فرزندان قهرمان وطن را میزبانی کنند،آنها آمدند و حماسه ای دیگر آفریند و در تاریخ ماندگار شدند.
باید بدانیم که در استان کهگیلویه و بویراحمد هنوز مادران شهدای گمنام زیادی چشمانتظار فرزندان خود نشستهاند و هر زمان برنامهای برای شهدا برگزار میشود برای تسکین دردشان برای دیگر شهدا اشک میریزند تا اندکی آرام شوند.
چه پدرانی که در انتظار بازگشت پیکر شهید مفقودالاثرشان موی خود را سپید کردند و بیآنکه نشانی از فرزند شهید خویش را یافته باشند، در این سالهای پر از انتظار، آسمانی شدند.
باید بدانیم و باافتخار بگوییم که دفاع مقدس جزئی از تاریخ ایران است و از وظایف هر ملتی پاسداری از تاریخ خود و توضیح و تشریح حماسهآفرینیهای ملت خود است که برگزاری این رویدار فرهنگی در کهگیلویه و بویراحمد خود یکی از بهترین شیوههاست.
این کنگره بزرگ از ۶ اردیبهشت با برگزاری اولین اجلاسیه شهدای ارتش استان کهگیلویه و بویراحمد در شهر گچساران وارد فاز عملیاتی شد که در نگاهی به برنامههای دومین کنگرهی بزرگ ۲۰۰۰ شهید استان کهگیلویه و بویراحمد از برگزاری ۱۷ اجلاسیه شهرستانی و استانی، برگزاری جشنواره و تولید ده ها سرود فاخر و ماندگار، توزیع ۲ هزار جهیزه، تألیف۲۰۰ عنوان کتاب، جمعآوری ۹۵ سوژه از شهدا، برگزاری بیش از ۲ هزار و ۶۰۰ یادواره شهدا، نصب ۲ هزار تندیس شهید و اجرای ۱۳ هزار عنوان برنامه برای نهضت روایتگری، تا صدها تولید فرهنگی،هنری رسانهای و سینمایی فاخر نشان داد که دومین کنگره ملی ۲ هزار شهید استان، یکی از بزرگترین رخدادهای فرهنگی تاریخ استان کهگیلویه و بویراحمد بوده است.
کارشناسان معتقدند که حضور در یادمانها، شرکت در یادواره، مطالعه وصیتنامهها، ارتباط با یادمانهای شهدا، منجر به تقویت مولفه های خداباوری از قبیل امیدواری به فضل خدا، احساس نزدیکتر شدن به خدا، حس بندگی بیشتر و تقویت مولفه های ایمان به غیب از قبیل انس بیشتر با قرآن، تقویت باور به امدادهای الهی، مستحکم تر شدن پیوند قلبی با اهل بیت و در نهایت منجر به تقویت مولفه های آخرتگرایی از قبیل توجه بیشتر به آخرت و روز قیامت، افزایش عشق به لقای الهی در جامعه و بهویژه در بین جوانها و احساس شرم نسبت به گناهان میشود.
بنابراین، بهمنظور اعتقادی کردن فضای جامعه و پر کردن اوقات فراغت و همچنین دوری از برنامههای غفلت زا و مادیگرا، باید تمام توان خود را به کاربست تا با تقویت برنامههای مذهبی در یادمانهای شهدا و تأمین منابع مادی و معنوی آن، فضای عمومی جامعه آکنده از فضای اعتقادی و عطر حضور شهدا شود.
در تاریخ این دیار به نیکی یادشده است که کهگیلویه و بویراحمد با ۳۳ هزار رزمنده، ۱۳ هزار نفر جانباز، بیش از 2هزار شهید و ۳۱۰ آزاده در طول هشت سال دفاع مقدس استان نقش فعالی داشته، اما حماسه پد خندق تاریخیترین حضور آنان در جبههها بوده است.
۵۶ نفر شهدای کهگیلویه وبویراحمد زیر ۱۵ سال سن داشتند که ازنظر شرعی حتی به سن تکلیف هم نرسیده بودند،از میان شهدای استان ۳۰۰ نفر سرباز، ۲۷۰ نفر پاسدار و یک هزار و ۲۳۰ شهید نیز بسیجی بودند.
کوچکترین شهید استان کهگیلویه و بویراحمد ۱۲ ساله و پیرترین آنان ۶۷ ساله بود.بیش از ۹۹ درصد شهدای کهگیلویه و بویراحمد در خط مقدم جبهه شهید شدند که ۶۰۰ نفر آنان دانشآموز و ۷۸ نفر دانشجو بودند.
دو خانواده در این استان سه تن از فرزندانشان و ۲۳ خانواده نیز دو تن از عزیزانشان را در این جنگ تقدیم انقلاب اسلامی و میهن کردند.
روستاهای قاسمآباد جلیل و ده برآفتاب در شهرستان بویراحمد بیشترین شهید را از میان روستاهای کهگیلویه و بویراحمد تقدیم انقلاب اسلامی کردند.روستای قاسمآباد جلیل در شهرستان بویراحمد تنها روستایی در ایران بوده که خود در زمان جنگ یک گردان رزمی داشته است.
