رسول اکرم (ص‌): کمال عقل پس از ایمان به خدا، مدارا کردن با مردم است
یکشنبه 1403/10/30 Sunday - 2025 19 January الأحد ، 19 رجب ، 1446
ساعت
1403-10-30 14:25 شماره خبر : 10186 https://sobhezagros.ir/short/V93zn 0
حال آبشار یاسوج خوب نیست؛

قریب 10 ماه از بارندگی‌های سیل‌آسای بهار سال جاری و تخریب شدن جاده ورودی آبشار یاسوج می‌گذرد و متأسفانه همچنان جاده ورودی این تفرجگاه گردشگری با مشکلات زیادی دست و پنجه نرم می‌کند.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «صبح زاگرس» آبشار یاسوج از مهم‌ترین جاذبه‌های دیدنی یاسوج واقع در استان کهگیلویه و بویراحمد و از زیباترین آبشارهای ایران است که در فاصله ۲ کيلومتری مرکز شهر و در شمال یاسوج واقع‌شده است. این آبشار با ارتفاع ۱۰ متر از آب چشمه‌های موجود در كوه‌های زاگرس می‌جوشد. 

نهرهای آب در بستر مارپیچی شبکه‌ای و باغ‌های میوه، مراتع سرسبز و مملو ازگل‌های رنگارنگ از جلوه‌های زیبای آبشار یاسوج است‌. پارک آبشار یاسوج به دلیل پتانسیل طبیعی منطقه در راستای شرقی، غربی درست‌شده است و درختان زیبایی نیز در مسیر رودخانه آبشار رشد کرده‌اند که باعث خنک‌تر شدن و ایجاد هوای مطلوب‌تر این مکان شده است، همچنین وجود حصار دیوار مانندی که دو رشته‌کوه در پیرامون آن ایجادشده است باعث زیباتر شدن این مکان گشته است. 

منظره‌های زیبایی با هدایت آب رودخانه به درون استخرها، حوضچه‌‌ها، ایجاد آبریز‌ها و آبشارهای کوچک خلق‌شده است و به‌منظور اسکان و نشستن در این پارک زیبا آلاچیق‌هایی قرار داده‌شده است و همه‌ساله گردشگران زیادی به خود‌ جذب می‌کند.

این بهشت زمینی در شمال شرقی و در فاصله سه كيلومتري شهر ياسوج پس از عبور از حاشيه درختان و باغ‌های سرسبز سيب، گردو، بلوط و چنار بوده كه سرچشمه‌های زلال آن از دل کوهه‌ای سربِ فلك كشيده زاگرس جوشيده و با جاري شدن بر سينه سنگي كوهستان جلوه‌هایی از طبيعت زيباي استان کهگیلویه و بویراحمد را به نمايش مي‌گذارد

آبشار یاسوج امروز به‌عنوان قطب گردشگری در شهر یاسوج مرکز استان کهگیلویه و بویراحمد شناخته می‌شود که در فصول مختلف سال میزبان گردشگران زیادی از سراسر کشور است‌.

در طول مسير تا پاي آبشار تفرجگاهي شكيل و زيبا و هماهنگ با طبيعت منطقه احداث‌شده و زيبايي ویژه‌ای به اين مكان که یکی از مهم‌ترین جاذبه‌های گردشگری و طبیعی استان کهگیلویه و بویراحمد بوده، بخشيده است. 

در حاشيه همين تفرجگاه، آلاچیق‌های بسيار شكوهمندي برای استراحت و پذيراي مدعوين برپاشده است كه هر گوشه آن جلوه‌ای از فرهنگ و هنر بومي سنتي استان كهگيلويه و بويراحمد دارد.

 

ولی متأسفانه در سال‌های اخیر دست‌درازی‌ها و برخی تغییر کاربری‌ها و ساخت‌وسازهای غیرمجاز در طول سالیان گذشته در آبشار مفرح و زیبای یاسوج کافی بود تا با بارش‌های بهار سال جاری بسیاری از زیرساخت‌های این منطقه گردشگری تخریب شود، قریب 10 ماه  از بارندگی‌های اواخر اسفند ۱۴۰۲ و پنجم و ششم فروردین‌ماه سال جاری می‌گذرد که این بارش‌ها باعث تخریب جاده دسترسی و ورودی آبشار یاسوج شده است.

این بارش‌های سیل‌آسا باعث شده که جاده ورودی یکی از بکرترین و زیباترین تفرجگاه‌های مرکز استان چندهفته‌ای مسدود شود و حال بعد از بازگشایی در مدت اخیر همچنان هیچ‌گونه برنامه‌ای از سوی متولیان امر در این زمینه صورت نگرفته و گردشگران و شهروندان و از وضعیت موجود در این تفرجگاه گلایه‌های زیادی دارند.

امروز این مکان هیچ شباهتی به یک مکان گردشگری و مسافر پذیر ندارد، شهروندان و مسافران روزانه گلایه‌های متعددی از این وضعیت دارند.

همین مسئله باعث شده که در هنگام  اوج گرفتن ترددها در این جاده ترافیک زیادی به وجود آید که ساعت‌ها به طول می‌انجامند و خودروها باید مدت زیادی را پشت ترافیک این منطقه بمانند تا یک به یک از این جاده عبور کنند.

 

برخی از خانه‌های مسکونی شهروندان یاسوجی در این جاده قرار دارد که باوجود ترافیک ایجادشده امکان دسترسی به خانه‌های خود را به سهولت ندارند.

جاده آبشار یاسوج به‌خودی‌خود دارای عرض کم بوده که باوجود وضعیت نامطلوبی که پس از بروز سیلاب به خود گرفته تردد در آن بسیار با مشکل روبه‌رو بوده است.

از سویی دیگر مشاهده‌های میدانی از خود تفرجگاه آبشار نیز حاکی از تخریب سکوبندی‌های ایجادشده در زیر درختان جمع شدن مقدار زیادی از نخاله‌های ریزش کوه و جمع شدن آن پشت نرده‌ها و حفاظ‌های آبشار را دارد.

قریب 60روز دیگر تا آغاز بهار طبیعت و اوج گرفتن مسافرت‌ها به شهر زیبای پایتخت طبیعت ایران و عروس سرزمین چهارفصل زمان مانده است و حال شهروندان و مردم منتظر هستند که مسئولان اجرایی در این زمینه چه برنامه‌ای برای این مسئله مهم دارند.

دستگاه‌های متولی این مجموعه، شهرداری یاسوج، آب منطقه‌ای استان،میراث فرهنگی و دیگر نهادهای ناظر و مرتبط هستند و برای همه روشن است با خروشان شدن آب آبشار به دلیل تنگ شدن دهانه‌ی کانال از ۱۰ متر به ۲ متر و نبود دیوار حائل کانال حتی درجایی که دهنه کانال ۱۰ متر است خسارت‌های زیانباری برای این منطقه ایجاد خواهد شد که در این زمینه مسئولان باید فکر اساسی برای این مشکلات داشته باشند.

 

اخبار مرتبط
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

آخرین اخبار