حالت تاریک
Logo
دوشنبه, 28 آبان 1403
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن صبح زاگرس هستید؟
زمین‌های دهدشت تشنه آب؛

کشاورزان دهدشتی کلافه از پیچ‌وخم‌های اعتباریِ سد «کوهبٌرد»

کشاورزان دهدشتی کلافه از پیچ‌وخم‌های اعتباریِ سد «کوهبٌرد»

سد آبی‌خاکی «کوهبٌرد» این روزها به دلیل کمبود اعتبارات در فاز دوم معطل‌مانده است تا کشاورزان دهدشتی بعد از سال‎ها چشم‌انتظاری، همچنان آشفته خاطر و کلافه از عدم تحقق وعده‌های تأمین آب باشند.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «صبح زاگرس» سد کوهبرد، سدی آبی‌خاکی است که باهدف جلوگیری از فرسایش خاک، کنترل سیلاب‌ها، آبیاری زمین‌های کشاورزی بخش جنوب شرق شهرستان دهدشت در محدوده پایاب سد و دشت‌های اطراف روستاهای کوهبرد، برج بهمنی و بیمنجگان و توسعه بخش‌های اقتصادی و گردشگری منطقه است.

این سد در کنار اهداف مختلف آن می‌تواند امید کشاورزان این مناطق را از طریق کشت محصولات متنوع زنده کند و با رونق‌بخش کشاورزی و افزایش تولید محصولات بومی نقش بسزایی در اشتغال‌زایی خواهد داشت.

امروز کشاورزان این مناطق بعد از سال‌ها که رنج بی‌آبی را متحمل شده‌اند اما انتظار آنها برای رونق مطلوب کشاورزی از طریق سد کوهبرد محقق نشده و بعد از سال‌ها خواستار تعیین تکلیف انتقال آب این سد به زمین‌های کشاورزی خود هستند.

در تازه‌ترین اظهارات مطرح شده کشاورزان این منطقه از عدم تحقق مطالبات آنها برای توسعه کشاورزی انتقاد دارند و خواستار پیگیری این موضوع شدند.

این کشاورزان با بیان اینکه بعد از ۲ سال از آبگیری سد کوهبرد اما مشکلات بی‌آبی زمین‌های پایین‌دست حل نشده است اظهار داشتند: عملیات شبکه انتقال و پمپاژ  به زمین‌های زراعی انجام نشده است.

لازم به ذکر است تحقق انتظارات کشاورزان در این مناطق علاوه  بر رونق تولید محصولات کشاورزی برای ساکنان آن مناطق، سبب صادرات محصولات مختلف به استان‌های هم‌جوار خواهد شد.

کیومرث روزیان در گفتگو با پایگاه خبری تحلیلی «صبح زاگرس» در خصوص مطالبات کشاورزان در روستای کوهبرد برای انتقال آب از سد کوهبرد گفت: مشکلات اعتباری عملیات فاز دوم سد کوهبرد را برای ایجاد شبکه انتقال آب با مشکل مواجه کرده است.

وی با بیان اینکه اعتباراتی تزریق شد و چشم‌انتظار تزریق بیشتر اعتبارات برای پیشرفت پروژه‌ هستیم گفت:  در شهریورماه سال جاری حدود ۱۰ میلیارد تومان اعتبار تخصیص دادند و این مبلغ بابت بدهکاری به پیمانکار پرداخت شد و کمکی به پیشرفت فاز دوم نداشت.

رئیس جهاد کشاورزی شهرستان کهگیلویه افزود: این سد در فاز دوم ایستگاه پمپاژ نیاز دارد و با احداث آن می‌توان آب را انتقال داد و چشم‌انتظار تأمین اعتبار از طریق تصمیم در شورای برنامه‌ریزی و سایر منابع اعتباری تخصیص دهند هر چند مبلغ ۵ میلیارد و پانصد میلیون تومان تخصیص داده اما‌ نیازمند اعتبار بیشتر هستیم.

روزیان افزود: سد به مرحله نهایی رسید و آبگیری به اتمام رسیده است و ‌فاز دوم چشم‌انتظار تأمین اعتبار است.

انتهای خبر/

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از