رسول اکرم (ص‌): کمال عقل پس از ایمان به خدا، مدارا کردن با مردم است
چهارشنبه 1403/11/03 Wednesday - 2025 22 January الأربعاء ، 22 رجب ، 1446
ساعت
1403-01-13 09:53 شماره خبر : 3097 https://sobhezagros.ir/short/Vp9lJ 0
مولفه‌های مختلف در تحقق شعار سال؛

تحقق شعار سال ۱۴۰۲ از طریق روش‌های مختلفی امکان پذیر بود که در این میان نقش مهارت‌های فنی و آموزش‌های تخصصی در حوزه کسب‌وکار مورد توجه قرار گرفته است.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «صبح زاگرس» در آغاز سال ۱۴۰۲ با تدبیر رهبر معظم انقلاب با عنایت به شرایط و نیاز کشور، شعار سال به شکل کاملاً هدفمند و هوشمندانه به مسائل اقتصادی و معیشت مردم اختصاص یافت.

همان‌گونه که رهبر معظم انقلاب شعار سال ۱۴۰۲ را مهار تورم و رشد تولید نام‌گذاری کردند و در این رابطه بهره گرفتن از مشارکت مردم با تأکید ویژه بر استفاده از نظرات گروه‌های فکری متفاوت و به طُرق مختلف از جمله؛ رجوع به آراء و نظرات نخبگان جامعه، برگزاری نشست‌های تخصصی و یا استفاده از دیدگاه‌های مردمی و یا سایر روش‌های متداول محقق می‌شود.

آنچه که باید مورد توجه باشد اولویت شعار سال برای تحقق آن در جامعه برای همه مراکز تصمیم‌گیر، ارگان‌ها، سازمان‌ها و مجموعه دولت است تا با تحقق شعار شال بهبود اقتصادی و معیشت مردم در این سال محقق می‌شد.

در کنار تصیم‌های دولت برای پیاده سازی شعار سال بخش خصوصی و تولیدی نقش مهمی می‌تواند در تحقق شعار سال داشته باشد تا در کنار کسب منافع خود، حرکتی علمی و کارشناسی در جهت کمک به رونق تولید و اقتصاد در جامعه داشته باشد.

در این رابطه گاهی افزایش مهارت، دانش و تخصصی شدن امور تولیدی سبب کمک به ایجاد واحدهای تولیدی یا ایجاد واحدهای خرد اقتصادی  خواهد شد و در نتیجه آن علاوه بر ایجاد شغل شاهد رونق تولید و کاهش تورم در کشور خواهیم بود.

فنی و حرفه‌ای به عنوان یکی از متولیان اصلی آموزش و مهارت‌های تخصصی، نقش مهمی در تخصصی سازی مشاغل و افزایش مهارت دارد تا افراد کارشناس و با مهارت بتوانند با طرح و ایده، راه اندازی واحدهای تولیدی خرد و کوچک و حضور در مشاغل فنی نقش بسزایی در رونق تولید و اقتصاد و اثرات مثبت آن در بخش‌های دیگر از جمله مهار تورم و ایجاد شغل داشته باشند.

بر همین اساس مدیرکل فنی و حرفه‌ای کهگیلویه و بویراحمد در گفتگو با صبح زاگرس گفت: اداره کل آموزش فني و حرفه‌­اي بر اساس وظيفه ذاتي خود و همچنين به‌عنوان متولی اصلی آموزش‌­های مهارتی غیر­رسمی در استان، وظیفه تعلیم و تربیت نیروی انسانی ماهر و نیمه ماهر مورد نیاز بخش­‌های مختلف اقتصادی، خدمات، صنعت، کشاورزی، صنایع دستی و گردشگری و تدوين استانداردهاي آموزشي و مهارت و همچنین ارزشیابی مهارت نیروی کار را عهده­‌دار است.


سید نور الله هدایت گفت:  اين اداره کل با دارا بودن تعداد 11 مرکز آموزشي ثابت دولتي و حدود 160 آموزشگاه آزاد فني و حرف‌ه­اي فعال و تعداد 20 گروه هدف با استفاده از ظرفيت­‌هاي قانوني و همچنين مربیان با تجربه و با تخصص بالا از طریق بخش‌­های دولتی و خصوصی ضمن استفاده از تکنولوژی روز، امکانات و تجهیزات کارگاهی ارائه کرده و نقش بسيار مهمي در توسعه اقتصادی، اجتماعي استان از طریق ارتقای بهره‌­وری نیروی کار کیفی، توسعه و گسترش زمینه‌­های اشتعال­زایی مولد و پایدار، ارتقاي فرهنگ کار و مهارت آموزي، رشد توليد، مهارتورم، کمک به محرومیت زدایی، ارتقاي شاخص اميد به زندگي، کاهش بزهکاري و ساير آسيب­هاي اجتماعي، عدالت آموزشي، کاهش مهاجرت از روستاها و مناطق محروم به شهرها و کاهش حاشيه‌­نشيني در حومه شهرها ايفا مي­‌کند. 

وی ادامه داد: تقاضا محوري، آموزش حرفه‌­هاي دانش­‌بنيان، توليد محور و اشتغال‌زا، تدوين استانداردهاي آموزش و ارزشيابي مشاغل، توسعه­‌ آموزش­‌هاي مهارتي مبتني بر ظرفيت­‌هاي منطقه‌­اي، نياز بازار کار و با نگاه آمايش سرزمين و استفاده از روش­‌هاي نوين آموزشي، آموزش در محيط واقعي کار، تقويت بخش خصوصي و آموزش اقشار آسيب پذير و فارغ­‌التحصيلان دانشگاهي از جمله رويکردهاي اين اداره کل است.

هدایت با بیان اینکه آموزش و مهارت نقش مهمی در کمک به رونق تولید دارد گفت: با توجه به اينکه يکي از مهمترين چالش­‌هاي بخش توليد کمبود مهارت شاغلين است، لذا با ارتقاي مهارت شاغلين و بيکاران جوياي کار و در نهايت اشتغال مهارت آموختگان، گام مهمي در جهت رشد توليد و ارتقاي بهره‌­وري برداشته خواهد شد؛ در همين راستا اين اداره کل ضمن آموزش تعداد 2200 نفر از افرادي که در سامانه جستجوي شغل وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعي ثبت نام کرده بودند، بخش عمده‌­اي از آموزش‌­هاي ارائه شده در سال 1402 را برای این گروه در رشته­‌هاي توليد محور از قبيل کشاورزي، گياهان دارويي، اموردامي، طيور، نفت، گاز، پتروشيمي و صنايع وابسته به آن برنامه­ريزي و اجرا کرده است.

وی ادامه داد: اجرای آموزش‌های مهارتی بر اساس استاندارهای حرفه و استانداردهای شایستگی برای گروه‌های هدف می‌تواند به ایجاد اشتغال، رفع بیکاری، افزایش بهره‌وری و رونق تولید کمک کند. 

انتهای خبر/

اخبار مرتبط
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

آخرین اخبار