رسول اکرم (ص‌): کمال عقل پس از ایمان به خدا، مدارا کردن با مردم است
جمعه 1404/05/03 Friday - 2025 25 July الجمعة ، 30 محرّم ، 1447
ساعت
کمبود مرغ ۱۲۱ هزار تومانی در بازار!

قیمت مرغ در یاسوج طی دو ماه ۳۰ درصد افزایش یافت و به ۱۲۱ هزار تومان رسید، شهروندان از کمبود و گرانی شکایت دارند.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «صبح زاگرس» در پایان اردیبهشت ۱۴۰۴، قیمت هر کیلوگرم مرغ کشتار در یاسوج به ۸۷ هزار تومان رسید. این رقم در مقایسه با ماه‌های گذشته افزایش محسوسی داشت، اما وضعیت به همین نقطه ختم نشد. طی دو ماه گذشته، قیمت‌ها روند صعودی شدیدی را تجربه کرده‌اند.

افزایش ۳۰ درصدی قیمت مرغ

براساس گزارش‌های میدانی خبرنگار ما، در دوم مرداد ۱۴۰۴، قیمت هر کیلوگرم مرغ به ۱۲۱ هزار تومان رسیده است. این افزایش حدود ۳۰ درصدی، فشار زیادی بر مصرف‌کنندگان وارد کرده است.

در همین خصوص خبرنگار ما پای حرف دل برخی از شهروندان نشست که، شهروند اول گفت: مرغ در بازار گیر نمی‌آید، با این وضعیت گرانی که مرغ رسیده به قیمت ۱۲۱ هزار تومان باز هم امروز واسه خرید مرغ اقدام کردم که متأسفانه مرغ در بازار نبود، کارگر روزی ۵۰۰ هزار تومان یا بیشتر، یک کیلوگرم مرغ ۱۲۰ تومان واقعا انصاف نیست، مسئولین رسیدگی کنند، البته اگر مسئولی باشد.

شهروند دوم گفت: مردم فقیر هستند، خدا را خوش نمی‌آید، مسئولین فکری به حال مردم کنند، مرغ کیلویی ۱۲۰ هزار تومان خیلی گران است، مردم را دریابید.

ادامه صحبت‌های مردم را در کلیپ مشاهده کنید؛

در همین خصوص خبرنگار طی تماس تلفنی با «رضا فرازی» درخصوص اقدامات انجام‌شده برای تنظیم بازار مرغ و کنترل قیمت‌ها سؤال کرد که وی گفت: دیروز در کشتارگاه یاسوج حضور پیدا کردیم و پیگیری کردیم که حدود ۵۵ تن مرغ کشتار در بازار توزیع شد. علاوه بر این، هماهنگی‌های لازم برای توزیع مرغ منجمد به میزان مورد نیاز در بازار انجام شده است. به‌طور مثال، تنها دیروز بیش از ۱۰ تا ۱۲ تن مرغ منجمد را برای توزیع پیگیری کردیم و در صورت لزوم، این روند برای تعدیل قیمت‌ها ادامه خواهد یافت.

وی ادامه داد: دولت در بحث تنظیم بازار، سیاستی را دنبال می‌کند که نیاز مصرف‌کننده به مرغ منجمد و تازه تأمین شود تا قیمت‌ها تا حد امکان کنترل گردد.

نظارت بر قیمت‌ها و برخورد با متخلفان

مدیرکل جهاد کشاورزی استان در پاسخ به سوالی درباره اختلاف قیمت مصوب دولت با قیمت بازار، تصریح کرد: وظیفه نظارتی بر عهده دستگاه‌های مربوطه از جمله اتاق اصناف است و در صورت مشاهده تخلف، با متخلفان برخورد قانونی می‌شود. هرگونه تخلف از طریق سامانه‌های نظارتی پیگیری و به اداره تعزیرات حکومتی ارجاع داده می‌شود.

فرازی در ادامه خاطرنشان کرد: قیمت مصوب مرغ کشتار روزانه ۱۲۱ هزار تومان است، اما ممکن است برخی سودجویان از شرایط بازار سوءاستفاده کنند. با این حال، سیستم نظارتی به‌گونه‌ای طراحی شده که بتوانیم این موارد را کنترل کنیم.

علت اختلاف قیمت و افزایش تقاضا

وی در توضیح علت بالاتر بودن قیمت مرغ در بازار یاسوج نسبت به قیمت مصوب، عنوان کرد: با توجه به حجم بالای مسافران در یاسوج و شهر دنا، به‌ویژه در ایام تعطیل، تقاضا برای مرغ افزایش می‌یابد و ممکن است برخی فروشندگان از این فرصت سوءاستفاده کنند. اما این به‌آن معنا نیست که تمام بازار دچار تخلف است.

مدیرکل جهاد کشاورزی استان کهگیلویه و بویراحمد بیان کرد: اگر مردم مواردی از تخلف در قیمت‌گذاری مشاهده کنند، حتماً گزارش دهند تا پیگیری شود. ما به‌صورت مستمر بازار را رصد می‌کنیم و در صورت لزوم، اقدامات لازم انجام خواهد شد.

کمبود تولید مرغ در استان و راهکارهای جبرانی

فرازی با اشاره به کمبود تولید مرغ در کهگیلویه و بویراحمد، بیان کرد: میزان تولید مرغ در استان کمتر از مصرف است و به‌ناچار بخشی از نیاز از استان‌های همجوار تأمین می‌شود. از سرمایه‌گذاران و علاقه‌مندان دعوت می‌کنیم تا با احداث واحدهای مرغداری در استان، به افزایش تولید کمک کنند.

وی در پایان اظهار داشت: تشویق سرمایه‌گذاری در بخش مرغداری یکی از راه‌حل‌های اساسی برای رفع کمبود مرغ در استان است و امیدواریم با همکاری بخش خصوصی، این چالش به‌زودی برطرف شود.

انتهای خبر/

1404-05-02 14:34 شماره خبر : 14684 https://sobhezagros.ir/short/V0KlX
اخبار مرتبط