کارشناس و پژوهشگر رسانه گفت: غرب اهمیت نقش پدر در خانواده را میداند بنابراین در انیمیشنهایی که برای خودشان تولید میکنند پدر در اولویت است.
به گزارش خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «صبح زاگرس» مجید اسماعیلی در جمع فعالان فضاس مجازی ضمن تبریک میلاد باسعادت امیرالمؤمنین و روز پدر گفت: در یک روایت معروف پیامبر اکرم فرمودند: «أَنَا وَ عَلِيٌّ أَبَوَا هَذِهِ اَلْأُمَّةِ» ناظر به این است که وجود مقدس و نورانی امیرالمؤمنین و پیامبر اکرم (ص) حکم پدری بر همه ما دارند و آرزومندم که قسمت شود در کنار حرم مطهر این امام بزرگوار حضور پیدا کنیم و از نزدیک سلامی داشته باشیم.
استاد دانشگاه و انیمشن ساز تصریح کرد: حضور رسانهای آحاد مردم در جریان جهاد تبیین مهم است و همه آنهایی که خود را در فضای جمهوری اسلامی تعریف میکنند و تعلق خاطری به انقلاب کشورمان ایران دارند باید برای خودشان یک تعریف رسانهای داشته باشند و نقش خودشان را در زمانهای که کشور ما به آن محتاج بوده و دشمن به شدت در حوزه رسانه توان تغییر دادن حقیقت را داشته و بسیار اتفاق میافتد که موضوعات بدیهی که در ذهن ما کاملاً روشن است در بخش زیادی از مردم برداشت کاملاً متفاوتی پیدا کند و بعد از گذشت مدت زمانی به یک اصل یقینی تبدیل میشود و جوری نیست که دوباره بتوان بهراحتی آن را تغییر داد یعنی در یک فضای صددرصد یقین و اعتقاد راسخ به سر میبرد.
وی ادامه داد: کسانی که درباره موضوعات تحت تأثیر جریان رسانهای غرب هستند باید بدانند که ما در زمان و عصری به سر میبریم که رسانهها کاملاً هدفمند، مجهز و کاملاً متخصص به حوزه تغییر افکار عمومی مشغول هستند و مثل گذشته نیست که رسانهها بیشتر جنبه تفریحی و سرگرمی داشتند.
اسماعیلی به اصول حاکم بر فضای رسانهای غرب اشاره و خاطرنشان کرد: لازم است بدانیم که جایگاه رسانهای تصویری در تمدن غرب یک جایگاه مهم بود بخش اعظمی بههمراهی و قرار دادن مردم به منظومه ارزشی حاکمیت در تمدن غرب بهعهده رسانهها شدهاست و میتوانیم بگوییم که تمدن غرب بدون رسانه پایداری ندارد.
استاد دانشگاه و انیمشنساز عنوان کرد: ناپایداری داخلی در ناپایداری خارجی و رسانهها برایاینکه بتوانند این اقدام را انجام بدهند باید یک اصول دقیق و قطعی را داشته باشند که از آن تبعیت کنند.
وی در ادامه مطرح کرد: باید بدانیم که تمدن غرب بر سهپایه مادی یعنی مادیگرایی و همان ماتریالیسم که با یک دقتی تلاش میکند مردم خودش و مردم دنیا را از فضای غیبی از فضای معرفتهای غیر مادی خارج کند و این اتفاق یعنی قرار دادن موضوعات و مسائل مادی که در اولویت یک نقطهی کاملاً مخالف با تفکر دینی در برابر دنیا و آخرت است.
اسماعیلی در ادامه مطرح کرد اولویت باید برای آخرت باشد هرچند که موضوعات دنیوی اهمیت کاملاً شناختهشدهای دارند و بهدور مسائل دنیوی حیات دنیوی امکانپذیر نیست و موضوع مهم این است که چه مسئلهای بر مسئله دیگر برتری دارد و چه مسئلهای باید پای مسئلهٔ دیگر فدا شود و اهمیت اصلی را پیدا کند.
