زاکانی در مناظره صداوسیما:
مشکل اقتصاد ایران تجویزهای اقتصادی آمریکا است
علیرضا زاکانی نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با بیان اینکه تشخیص غلط به برنامه غلط منجر خواهد شد، اظهار کرد: مشکل ما تحریمهای آمریکا نیست تجویزهای اقتصادی آمریکا است.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی صبح زاگرس ،علیرضا زاکانی نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در مناظره صداوسیما با موضوع «اقتصاد؛ مهار تورم و رشد تولید»، گفت: ضمن تبریک عید سعید قربان، گفت: امیدوارم بتوانیم ادامه دهنده راه شهید رئیسی و شهیدان اهل خدمت باشیم.
وی افزود: بنده یک پزشک هستم، اگر پزشک تشخیص غلط دهد نسخه غلط میپیچد، تشخیص غلط به برنامه غلط و کارنامه سیاه منجر خواهد شد.
این نامزد انتخابات ریاست جمهوری با بیان اینکه مشکل اقتصادی ایران تحریم ظالمانه آمریکا نیست، گفت: مشکل تجویزهای اقتصادی آمریکا است لذا بنده برای تحول در اقتصاد در چهار محور اساسی برای ارتقای شاخص عدالت و پیشرفت با استفاده از همه فرصتهای داخلی، منطقهای و جهانی قائلم که اولاً باید تاکید بر استقلال اقتصادی و ثبات بخشی به اقتصاد کشور بر اساس دلار زدایی از اقتصاد و تکیه به پول ملی و افزایش قدرت پول ملی کنیم.
زاکانی بیان کرد: ثانیاً جهش تولید با حرکت به سمت تولید محصول محور و دانشبنیان و با ارزش افزوده بالا را پیگیری کنیم. ثالثاً حاکمیت مردمسالاری دینی در عرصه اقتصاد را بپذیریم و با تکیه بر مردم و مشارکت آنها کارها را پیش ببریم.
وی خاطرنشان کرد: رابعاً خلق ثروت و توزیع عادلانه ثروت را در دستور کار بگذاریم، مردم ریالی درآمد کسب میکنند ولی با مسیری که خلق کردیم دلاری خرج میکنند. این مشکل اساسی اقتصادی ماست.
این نامزد انتخابات ریاست جمهوری گفت: تا وقتی که این حل نشود اساساً امکان حل موضوع وجود ندارد. ما دائما داریم نسخههای غلط میپیچیم.
زاکانی با بیان اینکه ما دائما داریم نسخههای غلط میپیچیم، بیان کرد: از سال ۶۹ دنبال جهانی سازی قیمتها و تضعیف دولت بودند. باید برگشت به ارزش پول ملی و استقلال کشور را حفظ کرد.
وی تصریح کرد: توجه به عدم خام فروشی و ایجاد زمینه ارائه محصول نهایی با ارزش بالا مد نظر است. درباره مشارکت مردم هم مبتنی بر قانون اساسی باید امکانی فراهم شود. چون با تکیه بر فناوری میشود فرایندها را کوتاه کرد، باید مردم را در اقتصاد هم مشارکت داد و خلق ثروتی که میشود را عادلانه توزیع کرد.
مردم عزیز صحبتهای ناامیدکننده برخی شما را ناامید نکند
زاکانی در دور دوم پاسخ به سؤالات، اظهار کرد: مردم عزیز ما میتوانیم لذا این صحبتهای ناامید کننده شما را ناامید نکند.
وی افزود: من چهار نکته گفتم کلی گویی هم نکردم، گفتم آزادسازی اقتصاد از کمند دلار و پیگیری افزایش و تقویت ارزش پول ملی، جلوگیری از خام فروشی با تکیه بر دانش، حاکمیت مردم در عرصه اقتصاد مدنظر است، ما قانون اصل ۴۴ را انجام دادیم اما اختصاصیسازی کردیم، خصوصیسازی نکردیم.
این نامزد انتخابات ریاست جمهوری اضافه کرد: نکته بعدی خلق ثروت و توضیح عادلانه آن بود که این هم در مسیر مشارکت خود مردم است مردم نباید اعانهبگیر باشند ما در گذشته مسیر غلطی را طی کردیم. این چهار ویژگی را در آینده باز میکنم تا ببینید چقدر زیبا میتوان مملکت را اداره کرد.
وی اظهار کرد: زیبا میشود مملکت را اداره کرد لذا این صحبتهایی که برخی می کنند شما را ناامید نکند.
زاکانی عنوان کرد: نقدینگی مفید است ولی مهم است که رها نشود و سرمایه گذاری شود. در چین نسبت نقدینگی به تولید ناخالص داخلی بیش از 200 درصد و میانگین دنیا 140 درصد است و در ایران 75 درصد. لذا نقدینگی اصلش بد نیست.
وی ادامه داد: آقای پزشکیان نکات کلی مطرح کردند و همه چیز را به همه چیز گره زدند و در انتها گفتند نمیتوانیم. تعجب کردم چطور نامزد رئیس جمهوری شدند.
این نامزد انتخابات ریاست جمهوری بیان کرد: ناظر به موضوع کار، آقای پزشکیان، مردم الان اطلاعات و آمار دستشان است. ترکیه هم عضو ناتو و هم WTO است و هم FATF در مرکزیت آن قرار دارد.
زاکانی تصریح کرد: طی 20 سال گذشته تا امروز از 2003 تا 2023، 250 میلیارد دلار در آن سرمایه گذاری شده است و هدف اول سرمایه گذاری اروپاییها ترکیه بوده است.
وی ادامه داد: در ترکیه در سال 2023، 250 میلیارد دلار سرمایهگذاری اما 70 درصد تورم داشته و ارزش پولش بسیار کاهش یافته است. ارزش لیر این کشور هم از 5 سال پیش از یک دلار به 32 دلار افزایش یافته است اینها را میشود تحلیل اقتصادی کرد.
زاکانی خاطرنشان کرد: علاوه بر اینکه راجع به چین صحبت کردیم. ما 13 میلیارد یورو تفاهمنامه نوشتیم بیش از 340 میلیون یورو ضمانتنامه گرفته شد.
این نامزد انتخابات ریاست جمهوری مطرح کرد: موضوع رشد هشت درصد هم توجه به نیروی انسانی و سرمایه و آموزش را میطلبد. آقای پورمحمدی هم نکاتی گفتند که مبنائاً راه را اشتباهی رفتند. با اینجور مسائل نمیتوان دولتداری و حکومتداری کرد. میتوان شعار داد و حرف قشنگ زد ولی نمیتوان مشکل مردم را حل کرد.