
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی وگردشگری گفت: ۴۳ زمین در طی سالیان گذشته تا امروز که طرحهای گردشگری در آنها اجرایی نشده و بحث زمینخواری و فساد در آن ها مطرح شده بود به این نهاد بازگشته است.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «صبح زاگرس» سعید طالبی پور صبح امروز سه شنبه در نشست خبری با خبرنگاران در اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری با بیان اینکه اصحاب رسانه چشم بیدار مردم بوده و مشکلات را رصد میکنند تا نواقصات را گوشزد کرده و مسئولین امر بتوانند در این راستا گام بردارند گفت: دولت شهید رئیسی حدود ۳ سال خدمت داشت و اقدام های خوبی صورت گرفت و به دلیل این اتفاق برای شهید رئیسی مدیران نتوانستند خدمات و تلاش ها را بیان کنند، رئیس جمهور شهید در دو سفر به استان توجه ویژهای به استان داشتند و پیگیری هایی برای اعتبارات در سالیان اول داشتیم و سبب شد تا با نگاه ریاست جمهوری توجه ویژه ای به ما و استان های محروم شود.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گفت: گردشگری به عنوان صنایع پیشران در دنیا تاثیر بسزایی در توسعه استانها دارد. در دنیا امروز این صنعت به دلیل سود، هزینه پایین و ریسک پذیر است و خیلی از کشور ها صنایع آلاینده خود را کنار گذاشته و به این سمت آمدند. کشور ما در حوزه آثار طبیعی و تاریخی مطلوب است و استان ما در جنوب غربی ایران همچون نگینی میدرخشد و استان های همجوار ما به سمت استان ما رهسپار میشوند و میطلبد با یک نگاه ویژه به این ظرفیت توجه کنند تا از از طریق این موضوع بتوانیم اشتغال و توسعه منطقه را محقق کنیم و با همه تلاشها همچنان نیاز به کار داریم.
وی افزود: زمانی در استان ما گردشگری فصلی و مکانی بود امروز گردشگری همزمانی و هم مکانی شده است و در برخی مکان ها حدود ۷۰ الی ۱۰۰ درصد در تابستان و در زمستان حتی ۴۰ درصد گردشگر داشتیم و این موضوع نشان از همه زمانی و همه مکانی گردشگری در استان ما شده است.
طالبی پور با بیان اینکه تلاش داشتیم با ترغیب مردم و صدور مجوز و اعطای تسهیلات بتوانیم آنها را در حوزه گردشگری فعال کنیم گفت: حدود ۵۰ پروژه نیمه فعال داشتیم که بخشی از کار انجام شده و تا ۳۰ درصد کار کرده بودند اما به دلیل نبود اعتبارات و تحریم ها هزینه زیادی داشت اما با نگاه شهید رئیسی و شخص وزیر سبب شد تا اعتبارات خوبی به استان تخصیص داده و حدود ۴۰۰ میلیارد تومان تسهیلات در قالب های مختلف و تبصره ۱۸ به استان اختصاص داده و پروژه های خرد همچون پارک آبی که چند سال راکد بود با اعتبار حدود ۱۳ میلیارد تومان فعال شود و به واسطه آن شاهد رونق اقتصادی و فرهنگی اقامتگاه ها و... در استان بودیم.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ادامه داد: تعدادی از پروژه ها معرفی به بانک صورت گرفته که با بهره برداری از آنها شاهد اتفاقات مثبت خواهیم بود. در کنار پروژه های خرد بوم گردی و اقامت گاه و... توجه به پروژه های پیشران از جمله موضوعات بود پروژه پل معلق نیاز به توجه بیشتر دستگاه ها داشتیم و ۳ جلسه در تهران و یک جلسه با ریاست منابع طبیعی داشتیم و آخرین تصمیم ها پروژه پل معلق بود که زیپ لاین و سورتمه و... پلان ها تغییر و تحویل منابع طبیعی کشور داده و به استان تحویل دهند تا مشکلات حل شود. کمیته ای برای مبارزه با مفاسد اقتصادی تشکیل دادیم، زمین و پروژهای پل معلق با متراژ ۷ هزار متر مربع مربوط به مالک است و بخشی دیگر از زمین ها به صورت ماده ۳ اجاره داده می شود تا موضوع بهره برداری دنبال شود و هیچگونه مالکیتی وجود ندارد. در زمان ما هرگز موضوع زمین خواری آدمه پیدا نکرد.
طالبی پور گفت : تکمیل پروژه های عمرانی در قالب صدور مجوز و موضوع دوم برنامه ها پرداخت تسهیلات تکمیلی بود در کنار آن در سفر دوم که مصوبه های آن لازم اجراست و حدود ۹۰۰ میلیارد تومان در یک دوره دو ساله از ۱۴۰۲ تا ۱۴۰۳ بانک ها ملزم هستند پرداخت کنند برای این موضوع پیگیری کردیم بخشی از منابع از وزارت خانه محقق کنیم. در دور سفر اول ریاست جمهوری ۵ میلیارد تومان در حوزه زیرساختی و در حوزه تسهیلات حدود ۱۳ میلیارد تومانتخصیص دادند.
وی ادامه داد: در سفر دوم حدود ۴۲ برابر حدود ۲۱۰ میلیارد تومان برای زیرساخت استان تخصیص دادند.
طالبی پور گفت: در حوزه گردشگری مذهبی به دلیل جاذبه طبیعت و جاذبه معنوی فعالیتهای خوبی صورت گرفت و حدود ۱۰ میلیارد تومان برای آلاچیق، اقامت، سرویس بهداشتی همچون امام زاده عبدالله ۱۲ سرویس و امام زاده شاه مختار ۳۰ سرویس در مرحله سقف، برای امام زاده علی علیه السلام حدود ۳ میلیارد تومانی تخصیص داده شد و روستای مجاور آن یعنی دره آخوند و توجه به بوم گردی، در امام زاده بی بی خاتونین حدود ۲ میلیارد و پانصد میلیون تومان داشتیم.
وی ادامه داد: حدود ۴۰۰ میلیارد تومان تسهیلات پرداخت شده است و در ورودی پاتاوه و توجه به مرمت آن در قالب مجتمع گردشگری، سکو، آلاچیق و توجه به مناطق کمتر توسعه یافته و توجه به ورودی مارگون و تخصیص ۵ میلیارد تومان، توجه به منطقه گردشگری شهنیز از دیگر اقدامات است. در شورای برنامه ریزی توجه به سی سخت با ظرفیت گردشگری صفر بود اما این بخش فعال شد.
وی ادامه داد: ۷ مجموعه مجتمع بوم گردی افزایش پیدا کرد و حدود افزایش بیش از ۱۰۰ برابر داشتیم. ۱۳ پروژه مرمتی و تاریخی داریم. احیای بافت تاریخی دهدشت، مساجد مورک و مسجد جامع دهدشت در دست اقدام برای مرمت است.
طالبی پور ادامه داد: موزه شهر یاسوج از زمان حضور در حراست تا امروز پیگیری کردیم و با تکمیل آن پیش بینی داریم بین سه موزه یک تا سه کشور باشیم. حدود ۸ هزار شئ تاریخی داریم. اگر در استان ما اشیا کاوش شود شاید نیمی از موزه های کشور با وجود اشیا از دوره عیلامیان و هخامنشی داریم.
در دفاع از سد خرسان سه بار شورای فنی با حضور مدیر اصفهان و یزد و چهار محال و بختیاری و استان ما در عدم مخالفت با سد خرسان دفاع کردیم و سبب شد تا قتئم مقام در استان های چهار محال بختیاری از تاج سد بازدید میدانی صورت گرفت و حدود ۷۰ درصد سد در استان ما قرار دارد و بازدید و صورت گرفت و مخالفت ها شکل گرفت اما انتظار داشتیم همگرایی در استان باشد اما این موضوع نبود. اگر قرار باشد سد اجرایی شود، کاوش سنجی آن اجرایی شود.
وی ادامه داد: طبق تاکیدات وزارت تا کاوش موضوع برای آثار باستانی در حوزه سد خرسان صورت نگیرد نباید سد آبگیری شود.
طالبی پور در این جلسه به ایستادگی در برابر فشارها برای دریافت تسهیلات و واگذاری زمین اشاره کرد و گفت: در مواقعی برای دریافت زمین با من تماس میگرفتند یا برای دریافت تسهیلات پافشاری میکردند؛ اما در مقابل این خواستهها ایستادگی کردم و از طرفی اجازه ندادم زمینها با بهانه طرحهای گردشگری دریافت شود؛ اما زمین و طرح دچار انحراف شود.