این استاد دانشگاه در ادامه با طرح سؤال «حد مجاز استفاده از دنیا برای یک مسلمان چقدر است و ما چقدر اجازه داریم که از مطامع دنیا و از لذتهای دنیا بهرهمند بشیم؟» بیان کرد: بهطور طبیعی انسان برای زندگی و نیازهای طبیعی خودش باید پاسخ متناظر و درستی را داشته باشد.
وی در ادامه به اینکه «غیب مسیحی و غیب غربی فقط به یک مورد اکتفا نمیکند و تستهای مختلف دیگه هم وارد میکند و به شکل خیلی دقیقی در حال درحال پیگیری است اشاره و ابراز داشت: یک رکن از جامعه غرب بحث لیبرالیسم است و بحث لیبرالیسم یا آزادی بیحدوحصر در حوزههای اقتصادی، فرهنگی و سیاسی موضوعی است که بهشدت در سینمای غرب و رسانههای آنها خودشان را نشان میدهند.
اسماعيلی در ادامه اذهان داشت: سرمایهداری محدوده بهشدت وسیعی را دربرمیگیرد و اگر در زمان فعلی به جنگیهایی که در اطراف ما اتفاق میافتد از جمله؛ بحران غزه و دیگر بحرانها و هنوز تأثیرات این جنگها وجود دارد میبینیم که ریشه بسیاری از این جنگها اقتصادی است، یعنی آمریکاییها بهعنوان بزرگترین کشور تولیدکننده سلاح مجبور هستند برایاینکه تولیدکنندگان خودشان را فروشند و سرمایههای سرمایهداران را بیشتر کنند به هر نوع تنش و بحران در هر جای دنیای دامن میزنند و برای ادامهاش بسترسازی میکنند که این یک تفکر سرمایهداری است و باعث میشود که سینمای آنها و رسانهها به اینگونه به این موضوع میپرداذند و پشتیبانیهای متعدد را انجام میدهند یعنی سرمایهداری به شکل بیحد و حصر بدون توقف بدون محدودیت باعث میشود که له موضوعات دیگری مثل اوضاع فرهنگی و حوزه رسانهای هم وارد شود.
استاد دانشگاه بیان داشت: وقتیکه انقلاب صنعتی در آمریکا اتفاق افتاد و شخصیتهایی مثل فورد آمدند و خط تولید را راه انداختند، میزان تولید زیاد شد و شخصیتهایی مثل روسو تأکیدشان بر این بود که وقتی یک جامعه هم تولیدات زیادی داشته باشد و به همین میزان هم مصرف را انجام دهند پیشرفته خواهند شد و وقتی میزان تولید زیادتر از مصرف شود مازاد بر مصرف داخلی را به فراتر از مرزها میفرستیم که در کشورهای دیگر مصرف شود و برای اینکه مصرف اتفاق بیفتد باید فرهنگ این مصرف هم در آن کشور اتفاق بیفتد.
وی در ادامه گفت: بنا به دلایل بالا و دلایل متعدد دیگری سیاست خارجی ایالات متحد آمریکا در حوزه رسانه این مجوز را میدهد که ایالاتمتحده آمریکا بر گسترش سبک زندگی آمریکایی، ارزشهای آمریکایی در سراسر دنیا هر کاری که لازم است را انجام دهد حتی اگر لازم باشد میجگندند و کودتا شکل میدهند.
اسماعیلی در ادامه به رکن دیگری اشاره و اظهار داشت: رکن دیگری که تمدن غرب به آن توجه میکند «عصر سکولاریسم» یعنی جدایسازی فضای حوزه فردی، حوزه دین و سیاست، حوزه موضوعات اخلاقی و موضوعات حکومتی و اجرایی و دامنه وسیعی که از ان وجود دارد را وارد حوزه رسانه میکند.
