رسول اکرم (ص‌): کمال عقل پس از ایمان به خدا، مدارا کردن با مردم است
چهارشنبه 1403/09/28 Wednesday - 2024 18 December الأربعاء ، 16 جمادى الآخر ، 1446
ساعت
1403-09-26 06:54 شماره خبر : 9340 https://sobhezagros.ir/short/V1x7w 0
تحلیل‌گر مسائل سیاسی مطرح کرد:

تحلیل‌گر مسائل سیاسی گفت: امروز نظام سلطه و در رأس آمریکای جهان خوار برای غارت منافع کشور سوریه برنامه‌ریزی کرده است اما به اهدافشان نخواهند رسید به‌زودی با کشور ترکیه هم وارد تعارض منافع خواهند شد.

یدالله مرادی در گفتگو با پایگاه خبری تحلیلی «صبح زاگرس» در خصوص تحولات سوریه و خاورمیانه، به‌ویژه اقدامات اخیر رژیم صهیونیستی که برخی از مناطق سوریه را اشغال کرده است، گفت: اولاً سوریه یک کشور مهم برای جبهه مقاومت بود و علاوه بر این در بین جنگ‌های متعددی که اعراب با اسرائیل غاصب داشتند؛ تنها کشوری که ثابت‌قدم، محکم و جدی مقابل صهیونیست‌ها ایستاد همین سوریه بود؛ بنابراین سوریه همیشه به‌عنوان یک پایگاه مهم برای جبهه مقاومت به شمار می‌رفت.

تحلیل‌گر مسائل سیاسی افزود: اما در وضعیت کنونی که این اتفاق افتاد، عملاً از یک روز بعد از پذیرش قطعنامه آتش‌بس میان صهیونیست‌ها و حزب‌الله لبنان نیز جبهه جدیدی گشوده شد و در این جبهه جدید نیروهای تکفیری و سلفی که بخش‌های از معارضین مسلح سوری بودند در طی یک راهپیمایی خودرویی ظرف 12 روز به دمشق رسیدند.

وی ادامه داد: اما این اتفاق واقعیتی یک‌روزه نیست و اینکه بحث دولت سوریه با معارضین مسلح و اپوزیسیون سیاسی خود یک دوره 14 ساله دارد و در طول این دوره هم مناقشات متعدی شکل گرفت و علت این بود که اسرائیل همیشه درصدد بود که محور مقاومت را تضعیف و درگیر مسائل داخلی کند. لذا بر اساس آخرین قطعنامه 1973 میلادی رژیم صهیونیستی علی‌رغم اینکه در آن قطعنامه قیدشده که بلندی‌های جولان بخشی از کشور سوریه محسوب می‌شود ولی رژیم منحوس صهیونیستی هیچ‌گاه آنجا را رها نکرد و همواره در اشغال داشت.

مرادی گفت: نکته دیگر اینکه سوریه یک مرکز تنفس برای باقی گروه‌های مبارز از سراسر دنیای اسلام بود و به‌خصوص بعد از تسلیم شدن مصر نیز دیگر کشورهای عربی یک‌به‌یک به‌نوعی تحت عناوین مختلف مناسبات سیاسی خودشان را با صهیونیست‌ها برقرار کردند و حتی ترکیه و آذربایجان که به‌عنوان یکی از مهم‌ترین پایگاه‌های صهیونیست‌ها مطرح می‌شود؛ بنابراین در چنین شرایطی بود که سوریه پایدار و محکم ایستاده بود و به‌تبع رژیم صهیونی هم به دنبال این بود که این کشور را از پای دربیاورد.

تحلیل‌گر مسائل سیاسی تصریح کرد: نکته دیگر اینکه در اینجا هم یک سری خطاهای استراتژیک از خاندان اسد و «بشار اسد» شکل گرفت که با معارضین به‌خصوص معارضین قانونی وارد گفتگو و تقسیم مطالبات در حوزه سیاسی نشد و شاید این اسرار «بشار اسد» بر عدم صلح ملی با گروه‌های معارض خود سبب شد تا زمینه‌ای شکل بگیرد تا آن‌ها به سمت گروه‌های مسلحانه پیش رفتند.

وی افزود: اما این جنگ مسلحانه در دو نوبت صورت گرفت که یکی نظام سلطه به گروه‌های تکفیری داعش و القاعده آموزش‌هایی داد و مدت‌ها در منطقه نیز درگیری بود تا اینکه سوری‌ها با کمک ایران به پیروزی رسیدند، اما این به معنای سرکوب گروه‌های معارض نبود و همچنان بخش‌های از سوریه در تصریف این گروهک‌ها بود که حمایت کامل غرب را داشتند.

مرادی اظهار کرد: پس در این شرایط مشکلی که به وجود آمد این بود که قدرت‌های بزرگ همچون آمریکا رسماً پشت این گروهک‌های تکفیری قرار گرفتند و ترکیه هم به پشتیبانی آن‌ها آمد و اما در چند سال اخیر دست به اقدامات بزرگی زدند و آموزش 20 هزار از این افراد را با آخرین تجهیزات نظامی بر عهده گرفتند و یک سری گروه‌های تکفیری را از سراسر کشورها جمع کردند و آموزش دادند و مترصد این بودند که تهاجمات را در سوریه آغاز کنند.

