حالت تاریک
Logo
دوشنبه, 28 آبان 1403
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن صبح زاگرس هستید؟
کارشناس بهداشت و درمان مطرح کرد:

هشدار پشه آئدس و تب دنگی

هشدار پشه آئدس و تب دنگی

کارشناس مسئول واحد بیماری های ستاد شبکه بهداشت شهرستان گفت: تب دنگی از طریق پشه‌ای به نام پشه آئدس به انسان منتقل می‌شود.

امین پناهی در گفتگو با پایگاه خبری تحلیلی «صبح زاگرس» گفت: بیماری تب دنگی توسط پشه ای به اسم آئداس در واقع از انسانی به انسان دیگر منتقل می شود تا الان بیش از صد و پنجاه مورد در کل ایران داشتیم که بالای ۹۰ درصد از کشورهای خارجی از جمله امارات وارد کشور شدند و مورد داخلی که از خود انتقال داخلی باشد کمتر از ده مورد وجود داشته است.

کارشناس مسئول واحد بیماری های ستاد شبکه بهداشت شهرستان بیان کرد: این بیماری از طریق پشه‌ای به نام پشه آئدس به انسان منتقل می‌شود. این پشه که به ببر آسیایی مشهور شده است. این بیماری در آب و هوای گرمسیری و نیمه گرمسیری، بیشتر در مناطق شهری یافت می شود. مواردی از تب دنگی در استان های جنوبی و شمالی از جمله هرمزگان(بندرعباس و جزایر کیش و قشم، بندر لنگه و میناب)، سیستان و بلوچستان (چابهار)، بوشهر، خوزستان، مازندران، گلستان و گیلان دیده شده است.

وی مطرح کرد: طبق تله‌گذاری که در مسیر جاده ترانزیتی در دو مسیر پمپ بنزین دوراهی باشت - گچساران همچنین پمپ گاز شوش انجام دادیم و تله‌ها به آزمایشگاه فرستاده شدند ولی جواب منفی بود یعنی هیچ موردی از ورود پشه آئدس به سطح شهرستان نداشتیم.این پشه می‌تواند از طریق کامیون‌ها و ماشین‌های نقل و انتقالات به شهرستان نفوذ کنند و اگر شرایط زیست‌ محیطی مناسب داشته باشند شروع به تکثیر و ازدیاد شدن می‌کنند.  

پناهی افزود: احتمال پخش شدن ویروس دنگی توسط پشه آئدس اجیپتی از دیگر پشه‌ها بیشتر است. چرا که این پشه نزدیک به انسان‌ها زندگی می‌کند و به جای حیوان‌ها از انسان‌ها تغذیه می‌کند. هم چنین این پشه در منابع آب ساخته انسان تخم‌گذاری می‌کنند مثل زیر گلدانی‌ها که آب در آنها جمع می‌شود یا لاستیک ‌های کهنه و فرسوده که آب در آنها جمع‌آوری می‌شود یا ظرف آب پرندگان می‌تواند عامل تخم‌گذاری این پشه‌ها باشند لذا توصیه می‌کنیم مرتب زیر گلدانی‌ها و آب ظرف پرندگان تعویض و شستشو دهیم تا باعث تکثیر و افزایش این نوع پشه‌ها نشویم.

وی بیان کرد: استفاده از حشره‌کش‌های مناسب و دفع‌کننده‌های پشه می‌تواند به کاهش خطر نیش پشه‌ها کمک کند. اسپری حشره‌کش در مناطق پرخطر، استفاده از کرم‌ها و لوسیون‌های دفع‌کننده پشه، و نصب توری‌های مخصوص روی درها و پنجره‌ها.

پناهی در ادامه گفت: پوشیدن لباس‌های بلند و پوشیده می‌تواند از نیش پشه‌ها جلوگیری کند انتخاب لباس‌های آستین بلند و شلوارهای بلند، به خصوص در ساعات اوج فعالیت پشه‌ها (صبح زود و غروب).استفاده از توری‌های مناسب و پشه‌بند در منزل می‌تواند از ورود پشه‌ها به داخل خانه جلوگیری کند.نصب توری‌های ریز روی درها و پنجره‌ها، استفاده از پشه‌بند هنگام خواب و بستن منافذ و شکاف‌های کوچک در دیوارها ضروریب است.

وی گفت: علائم این بیماری ممکن است شامل موارد زیر باشد: تب بالا (40 درجه سانتیگراد)، سردرد شدید، درد پشت چشم، دردهای عضلانی و مفاصل، حالت تهوع، استفراغ، تورم غدد، کهیر. که درد پشت چشم است.

وی بیان کرد: کارهای که در سطح شهرستان انجام دادیم شامل جلسات درون‌بخشی که با ادارات سطح شهرستان انجام دادیم و برگزاری کارگاه آموزشی با همکاری پزشکان معتمد شهرستان، پرستاران، پرسنل و نیروهای شبکه بهداشت انجام دادیم و همچنین پوستر و بنر برای توزیع در سطح شهرستان و ادارات پر رفت‌و‌آمد طراحی کردیم که بتوانیم با تراکم بالا در اختیار مردم قرار دهیم.

 

انتهای پیام/

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از