بر اساس این آمار ،کهگیلویه و بویراحمد با توجه به جمعیت ،بیشترین حضور رزمنده در جبهههای جنگ را به خود اختصاص داده است.
کنگره شهدا، بزرگترین رویداد فرهنگی سال ۱۴۰۳ در کهگیلویه و بویراحمد
در همین راستا جانشین فرمانده سپاه فتح استان کهگیلویه و بویراحمد گفته است: اجلاسیه نهایی دومین کنگره ملی استان طی سه روز ۱۷ تا ۱۹ شهریورماه ۱۴۰۳ در بخش دهکده دفاع مقدسِ پارک مهرورزی شهر یاسوج برگزار شد.
سردار مصطفی مثنوی به برگزاری این کنگره عظیم در استان اشاره داشته و افزوده است: در شب اول (۱۷ شهریورماه ۱۴۰۳) این کنگره، برنامه فصل شیدایی با برنامهها و کارهای هنری جدید به نمایش گذاشته شد، شب دوم (۱۸ شهریورماه ۱۴۰۳) برنامه اجلاسیه نهایی با حضور سردار سلامی فرمانده کل سپاه پاسداران، اقشار مختلف مردم و جامعه ایثارگران و خانواده شهدا، فرماندهان نظامی استانی و کشوری و مسئولان برگزار شد و شب سوم (۱۹ شهریور) با اجرای مجدد برنامههای هنری و فرهنگی و با گرامیداشت یاد و خاطر ۱۵۲۱ شهید تیپ ۴۸ فتح استان و در قالب اجلاسیه شهدای تیپ ۴۸ فتح برگزار شد.
جانشین فرمانده سپاه فتح استان کهگیلویه و بویراحمد خاطرنشان کرده است: چهار اجلاسیه شهدای گمنام، اجلاسیه شهدای دانشآموز و فرهنگی، اجلاسیه شهدای دانشجو و اجلاسیه ۶ شهید زن پس از کنگره ملی شهدای استان کهگیلویه و بویراحمد در راستای این کنگره و بعدازاین کنگره عظیم برگزارشده است.
سردار مثنوی تصریح کرده است: ۲۵ کمیته، ۶ کارگروه و ۳۷ هسته کارشناسی برای برگزاری این کنگره تشکیلشده و فعالیت داشتند. ۳۷۰۰ جلسه درزمینهٔ کنگره برگزار شد.
وی ادامه داده است: صداوسیما و اصحاب رسانه و خبرگزاریها استان در قالب کمیته رسانه و روابط در راستای برگزاری دومین کنگره ملی ۲۰۰۰ شهید استان نقش مؤثر و تلاش مطلوب و قابلتقدیری داشتند.
جانشین فرمانده سپاه فتح استان کهگیلویه و بویراحمد تبلیغ، نشر و تبیین فرهنگ ایثار و شهادت و فرهنگ دفاع مقدس، ارائه الگوی عملی و رفتاری از سیره و سبک زندگی جامعه شهدا و ایثارگری را از اهداف برگزاری این کنگره عنوان کرد و گفته است: درمجموع دومین کنگره ملی شهدای استان دارای ۲۵ اجلاسیه بوده که تاکنون ۱۹ اجلاسیه برگزارشده است.
سردار مثنوی گفته است: استقبال بینظیر خانواده شهدا و ایثارگران و عموم مردم را از اجلاسیههای شهرستانهای گواهی بر روحیه ولایتمداری و شهادتطلبی این استان را به نمایش گذاشت که این نشان از دلدادگی مردم ما به فرهنگ شهدا و ادامه راه آنها است.
وی افزوده بابیان اینکه در راستای برگزاری این کنگره ۲۰۰ عنوان کتاب در حوزه ادبیات پایداری و دفاع مقدس تألیف و چاپشده است،ابراز داشته است: در راستای برگزاری این کنگره سازماندهی و مستندسازی حماسههای استان کهگیلویه و بویراحمد انجام شد، مستند مشاهیر استان ازجمله آیتالله ملک حسینی، میراحمد تقوی و متقی کاشانی نیز ساخته شد و بازسازی تصاویر ۲۰۰۰ شهید استان کهگیلویه و بویراحمد و نصب آنها در معابر و میدانها مختلف انجامشده است.
جانشین فرمانده سپاه فتح استان کهگیلویه و بویراحمد عنوان کرده است: ۳۵۰۰ یادواره شهدا در قالب یادواره شهدای محله و اقشار مختلف در سطح استان کهگیلویه و بویراحمد برگزارشده و بانک اطلاعاتی در قالب مصاحبه، آثار و مستندسازی و... همه شهدای استان انجامشده است.