تحلیل‌گر مسائل سیاسی بیان کرد: اما اتفاق دیگر هم این بود که سیاست‌های اقتصادی سوریه در چنین شرایطی نتوانست جواب گوی مشکلات مردم باشد و خود زمینه‌ساز مشکلات دیگری هم شد. نکته دیگر اینکه دولت سوریه در آن دوران با تشکیل بسیج نیروهای مردمی و تشکیل هسته‌های مردمی توسط ایران از دست داعش نجات یافت که در ادامه هم این نیروهای مردمی را منحل و همه قدرت را به ارتش داد.

وی ادامه داد: جدای از این موارد سال گذشته نیز مناسبات دولت سوریه با سعودی‌ها و اماراتی‌ها خوب شد و حتی سوری‌ها بعد از یک دوره 15 ساله به شورای همکاری‌های خلیج‌فارس و اتحادیه عرب دعوت شدند و این موضوعات موجب شد تا به اصلاح یخ روابط سرد دولت سوریه با دیگر کشورهای عربی آب شود و ارتباط با دیگر کشورهای عربی شکل بگیرد و اینجا بود که نوعی هم سردی روابط با ایران پدید آمد.

مرادی ادامه داد: بنابراین در چنین مواقعی نیز اتکا و اعتماد «بشار اسد» به اروپا و به‌خصوص برقراری ارتباط با اتحادیه عرب این مشکلات را ایجاد کرد چراکه «بشار اسد» احساس می‌کرد که با پشتوانه غرب و برخی کشورهای عربی تداوم حکومتش شکل‌گرفته است اما درحرکتی نیروهای تکفیری آموزش‌دیده و آماده که به دنبال فرصت بودند و درعین‌حال بانفوذ در بدنه ارتش سوریه نیز توانستند یکی پس از دیگری مناطق سوریه را تصرف کنند بااین‌حال در کنفرانس دوحه نیز به‌نوعی همه پذیرفتند که گروه‌های تکفیری قدرت را به دست گرفتند و این گروه‌ها هم توانستند خیلی زود بر سوریه مسلط شوند.

تحلیل‌گر مسائل سیاسی گفت: پشتوانه مردمی و عقبه نظامی حکومت اسد به خاطر بروز مشکلات اقتصادی و برخی نارضایتی‌های مردمی هم عملاً ازدست‌رفته بود و ارتش سوریه هم کاملاً تسلیم شد؛ اما نکته دیگر اینکه فردای براندازی روشن شد که پیام‌هایی که «نتانیاهو» به مردم سوریه داده بود با این عنوان که از مردم حمایت می‌کنند پوچ بود و طی اقداماتی تمام زیرساخت‌ها این کشور را بمباران و نابود کرد.

وی ادامه داد: صهیونیست‌ها تمام تسلیحات و تجهیزات مدرن سوری‌ها را دود کردند و کل زیرساخت‌های ارتش این کشور را هم نابود، چراکه بشار اسد از این تجهیزات در روز مبادا استفاده نکرد و این‌طور دولت صهیونیستی همه را منهدم کرد و بسیاری از مردم هم آواره شدند. امروز گروه‌های تکفیری همین ارتش تسلیم‌شده را تحقیر می‌کنند، ملت سوریه را تحقیر می‌کنند و با روش‌های خشونت‌بار جنایت‌ها می‌کنند.

مرادی تصریح کرد: قطعاً این روزها گروه‌های تکفیری در سوریه ماه‌عسل خودشان را می‌گذراند و این گروه‌ها که متفاوت عمل می‌کند و متنوع عقیده هستند به‌زودی نیز بر سر قدرت دچار مشکلات بسیاری خواهند شد و به‌زودی این گروه‌های 22 گانه به بهانه مبارزه با حکومت «بشار اسد» به دنبال تقسیم قدرت و سهم خواهی در سوریه می‌روند.

تحلیل‌گر مسائل سیاسی اظهار کرد: امروز خطر تجزیه سوریه و همچنین خطر راه‌اندازی جنگ‌های قومیتی و مذهبی جدی است و این موضوعات همه خبرهای ناگواری از وضعیت سوریه می‌دهند. سوریه اگرچه یک روز اردوگاه محور مقاومت بود اما این مسائل به این معنا نیست که جبهه مقاومت تضعیف‌شده است و جبهه مقاومت قطعاً راه دیگر و مسیر دیگری و شرایط مناسب دیگری را بر خواهد گزید چراکه مقاومت شکست‌ناپذیر است.

وی ادامه داد: روزی «بشار اسد» برای خوش‌خدمتی به امارات و عربستان نیز سفارت یمن را در سوریه تعطیل کرد اما امروز یمن علمدار و پرچم‌دار مبارزه با استکبار است و در آینده هم جوانان سوری از این‌همه تحقیر و ذلت و این‌همه بی‌آبرویی که دولتمردان آن‌ها ایجاد کردند بی‌تفاوت نخواهند ماند و روزی برای جهاد به پا خواهند خواست و برای مبارزه علیه تکفیری‌ها می‌ایستند.

مرادی در پایان هم گفت: بنابراین افق مقاومت روشن است چراکه جبهه مقاومت نشان داده هرگاه با مشکلی مواجه باشد از درون بحران فرصت جدیدی خلق می‌کند. ان‌شاءالله شاهد این باشیم که روزی سوریه به آغوش جبهه مقاومت برگردد و جوانان سوری پرچم‌دار مبارزه با تکفیری‌ها و رژیم صهیونیستی باشند. امروز نظام سلطه و در رأس آمریکای جهان خوار برای غارت منافع کشور سوریه برنامه‌ریزی کرده است اما به اهدافشان نخواهند رسید به‌زودی با کشور ترکیه هم وارد تعارض منافع خواهند شد.

انتهای خبر/

 

اخبار مرتبط

آخرین اخبار