مدیرکل میراثفرهنگی، صنایع دستی و گردشگری با بیان اینکه نباید در مقابل فساد کوتاه بیاییم گفت: اینکه فردی فساد یا تخلفی داشته باشد باید برخورد داشت چه دلیلی با حروف مخفف از او یاد کنیم و گاهی به ما میگویند تند هستیم؛ اما ما برای منافع مردم و بیتالمال حساس هستیم و عدهای اعتراض دارند برخی از همان افراد چون منافع آنها در خطر بود اعتراض داشت، بعد از ما باید موضوع انحراف تسهیلات و واگذاری زمین و... باید پیگیری شود.
طالبی پور تأکید کرد: در مقابل سهمخواهیها و منفعتطلبیها ایستادگی کردم و با کسی تعارفی نداشتم.
وی ادامه داد: سودای ماندن نداشتم و ندارم؛ اما مردمی در دفتر حضور پیدا کرد دغدغه داشتم به او خدمت کنم.
انتهای خبر/
هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر میگذارید!
- آمریکا در برابر ایران اشتباه محاسباتی کرد
- رئیس جدید دانشگاه یاسوج معارفه شد
- شهری بدون داروخانه در کهگیلویهوبویراحمد
- توضیحات دادستان یاسوج در رابطه با یک قتل
- پخت نان بیکیفیت در تنور نظارت مسئولان
- گره کور بلوار معروف یاسوج باز شد
- فرمانده جدید سپاه فتح معارفه شد+ تصاویر
- خصوصی بودن پتروشیمی ستاره گچساران
- پل مکانیزه یاسوج؛ رویایی ناتمام برای شهروندان
- کافههای پارک آبشار تعطیل شدند
- ستارههای درخشان بهمئی؛ از تلاش تا تقدیر
- ادارهای بدون مدیر و سرپرست در بهمئی
- تغییرات مدیریتی در ایستگاه جهاد کشاورزی کهگیلویه
- توهین وقیحانه فرماندار شیراز به پرفسور ملک حسینی
- همایش تجلیل از مقام معلم در بهمئی
- بهرامی به استقبال تاجگردون در ورودی سیسخت میرود!
- آغاز عملیات اجرایی پتروشیمی ستاره گچساران
- افتتاح قرارگاه محرومیتزدایی شهید رئیسی در بهمئی
- تجلیل از پرچمداران جبهه علم در بهمئی
- مراسم معارفه فرمانده سابق سپاه فتح در بوشهر
- آیین غبارروبی گلزار مطهر شهدای گمنام
- گرامیداشت حماسه سوم خرداد در لنده
- همایش گرامیداشت «فتح خرمشهر» در گچساران+ تصاویر
- فتح خرمشهر، تثبیتکننده انقلاب اسلامی بود
- همایشی با رنگ و بوی شهدایخدمت در کهگیلویهوبویراحمد
- شهر دلاوران، میزان عاشقان شهید جمهور
- بخشی از دستاوردهای شهید رئیسی در کهگیلویهوبویراحمد
- ستاد مدیریت بحران روابط عمومی نیست
- فتح خرمشهر پایان نبرد نبود، آغاز راه بود
- روایتی تکان دهنده از پشت پرده دخانیات دختران
- خواسته اصلی مردم در همایش کوهگل چه بود؟
- ثبتنام کلاسهای تابستانه موسسه رزمندگان آغاز شد
- جانشین معاون هماهنگکننده سپاه پاسداران وارد گچساران شد
- پاسخ ما به دشمنان دندانشکن خواهد بود
- پروژه زیرگذر روگذر دهدشت در بلاتکلیفی کامل!
- رزمایش بزرگ «الی بیتالمقدس» در یاسوج+ تصاویر
- مجموعههای جدید و بازطراحیها
- کهگیلویه و بویراحمد میزبان ۴۱ طرح گردشگری
- طارمی در بدترین فصل هم رکوردزنی کرد
- پروازها به تلآویو را معلق کردند
- خدمات سریع ثبت احوال در قلب باشت
- بازی با روان مردم با تیراندازیهای ممتد شبانه
- گرامیداشت سوم خرداد در لیکک
- سیاستبازی روی کوه؛ بازی که دیگر خریدار ندارد
- جوانان از سیاسیکاری و فامیلگرایی به ستوه آمدهاند
- وقتی بیتکوین برق یاسوج را میبلعد
- فتح خرمشهر معجزه خداوند بود
- سوم خرداد فتح ارزشها بود
- «آتش بیار» این معرکه کیست
- مسئولان پاسخ دهند؛ سرنوشت پروژه مختار چه شد؟
- مشاهده بیشتر