رسول اکرم (ص‌): کمال عقل پس از ایمان به خدا، مدارا کردن با مردم است
دوشنبه 1403/09/05 Monday - 2024 25 November الاثنين ، 23 جمادى الأول ، 1446
ساعت
1403-08-28 17:16 شماره خبر : 8690 https://sobhezagros.ir/short/V5orB 0
رئیس مرکز هواشناسی استان خبر داد:

رئیس مرکز پیش‌بینی اداره کل هواشناسی کهگیلویه و بویراحمد از هشدار زرد برای بخش‌های شمالی استان خبر داد.

 به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «صبح زاگرس» هواشناسی کهگیلویه وبویراحمد اعلام کرده امسال پاییز کم بارانی در انتظار مردم و کشاورزان این استان است اما ذخیره قابل توجه سدها و افت سفره های زیرزمینی بیم و امیدهای چشم انداز آب در این سرزمین چهار فصل است.

بر اساس آمار ارائه شده ذخیره خوب آب سد کوثر که آب بخش‌هایی از کهگیلویه و بویراحمد و جمعیت ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار نفری استان های جنوبی کشور را تامین می کند می تواند ذخیره امیدبخشی برای پاییز کم باران امسال باشد.

سد کوثر آب آشامیدنی ۲۰ شهر و ۲ هزار روستا را در استان‌های جنوبی کشور شامل کهگیلویه و بویراحمد، بوشهر، خوزستان، هرمزگان و فارس تأمین می‌کند.

سد چم شیر دیگر سازه بزرگ آبی در کهگیلویه و بویراحمد است که می تواند ذخیره قابل اتکایی برای روزهای مبادا یا همان دوره های کم بارانی در حوزه کشاورزی باشد.

سد چم‌شیر که در ۲۵ کیلومتری جنوب‌شرقی شهر دوگنبدان مرکز شهرستان گچساران و از توابع استان کهگیلویه و بویراحمد احداث شده دارای تراز حداقل بهره‌برداری ۵۴۳ متری از سطح دریا و تراز نرمال دریاچه ۵۹۸ متر از سطح دریا است. نوع سد بتنی غلتکی با ارتفاع ۱۵۱ متر و حجم مخزن ۲.۳ میلیارد مترمکعب است.

اما با وجود این زیرساخت ها به علت پیش بینی های هواشناسی کهگیلویه و بویراحمد در خصوص پاییز کم باران و همچنین کسری آب سفره‌های آب زیرزمینی نگرانی‌هایی برای کمبود مایع حیات بخش آب در سال جاری وجود دارد که این مساله مهم ضرورت مدریت مصرف را نمایان تر کرده است.

کهگیلویه و بویراحمد همواره در رده استان‌های پربارش کشور قرار داشته است که به دلیل بهره‌مندی از چندین رودخانه دائمی و پر آب از جمله بشار، خرسان، جراحی، زهره، کشاورزی آن همچنان یک پای ثابت اقتصاد استان بوده و نبود  آب در این سرزمین اقتصاد کهنه و تاریخی آن را در معرض نابودی قرار خواهد داد.

در همین زمینه امسال شاهد هستیم که میزان بارش باران‌های پاییزه کمتر از نرمال بوده که این میزان بارش به قول مسئولان هواشناسی استان در آخرین ماه پاییز و حتی زمستان جبران خواهد شد.

اما کم بارشی با توجه به میزان بارش بلند مدت و کوتاه مدت در این استان بسیار نگران کننده بوده که در این راستا مدیریت تأمین آب و حفظ و حراست از آب‌های سطحی و زیرزمینی بسیار حائز اهمیت است.

در هیمن زمینه ولی بهره مند در گفت و گو با خبرنگار این پایگاه خبری به آخرین وضعیت جوی استان طی آخرین روزهای آبان ماه پرداخت و افزود: با نفوذ سامانه جدید بارشی نیمه شمالی کهگیلویه و بویراحمد شاهد بارندگی‌های پراکنده خواهد بود.

بهره‌مند تصریح کرد:حداقل دمای هوای شهرهای سی سخت و مارگون که روز گذشته در سردترین زمان ۲.۲ و ۱.۷ درجه سانتیگراد ثبت شده بود هم بامداد امروز به ترتیب ۵ و ۶ درجه سانتیگراد گزارش شد.

وی خاطرنشان کرد: دمای هوای شهرهای گرمسیری استان هم در سردترین ساعت های شبانه روز گذشته ۲ تا چهار درجه سانتیگراد افزایش یافته است.

رییس مرکز پیش بینی اداره کل هواشناسی کهگیلویه و بویراحمد ابراز کرد:بامداد امروز دمای شهر دوگنبدان ۹.۸ ،باشت ۱۰، لنده۱۴.۵، لیکک ۱۶.۵ و شهر دهدشت۹ درجه سانتیگراد گزارش شد.

 

انتهای خبر/

اخبار مرتبط
نظرات

آخرین اخبار