رسول اکرم (ص‌): کمال عقل پس از ایمان به خدا، مدارا کردن با مردم است
چهارشنبه 1404/02/24 Wednesday - 2025 14 May الأربعاء ، 16 ذو القعدة ، 1446
ساعت
1403-01-07 00:09 شماره خبر : 3226
ورودی‌هایی که زیبنده پایتخت طبیعت نیست؛

ورودی‌های یاسوج مرکز استان کهگیلویه و بویراحمد امروز به منطقه‌ای کابوس واری برای مسافران و حتی شهروندان تبدیل شده که هر روز کابوس تصادف و یا حتی ترافیک های کسل کننده در آن دیده می‌شود.

به گزارش پایگاه تحلیلی و اطلاع‌رسانی «صبح زاگرس»؛ یاسوج که لقب پایتخت طبیعت ایران را به واسطه موهبت‌های خدادادی از جمله آبشار و رودخانه و کوه‌های سر به فلک کشیده و جنگل‌ به خود اختصاص داده در سال‌های اخیر سر و شکل مرتبی ندارد و به گزاف نگفته‌ایم که شاید در میان همه مراکز استان‌ها چهره یاسوج متفاوت‌تر از دیگر مراکز است که یکی از دلایل آن طبیعت بی نظیر آن در جنوب غربی کشور بوده که باعث شده که شمالی در جنوب باشد.

اما امروز این شهر تازه و نوپا با مشکلاتی زیادی دست و پا نرم می‌کند که یکی از این دلایل را باید آینده نگری نکردن مسئولان پیشین در این راستا دانست.

شهر یاسوج همچون یک جزیره بوده که دو رودخانه مهریان و بشار آن را به دو قسمت تقسیم کرده و تبدیل شدن این شهر به یک جزیره باعث شده که احداث پل‌های مستحکم برای اتصال این شهر بسیار حائز اهمیت باشد.

حتی از سوی دیگر وجود روستاهای اقماری در دو طرف شهر یاسوج و دو کُریدر مواصلاتی یاسوج اصفهان و یاسوج شیراز باعث شده که موج ترافیک بر روی پل های ورودی شهر یاسوج بسیار شدید و حتی در برهه ای با ترافیک بالا مشاهده شود که امروز نیازمند یک بازنگری تازه است.

یاسوج زیبا، درمانده از توسعه متوازن

یاسوج به دلیل مسافر پذیری بسیار بالا وهمچنین موج ترافیک حاشیه های آن،نیازمند احداث پل های چند منظوره است تا بتواند از شبه ترافیک رهایی یابد و به سر منزل برسد.

عمده مشکلات جاده‌های مواصلاتی یاسوج در مناطق پرتردد و گردشگری، عرض کم، پیچ های تند، وجود چاله چوله های متعدد و دست اندازهای غیر استاندارد است.

پایتخت‌ طبیعت نیازمند جاده های ایمن

هرچند که در توسعه گردشگری که امروز به عنوان صنعت اول استان کهگیلویه وبویراحمد از آن یاد می شود نیاز مبرهن زیادی به جاده سازی، خطوط ریلی و هوایی دارد، اما این شهر زیبا و رویایی در جنوبی غربی ایران و در فلات قله های دنا از این زیرساخت های مهم به دور است .

اما نکته ای که باعث ضعف در  زیر ساختهای مهم این شهر در حال توسعه است ایمنی نبودن برخی از زیر ساخت‌های مهم همچون پل های ایمن در ورودی این شهر جزیره ای در جنوب ایران بوده که مسافران آنرا را با خطرات زیادی روبه روی کرده است.

همین پلشتی‌ها در ورودی‌های مرکز استان باعث شده که بیشتر مسئولین این استان و حتی شهر یاسوج  ورودی‌های مرکز استان کهگیلویه وبویراحمد را زیبنده یک شهر در حال توسعه ندانند که همین نا زیبایی‌ها خود مزیدی بر علت شده که این شهر همچنان در غبار و غم به سر ببرد.

خاطره تلخ پل های کابوس وار یاسوج

از طرفی دیگر نبود پل های ایمن در دو طرف این شهر همچون پل های اول و دوم بشار که عمری طولانی را سپرده کرده اند و به بهره برداری نرسیدن لاین دوم پل سوم بشار و حتی پل چهارم در ضلع جنوبی این شهر برخطرات احتمالی آن افزوده است.