این استاد دانشگاه در ادامه به گام سبک زندگی که بهشدت مورد توجه است اشاره و افزود: در تمدن غرب هیچکاری را نمیبینیم که آدمهای عصر حجر به شکل موجودات انیمیشنهای عصر حجری ملزم هستند که از سبک زندگی امروز غرب تبعیت کنند، سبک زندگی یعنی چی؟ سبک زندگی یعنی نگاه به آینده، نگاه به گذشته، نگاه بهخان، نگاه به خوشبختی، نگاه به لذت، نگاه به اولویتها و تمام اینها باید از آن فضا تبعیت کنند و این تبعیتش خیلی جدی وجود دارد.
وی در ادامه بحث نگاه آفرینش و بحث سبک زندگی حوزه ایران اسلامی را تشریح و مطرح کرد: سبک زندگی حوزهای که ما باید وارد آن بشیم موضوع پدر بهخصوص پدر در جمهوری اسلامی که میلاد امیرالمؤمنین بهعنوان مرد بزرگ تاریخ اسلام بهعنوان معجزه پیامبر اکرم (ص) به عنوان روز مرد نامگذاری شد.
اسماعیلی در ادامه به جایگاه مرد در تمدن غرب پرداخت و بیان نمود: در رسانههای غربی میببینیم که تقریباً در اکثر فیلمهایی که ساخت میشود ویژگی شخصیت ضدقهرمان این است که بیاصلونسب و بیخانواده است و معمولاً پدر بودن یک ارزش بزرگ و کسی که پدر است واجد شرایط قهرمانی است.
استاد دانشگاه و انیمیشن ساز در ادامه عنوان کرد: سینمای هالیوود چون در توسعه انیمیشن رشته و حوزه فیلمهای رئال خیلی به اینکه پدر را تخریب نکنند دقت میکنند، چون میگویند اگر پدر تخریب شود خانواده تخریب میشود و اگر خانواده تخریب شود اساساً یک تمدن که براساس نگاه خانواده محور شکل گرفت به خطر میافتد و بههمین خاطر پدر به بلوند و به یک جایگاه مهم تقویت میشود.
وی در ادامه بیان کرد: جایگاه پدر جایگاه کلیدی و راهبردی یک تمدن است، بههمین خاطر انیمیشنسازی و فیلمسازی غرب در سبک زندگی خود را به پرداختن به موضوع پدر ملزم کرده و سعی بر آن دارد که در این انیمیشنها و فیلمهایشان پدر باید در اولویت باشد، تخریبش ممنوعه است و خارج کردنش از سه حوزه رهبری از حوزه پیامرسانی از حوزه مدیریت کلان ممنوع است و به این شکل جامعه غرب تلاش میکند که این موضوع را سر پا نگهدارد.
اسماعیلی در ادامه به اهمیت موضوع در غرب اشاره و خاطرنشان کرد: حداقل ۳ الی ۴ اثر شاخص از انیمیشنهای غربی را وارد خانههای خودمان میکنیم و ازش استفاده میکنیم که نکته نگرانکننده اصلی و اولیهاش تأثیر شدید او بر فرهنگ عمومی جامعه است زیرا هیچ تصویری در دنیا تولید نمیشود مگراینکه براساس یک مبانی فکری باشد.
این استاد دانشگاه در ادامه رعایت اصل تقوا را یکی از مسائل در راستای رضایت خداوند دانست و افزود: تقوا یعنی قرار دادن یک ایست و بازرسی، قرار دادن یک محدودیت جلوی اینکه هر کاری خواستیم را انجام ندیم و یک جایی وجود داره که بایستیم و بگوییم داریم زیادهروی میکنیم و دیگه از این جلوتر نمیرویم.
