در همایش کاهش آسیبهای اجتماعی لنده مطرح شد:
کاهش سن مصرف مواد مخدر
مسول ستاد مبارزه با مواد مخدر فرماندهی انتظامی لنده گفت: کاهش سن میزان مصرف مواد مخدر یکی از چالشهای اساسی در حوزه رفتاری، روحی و روانی نوجوانان و جوانان شده است.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «صبح زاگرس» همایش آسیبهای اجتماعی با رویکرد (نه به مواد مخدر) به همت فرهنگی کمیته امداد امام خمینی (ره) شهرستان لنده با حضور امامجمعه موقت شهرستان لنده، عضو سازمان نظام روانشناسی و انجمن روانشناسی بالینی کشور، مسول ستاد مبارزه با مواد مخدر فرماندهی انتظامی شهرستان لنده و جامعه هدف کمیته امداد امام خمینی (ره) شهرستان لنده در سالن خدیجه کبری این شهرستان برگزار شد.
در ابتدای این همایش امیرهوشنگ بصیری فرد گفت: یکی از برنامههای مهم کمیته امداد امام خمینی (ره) توجه به بحث آگاهسازی خانوادههای تحت حمایت در حوزه مواد مخدر است.
رئیس کمیته امداد امام خمینی (ره) شهرستان لنده گفت: توجه به مسائل فرهنگی و کاهش آسیبهای اجتماعی در حوزه خانوادهها بهخصوص خانوادههای تحت حمایت از مهمترین راهبرد این همایشها است.
در ادامه نیز امامجمعه موقت شهرستان لنده گفت: آسیبهای اجتماعی باعث تلخکامی خانوادهها میشود؛ لذا توجه به این چالشها و آسیب هرکدام خطری برای بنیان خانواده است.
حجتالاسلام سید محمود الهی نیا در این همایش گفت: راه علاج و پیشگیری از این آسیبها توجه به معنویت و آموزش درست خانوادهها برای مقابله درست با این چالشها است.
وی افزود: هرچه خانواده نسبت به آموزههای دینی پایبندتر باشد کمتر آسیبهای اجتماعی آنان را تهدید میکنید و لذت زندگی را برای آنان با عمل به وصایای دینی شیرینکامتر میکند.
الهی نیا گفت: توجه به فرزندآوری و تربیت اسلامی با سبک زندگی ایرانیاسلامی با ترویج فرهنگ احترام به والدین و فرزندان میتواند راهگشای زندگی باشد.
مسول ستاد مبارزه با مواد مخدر فرماندهی انتظامی شهرستان لنده گفت: اعتیاد به مواد مخدر یک بیماری است که وقتی فرد به آن مبتلا میشود باید به فکر درمان آن باشیم نه ترد آن از فضای خانه و خانواده که بهخودیخود عاملی برای قرارگرفتن فرد در مسیرهای اشتباهتر میشود.
سرگرد سید قاسم رادی گفت: مواد مخدر به دودسته صنعتی و سنتی تبدیل میشوند که سنتی از تریاک و مشتقات آن به دست میآیند؛ ولی مواد صنعتی از موادی همانند کراک، شیشه، ماریجوانا و سایر مواد و مشتقات به دست میآید.
وی افزود: در خانوادههای که پایبندی آنان به مبانی اعتقادی و دینی بیشتر است کمتر شاهد گرایش آنان به مواد مخدر هستیم.
مسول ستاد مبارزه با مواد مخدر فرماندهی انتظامی شهرستان لنده گفت: کاهش سن میزان مصرف مواد مخدر یکی از چالشهای اساسی است که باعث مشکلات اساسی در خانوادهها میشود؛ لذا باید مراقبتهای لازم در حوزههای مختلف رفتاری، روحی و روانی نوجوانان و جوانان اجرایی شود.
در ادامه نیز عضو سازمان نظام روانشناسی و مشاوره و انجمن روانشناسی بالینی کشور در این همایش گفت: اختلافات خانوادگی یکی از چالشهای اساسی است که باعث رسوخ مسئله اعتیاد خواهد شد.
رحمان پرهیز در ادامه گفت: متأسفانه روند آمار میزان مصرف مواد مخدر در خانوادهها باعث نگرانی شدیدی است که بهخودیخود زمینهساز چالشهای اساسی است.
وی افزود: ما باید در حوزه مهارتآموزی و توانمند کردن خانوادهها مهارت «نه گفتن» را بیا آموزیم تا شاهد کاهش آسیبها باشیم.
پرهیز گفت: مصرف مشروبات الکلی در مجالس عروسی و گاهی دورهمیها باعث بروز چالشهای اساسی و حتی مرگ خواهد شد که متاسفانه گاهی شاهد مصرف الکل توسط خود پزشکان و جوانان هستیم که بهخودیخود زنگ خطری برای جامعه روشنگری است.
وی افزود: بحث بیکاری و تعارضات و مباحث زناشویی باعث شده است تا چالشهای اساسی و جهتدهی به سمت مواد مخدر در خانوادهها داشته باشیم.
پرهیز گفت: مرحله شک و تردید یکی از چالشهای اساسی است که در دوران کرونا وقتی کلیپی پخش شد که مصرف مواد مخدر از گرفتار شدن به ویروس کرونا مبتلا نمی سود ولی متأسفانه این مهم باعث شد حجم زیادی از آحاد جامعه به سمتوسوی این مواد گرایش پیدا کنند.
عضو سازمان نظام روانشناسی و انجمن روانشناسی بالینی کشور افزود: گسترش روابط نامشروع و گاهی اعتیاد باعث افزایش HAV در سطح جامعه خواهد شد.
تصاویر تکمیلی در زیر آمده است: