حالت تاریک
Logo
دوشنبه, 28 آبان 1403
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن صبح زاگرس هستید؟
سنگ‌اندازی یک اداره برای توسعه استان؛

ماجرای تعطیلی پروژه مهم زیرگذر روگذر گندی‌خوری

ماجرای تعطیلی پروژه مهم زیرگذر روگذر گندی‌خوری

تقاطع گندی خوری معروف به سه‌راهی مرگ به‌عنوان حادثه‌خیزترین نقطه کهگیلویه وبویراحمد در جاده ملی پاتاوه به دهدشت از آن یاد می‌شود که قریب چند دهه از اجرای آن می‌گذرد ولی همچنان به سرانجام نرسیده است.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «صبح زاگرس» تقاطع زیرگذر روگذر گندی خوری معروف به سه‌راهی مرگ به‌عنوان یک نقطه حادثه‌خیز در شهرستان بویراحمد در این سال‌ها شاهد بروز صدها حادثه تلخ و تصادف دل‌خراش در این محور بوده‌ایم که همواره سوژه رسانه‌ها و دغدغه متولیان امر بوده،اما بااین‌حال سنگ‌اندازی‌های اداری امروز سد تکمیل این پروژه مهم شده است.

ماجرای تعطیلی پروژه مهم زیرگذر گندی خوری

در همین راستا باید بدانیم که بعد از سال‌ها غیرفعال بودن این پروژه، اصلاح آن حدود دو ماه پیش با پیگیری‌های معاون عمرانی استانداری آغاز شد اما با توجه به برخی مشکلات و معارضین محلی، اجرای آن با کندی پیش رفته و با توجه به مزیت تکمیل این پروژه شاهد سنگ‌اندازی اداره منابع طبیعی استان در تعطیلی این پروژه هستیم.

همگان می‌دانند که ساز مرگ در تقاطع خطرناک گندی خوری در جاده ملی پاتاوه به دهدشت کوک شده و بااین‌وجود طرح اصلاح این مسیر در پیچ‌وخم گیرودارهای اداری و معارض‌های اجتماعی و دولتی ازجمله منابع طبیعی کهگیلویه وبویراحمد معطل‌مانده و اتمام این پروژه حیاتی در اماواگر باقی‌مانده است.

درد را از هر طرف بخوانی درد است

محرومیت کهگیلویه وبویراحمد از جاده‌های ایمن را باید یک مطالبه جدی دانست و حال که برخی از مدیران استانی و کشوری درصدد رفع این مسئله هستند، شاهد سنگ‌اندازی برخی از ادارات ذی‌ربط در این مسئله هستیم که خود جوای سؤال‌های متعددی است و این مسئله را تداعی می‌کند که چرا قطع چند درخت، یک پروژه مهم و حیاتی را به تعطیلی کشانده است.

ماجرای تعطیلی پروژه مهم زیرگذر روگذر گندی‌خوری

در سال‌های اخیر به دلیل برنامه‌های اشتباه در زمان کوچ عشایر و قوانین سخت‌گیرانه هرروز در تابستان شاهد آتش‌سوزی‌های سریالی زیادی هستیم که بعضاً دامنه این آتش‌سوزی‌ها انسان است و هرروز شاهد سوختن درختان بلوط هستیم.

شرایط استان به جنگ بلوط ها رفته است

از سویی دیگر قریب نود درصد پروژه‌های عمرانی استان از دل جنگل‌های بلوط می‌گذرد و عبور این پروژه‌های راه‌سازی، نفت و حتی گاز از میان درختان بلوط باعث شده که شاهد قطع چندین هزار اصله نهال بلوط باشیم.

سنگ‌اندازی یک اداره برای توسعه استان

حال بر اساس خبرهای رسیده، اداره متبوع حراست از این مسئله امروز فقط برای قطع چند اصله درخت بلوط جلوی پروژه‌ای را می‌گیرد که باجان انسان‌ها سروکار دارد و تعطیلی این پروژه می‌تواند عواقب خطرناکی را برای مردم و شهروندان و حتی مسافران خواهد داشت.

هرچند که همه به دنبال صیانت از درختان بلوط هستند،  اما باید به اینکه هم اشاره کرد که به دلیل موقعیت توپوگرافی و جغرافیایی قریب نود درصد پروژه‌ای عمرانی استان از میان درختان می‌گذرد و می‌توان با تمهیداتی خاص این پروژه‌ها را به سرانجام رساند و نه اینکه با تصمیمات عجولانه جلوی این پروژه‌ها را گرفت.

ماجرای تعطیلی پروژه مهم زیرگذر روگذر گندی‌خوری

به‌عنوان‌مثال دو دهه پیش خط انتقال گاز از عسلویه کشیده شد که از کهگیلویه وبویراحمد عبور کرد تا به اصفهان رسید. لوله با قطر ۵۶ اینچ از زمین‌های استان گذشت تا استان اصفهان به گاز دسترسی داشته باشد؛ واضح است که دسترسی به گاز حق هر ایرانی است؛ اما مسئله اینجاست درختانی که در مسیر لوله گاز قرار داشتند همگی قطع شدند. 

سخت گیری برای استان آری، برای دیگر نه

سکوت دو دهه‌ای منابع طبیعی کهگیلویه وبویراحمد در قبال قطع درختان مسیر انتقال خط لوله گاز در حالی مطرح است که اخیراً این اداره کل یک پروژه مهم را به بهانه قطع درختان تعطیل کرده است؛ اتخاذ چنین استانداردهای دوگانه‌ای است که سوء مدیریت در این اداره کل را به ذهن هر مخاطبی می‌رساند؛ ازیک‌طرف، مسئله‌ای به آن بزرگی مسکوت گذاشته می‌شود، از این‌طرف به خا‌طر قطع چند درخت، پروژه‌ای با حکم تعطیلی روبه‌رو می‌گردد.

در همین راستا باید بدانیم که تقاطع غیره مسطح گندی خوری یکی از حادثه‌‌خیزترین مناطق استان کهگیلویه وبویراحمد است که سال‌ها به دلیل کم‌کاری برخی دستگاه‌های دولتی و معارضات اجتماعی، رهاشده بود.

چندی پیش، پروژه اصلاح تقاطع‌ گندی خوری وارد فاز اجرایی شد؛ این پروژه حساس زیرساختی بالغ‌بر ۱۴۰ میلیارد تومان اعتبار دارد، بیش از ۲۷۵ هزار مترمکعب خاک‌برداری و بیش از بیست هزار مترمکعب بتن‌ریزی در این پروژه انجام‌شده است.اما حالا به دلیل قطع حدود ۳۰ درخت که در مسیر پروژه قرار دارد، منابع طبیعی حکم به تعطیلی پروژه داده که در همین راستا معاون عمرانی استاندار کهگیلویه وبویراحمد در گفتگو با خبرنگاران گفته است: حدود ۲ ماه پیش، پروژه اصلاح تقاطع‌ گندی خوری وارد فاز اجرایی شد و اکنون باکار شبانه‌روزی حدود ۱۶ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.

پروژه‌ای اولویت دار استان

علی‌محمد روستا افزوده است: یکی از پروژه‌های زیرساختی که اولویت تکمیل دارد تقاطع گندی خوری است یعنی اتصال جاده یاسوج به اصفهان به جاده پاتاوه به دهدشت زیرا پرحادثه‌ترین تقاطع استان است.

وی تأکید کرد ه است: این پروژه معارض‌های محلی و دولتی زیادی داشت اما درنهایت به مناقصه رفت و عملیات اجرایی آن آغاز شد.

ماجرای تعطیلی پروژه مهم زیرگذر روگذر گندی‌خوری

وی ابراز کرده است: یک خط گاز در طول این مسیر به سمت اصفهان و چهارمحال و بختیاری عبور کرده و حریم از طرفین ۲۵۰ متر است و سال گذشته و امسال چندین جلسه و مکاتبه انجام‌شده که شرکت گاز منطقه‌ای دو اصفهان یا باید کلاس لوله‌شان را عوض کنند و یا اراضی در حریم را تملک کنند.

آقای مدیر، کجای تاریخ ایستاده‌اید

 با تمام این مشکلات عدیده اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کهگیلویه وبویراحمد که حالا حکم به اتمام پروژه داده می‌توانست اقدامات جایگزین دیگری همچون دریافت هزینه قطع درختان از پیمانکار پروژه انجام می‌داد، اما به‌طورکلی صورت‌مسئله را پاک‌کرده است.

روشن است که محیط‌زیست و منابع طبیعی نباید تخریب شوند اما همین محیط‌زیست زمانی ارزشمند است که در اختیار انسان باشد؛ زمانی که جان‌ انسان‌ها در سوانح جاده‌ای تلف شود، درختان چه ارزشی می‌توانند داشته باشند، محیط‌زیست برای انسان است و بین درخت و انسان، اولویت با انسان است.

 

انتهای خبر/

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از