وی در پایان به بحث مهم تبعیت و اطاعت از خدا و رسول و امامان اشاره و بیان داشت: حوزه تمدنی حوزهای که براساس بایدها و نبایدهایی که متصل به وحی دارد زندگی خود را جلو میبرد که این تمدن کلاً با تمدن غرب متفاوت است زیرا، تمدن غرب میگوید بایدها و نبایدها را متفکرین تولید محتوا میکنند و براساس آن جامعه را میچینند اما در تمدن اسلامی بایدها و نبایدهای اصلی ا کتاب مقدس و قرآن مشخص میکنند.
انتهای خبر/
- سلام محمد بهرامی به شکست سنگین انتخابات آینده
- یکی از نمایندگان کهگیلویه و بویراحمد در لیست موافقان استیضاح وزیراقتصاد
- عملکرد نمایندگان کهگیلویهوبویراحمد در مجلس شورای اسلامی
- انتصاب جدید در اداره صمت کهگیلویه و بویراحمد
- انتصاب جدید در استانداری کهگیلویه و بویراحمد
- مسئولیت جدید برای استاندار اسبق کهگیلویه و بویراحمد
- پروژهای در یاسوج که قصد افتتاح ندارد!
- تغییرات گسترده در فرمانداریهای کهگیلویه و بویراحمد
- رئیس منابع طبیعی شهرستان دنا منصوب شد
- تصادف خونین در جاده یاسوج به کاکان
- جریحهدارشدن افکار عمومی در کهگیلویه و بویراحمد
- شبیخون خشکسالی به سرزمین کهگیلویه و بویراحمد
- عبور از مدیریت سنتی در نفت و گاز گچساران
- جشن «روز پدر» در لیکک
- مطالبات کارگران شهرداری لیکک و وعده مسئولان
- جزئیات قتل دو جوان در دهدشت
- انتصاب یک مدیرکل دیگر در کهگیلویهوبویراحمد
- انتصاب یک مدیر دیگر در کهگیلویه و بویراحمد
- فرماندار جدید «بهمئی» معارفه شد
- ۹ دی؛ روز میثاق با ولایت
- بازدید سرزده استاندار از پروژههای عمرانی یاسوج
- پیروزی مقاومت و ناکامی قدرتهای جهانی
- پخش مستند «جان محمد» از شبکه ملی
- پویش دلگرمی برکت در سرمای زمستان بهمئی
- ممنوع بودن تخریب نقش پدر در انیمیشنهای غرب
- انتصاب سرپرست دانشگاه ملی مهارت کهگیلویه و بویراحمد
- وحدت عامل اقتدار مسلمانان است
- رفع هدر رفت آب در «گوشه» یاسوج
- کاهش محسوس دمای کهگیلویه و بویراحمد
- تربیت اخلاقی و دینی بارزترین جنبهتربیتی امام علی (ع)
- الگوبرداری از امام علی (ع) مانع اختلاف و تفرقه
- سد ماندگان کابوس سرزمین دنا
- مناجات دهه نودیهای لندهای در اعتکاف
- شهردار باشت انتخاب شد
- محور لنده-سوق قربانی نقاط حادثهخیز
- حادثهای تلخ برای کارگر بهمئی
- حال و هوای جوانان معتکف در باشت
- اعتکاف «مادرانه» در گچساران
- امامعلی(ع)؛ برجستهترین شخصیت در صدراسلام
- فرماندار گچساران منصوب شد
- مادر شهید رجبی به فرزند شهیدش پیوست
- حضور جوانان یاسوجی در مراسم اعتکاف
- سد «ماندگان» تهدید بزرگ سرزمین دنا
- 26 دی روز فرار «شاه با فرح»
- جشن میلاد امام علی (ع) در لنده+ تصاویر
- حیات وحش جنگلهای گچساران
- یک نام جدید برای هدایت پرسپولیس مطرح شد
- شیعیان واقعیشبیهترین افراد به امیرالمومنین هستند
- اعتکاف دختران حاجقاسم در شهرستان بهمئی
- طبیعت برفی جنگلهای مازندران
- مشاهده بیشتر