حال  مشکلاتی فراتر از پل سوم و چهارم بشار امروز گریبانگیر پایتخت طبیعت است، ورودی‌های شهر یاسوج از سمت شمال غربی باعث شده که به جزء چهره نازیبا در این منطقه خطرات زیادی نیز مردم و شهروندان را تهدید کند.

نبود ایمنی مناسب در پل ورودی به شهر یاسوج از منطقه مهریان باعث شده است که یکی از پر حادثه خیز ترین مناطق پایتخت طبیعت، پل طاق کسری یا همان پل جدید در جاده پایین یاسوج به مهریان یا همان جاده اصفهان باشد.

ماجرای یک دهه از نیمه کاره ماندن یک پل

باید بدانیم که کلنگ آغاز ساخت پل جدید مهریان یاسوج، شهریورماه ۱۳۹۱ به مناسبت هفته دولت برزمین زده شد اما خیلی زود به فراموشی سپرده شد تا اینکه در چهارمین روز از هفته دولت سال گذشته ساخت این پل با حضور متولیان استانی و شهرستانی بطور رسمی آغاز شد. 

قرار بود این پل در مدت 30 ماه ساخته شود و مورد استفاده مردم قرار گیرد اما بیش از یک دهه از کلنگ زنی آن می گذرد و با توجه به وجود مشکلات فنی و سازه ای در پل قدیمی مهریان و احتمال ایجاد خطر در این مسیر ساخت پل جدید ضروری است و یکی از مطالبات چندین ساله مردم بوده است.

امروزه  در این پل به دلیل عرض کم و هندسی نامتعارف آن، شاهد تصادفات زیاد هستیم که همین تصادفات باعث ایجاد ترافیک های چند کیلومتری در ورودی شهر یاسوج شده که امروز نیازمند توجه ویژه است.

باید بدانیم که راههای خروجی شهر یاسوج در دو منطقه مهریان و پل های اول دوم و سوم بشار بوده که اگر حادثه بروی این پل ها رخ دهد و زود نتوان آن را درمان کرد شاهد حوادث ناگواری خواهیم بود.

نیم قرن از شهر شدن این شهر گذشته است؟!

از سویی دیگر باید بدانیم که نیم قرن از شهر شدن یاسوج می گذرد و بعد از این همه سال مسئولان امروز به فکر توسعه آن افتاده‌اند که این مسئله جای نگرانی است و نمی‌توان در توسعه متوازن مرکز استان تأگیر گذار باشد.

پُل دوم مهریان از پُل‌های پُر تردد این شهر بوده که مشکل بار ترافیکی بالایی را تاکنون حل کرده ولی اینکه این پل جدید در نزدیکی آن همچنان تکمیل نشده نگرانی‌هایی را ایجاد کرده زیرا هر لحظه امکان وقوع یک بحران در این منطقه دور از انتظار نیست.

امروز شهر یاسوج همراه با روستاهای اقماری اش جمعیتی بالغ بر 250هزار نفر جمعیت دارد و طول آن به بیش از 28 کیلومتر رسیده و این در حالی است که طی سی سال گذشته تنها یک پل قدیمی و یک پل با قدمیی بالغ بر 20سال بر روی پل مهریان احداث شده و تکمیل نشدن زیرگذر روگذر پل مهریان و به  سرانجام نرسیدن پل جدید مهریان در جاده اصفهان نگرانی ها از بابت مشکلا تو تصادفات در اثین منطقه را بسیار زیاد تر از گذشته کرده است.

ساختن پل دیگر در دنیا و ایران پروژه ای زمان بر نیست اما مردم شهر یاسوج یک دهه است که در انتظار احداث این پل هستند. آنها هر موقع از کنار این پل های نیمه تمام رد می شوند این سوال تکراری به ذهنشان خطور می کند که چرا در دیگر شهرهای کشور چنین پروژه هایی در کمترین زمان ممکن احداث می شوند اما در یاسوج باید یک دهه منتظر ماند .

انتهای خبر/

اخبار مرتبط
نظر شما
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!

آخرین اخبار