در جلسه ستاد بحران کهگیلویهوبویراحمد مطرح شد؛
مقصر اصلی آتش سوزیهای سریالی کیست؟
مدیرکل مدیریت بحران استانداری کهگیلویه و بویراحمد در این جلسه گفت: بخشی از آتش سوزیهایی که رخ می دهد به واسطه آتش زدن جامانده گندم و جو توسط کشاورزان است.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی«صبح زاگرس»،جلسه ستاد بحران با موضوع آتشسوزی مراتع و درختان بلوط با مدیریت معاون عمرانی استاندار در سالن شماره یک استانداری برگزار شد.
در ابتدای این جلسه علیرضا نیکروز، مدیرکل مدیریت بحران استانداری کهگیلویه وبویراحمد در این جلسه گفت: بخشی از آتشسوزیهایی که رخ میداد بهواسطه آتش زدن جامانده گندم و جو توسط کشاورزان است.
وی گفت: با توجه به بارندگیهای خوبی در امسال داشتیم بدون شک در این فصل از سال کوچکترین جرقهای میتواند لطمههای جبرانناپذیری به وجود بیاورد.
در ادامه سید علی معتمدی پور مدیرکل جهاد کشاورزی استان نیز گفت: در دو روز گذشته بحرانهایی را در بحث آتشسوزی داشتیم، همکاران ما سه روز است در حال خاموش کردن آتش هستند، مدیریت بحران و مردم نقش اساسی در خاموش کردن آتش داشتند.
وی گفت: اکنون کهگیلویه در دونقطه و گچساران و باشت در دونقطه آتشسوزی داشتیم که با همکاری مردم ،ان جی اوها و همراهی فرمانداران اکنون مهارشدهاند.
معتمدی افزود: نیاز است رصد ویژه در خصوص مشاهده آتشسوزیها داشته باشیم و بر اساس سوابقی که وجود دارد شرایط بهگونهای است که باید هرلحظه آمادگی لازم را داشته باشیم.
مدیرکل جهاد کشاورزی استان ادامه داد:۱۷۰۰میلیارد تومان در ایام گذشته و در دو بارندگی اخیر به زیرساختهای سراب بندی استان خسارت واردشده و سطح خسارت بسیار بالاتر از توان استان بود که با پیگیریهای استاندار برنامهریزیهایی شد که در برخی شهرستانها توانستیم زیرساختها را بهسازی کنیم، اما در برخی شهرستانها هنوز با مشکلاتی مواجهه هستیم.
معتمدی ادامه داد:ما در بحث بحران هیچ اعتباری جهت جبران خسارتها نداریم و هیچ اعتباری در این خصوص داده نشده هر کاری انجامشده از ظرفیت خود استان بوده است.
وی تصریح کرد: جهت بهبود سراب بندها و کانالها در کهگیلویه قریب به ۲۵ میلیاردریات هزینه شد در دنا ۱۵ میلیاردریال هزینه شده است در بویراحمد ۲۵ میلیارد ریال در گچساران ۱۵ میلیارد ریال در لنده ۱۴ میلیارد ریال در چرام ۱۴میلیارد ریال در مارگون ۱۵میلیارد ریال در بهمئی ۱۰ میلیارد ریال برای بهسازی سراب بندیها هزینه شده است.
معتمدی تأکید کرد: جمعاً ۲۱ سراب بند با ۴۶ پمپاژ را توانستیم با هزینه استان بهبود دهیم و برای جبران خسارتها به هزینه زیادی نیاز داریم مکاتبات متعددی داشتیم اما تاکنون اعتباری تخصیص داده نشده است و اکنون ما بدهکاریهایی زیادی داریم.
وی گفت:اکنون در پیچاب،سر چنار، لوداب، شهناز، سرچشمه و تسوج هنوز دچار مشکلاتی هستیم انتظار داریم دستگاهها همکاری کنند.
در ادامه توفیقیان فرماندار چرامگفت: قریب به ۱۰ عدد از سراب بندهای ما تخریبشده است و پيمانکار هم پایکار نیامد حجم تخریبهایی که رخداده ایجاب میکند قدری از شهرستانها بیشتر حمایت شود.
وی با اشاره مسدود شدن راه ارتباطی روستاهای چرام در ایام بارندگیها گفت: هنوز راه ارتباطی بید انجیر و تیزاب تا حدودی مسدود هستند و به کمک سایر دستگاهها نیاز داری.
فرماندار چرام با اشاره به آتشسوزیها گفت: بخشی از مشکلات به امکانات برمیگردد به نظر میرسد موضوع آتشسوزیها هدفمند است، وقتی ادارات تعطیل میشوند، گزارش آتشسوزی داده میشود تا دستگاهها بخواهند بسیج شوند بخشی دچار آتشسوزی شده است.
توفیقیان ادامه داد: قریب به ۸هزار تن گندم خریداریشده است و در حال حاضر ۶۰ کمباین در شهرستان چرام در حال برداشت هستند.
مدیرکل جهاد کشاورزی استان با اشاره به اینکه امسال کار بیسابقهای در استان درزمینهٔ برداشت گندم انجامشده است، گفت: نزدیک به ۳۰۰ کمباین وارد استان کردیم که در کوتاهترین زمان ممکن برداشت انجام شود و کشاورزان دچار خسارت نشوند
معتمدی ادامه داد: تا پایان سال گذشته ۷۵هزار تن خرید گندم داشتیم که امسال رکورد زدیم و تا دیروز ۶۰هزار تن گندم سیلویی خرید کردیم و امید داریم که بهاندازه پارسال خرید را انجام دهیم و رکورد پارسال را بزنیم.
مدیرکل جهاد کشاورزی استان افزود: برای فرار آتشسوزیها با ورود تعداد زیاد کمباین به استان زمان برداشت را کوتاه کردیم.
انتهای خبر/