وی با اشاره به این موضوع که حداقل دومرتبه از کلیه خانوادههای شهدا استان سرکشی به عمل آمد و ضمن تکریم و تجلیل از آنها، تابلو فرشهای عکس شهدا به آنها اهداشده است ابراز داشت:در راستای دومین کنگره ملی شهدای استان برنامه فصل شیدایی در ۱۵ روز برگزار شد که این برنامه با استقبال بالایی از سوی اقشار مختلف مواجه شده و میانگین هر شب ۸ تا ۱۰ هزار نفر از این نمایش در شهر یاسوج بازدید میکردند.
سردار مثنوی گفته است: آنچه تاکنون در برگزاری برنامههای مختلف دومین کنگره ملی شهدای استان اتفاق افتاده به لطف خدا و نیات خالصی بود که در همه سطوح در استان وجود داشت و فضای مناسبی برای برگزاری این کنگره در سطح استان را ایجاد کرد.
این کنگره بهخوبی نشان داد که دفاع مقدس صحنه مردانگیها، حماسهها و تبلور واقعی واقعه عاشورا بود که با تورق و تعمق بیشتر بر سیر تاریخی ایران این حقیقت بیشازپیش آشکار میشود که هویت و فرهنگ این مرزوبوم و هر آنچه مایه عزت و آزادمردی این ملت میشود از گذرگاه دوران طلایی دفاع مقدس میگذرد و حضور مردم در این کنگره نشان داد که مردم همچنان خواهان به نمایش درآمدن رشادت طلبی قهرمان ایل و دیار خود در عرصه دفاع مقدس هستند.
هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر میگذارید!
- جزئیات تغییر رسمی ساعت کشور در سال ۱۴۰۴
- باران مهمان کهگیلویه و بویراحمد میشود
- انتصاب اولین فرماندار دولت پزشکیان در چرام
- تنها پارکعمومی لیکک آماده پذیرایی از مسافران نیست
- آغاز انتصابات دانشگاه علوم پزشکی یاسوج
- سرپرست علوم پزشکی یاسوج منصوب شد
- بیخیالی مسئولان به محور پرترافیک در لیکک
- آخرین میزان بارندگی در کهگیلویه و بویراحمد
- نمایشگاه فروش بهاره طرح ضیافت ماه رمضان
- ماغر بهشتی در جنوب کشور
- رمضان و نوروز، فرصتی برای معنویت و نشاط
- پارکهای یاسوج آماده پذیرایی از مسافران نیستند
- ارتقاء درجه سردار کهگیلویهوبویراحمدی به سرتیپ تمامی
- آبشار زیبای یاسوج منتظر مسافران نوروزی
- میزان بارشهای کهگیلویهوبویراحمد تا صبح شنبه
- شلالدون، نگین گردشگری کهگیلویه و بویراحمد
- اقامتگاههای بومگردی،سفری به طبیعت زاگرس
- انتصاب یک کهگیلویهوبویراحمدی در منابع طبیعی خوزستان
- پست جدید رئیس سابق دانشگاه علوم پزشکی یاسوج
- دیدار عیدانه با خانواده معظم شهدا
- جمهوری اسلامی مبتنی بر مردم است
- تشدید نظارت بازرسان صمت بر واحدهای صنفی گچساران
- جشن نوروزگاه در یاسوج
- تهدیدهای غرب ما را نمیلرزاند
- قلعه نادر بهمئی، تلفیقی از تاریخ و طبیعت
- ورود ۲۶۸ هزار مسافر به کهگیلویهوبویراحمد
- کلاهبردار میلیاردی در بویراحمد دستگیر شد
- افزایش قیمت یکشبه شن و ماسه در کهگیلویهوبویراحمد
- اعلام زمان آغاز مدارس کهگیلویهوبویراحمد
- 12 فروردین؛ روز تجلی اراده ملت ایران
- چه خبر از نمایندههای کهگیلویهوبویراحمد در مجلس؟
- وضعیت آب و هوای سیزدهبدر کهگیلویهوبویراحمد
- یومالله «۱۲ فروردین» سرآغاز حاکمیت مردمسالاری دینی
- پروژههایی که برای کهگیلویهوبویراحمد طلسم شدهاند!
- شلالدون، نگین گردشگری کهگیلویه و بویراحمد
- فرصتهای سرمایهگذاری در کهگیلویهوبویراحمد
- خواهش مدیرکل محیطزیست کهگیلویه و بویراحمد از مردم
- راهکارهای تحقق شعار سال در کهگیلویه و بویراحمد
- طبیعت بکر کوههای سروک یاسوج
- مسئولان گرهگشای مشکلات مردم باشند
- جشن شکرگزاری در کهگیلویهوبویراحمد
- حال ناخوش بلوطهای دنا
- اقامه نماز عیدفطر در نقاط مختلف بخش ممبی
- ۲ تصادف با ۱۴ مصدوم در بویراحمد
- عذرخواهی ستاره خارجی پرسپولیس از هواداران
- دهدشت؛ شهر بدون نماد
- آمریکا شرارت کند، ضربه متقابل محکمی میخورد
- اقامه نماز عیدبندگی در روستای «بنهپیر» بهمئی
- انتقاد از وامهای خاله و پسرخالهای در کهگیلویهوبویراحمد
- نماز عید بندگی در بهمئی
- مشاهده بیشتر