رسول اکرم (ص‌): کمال عقل پس از ایمان به خدا، مدارا کردن با مردم است
پنج‌شنبه 1403/10/20 Thursday - 2025 09 January الخميس ، 9 رجب ، 1446
ساعت
1403-10-19 09:20 شماره خبر : 9889 https://sobhezagros.ir/short/VMaoK 0
در گفتگو با صبح زاگرس مطرح‌ شد:

دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر شهرستان باشت گفت: سیاست کشف اجباری حجاب توسط رضا‌شاه پهلوی تأثیرات عمیقی بر جامعه ایران گذاشت.

حجت‌الاسلام والمسلمین رضا کمائی در گفتگو با پایگاه خبری تحلیلی «صبح زاگرس» گفت: ‌دی‌ماه سالروز اجرای توطئه استعماری کشف اجباری حجاب توسط رضا‌شاه پهلوی در سال ۱۳۱۴ است، با کودتای زمستان 1299در یکصد سال پیش تاریخ معاصر ایران‌ وارد مرحله تازه‌ای شد و یک افسر قزاق به نام رضا‌خان با حمایت مأموران انگلستان و با برنامه‌ریزی همانان بر اریکه قدرت نشست.

دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر شهرستان باشت بیان کرد: استعمار پیر در مبارزه با فرهنگ اسلامی، عاملان را به این وادار کرد که طرح‌هایی را به اجرا بگذارند که حیات و عفت زنان را زائل کند، امان‌الله خان در افغانستان، مصطفی آتاتورک در ترکیه و رضا‌شاه پهلوی در ایران مأموریت یافتند با مظاهر اسلام مخالفت و مبارزه کنند. 

وی در ادامه گفت: استعمارگران دریافته بودند که مستقیما نمی‌توانند مسأله کشف حجاب را مطرح کنند لذا بهتر دیدند ابتدا از تغییر لباس مردان شروع کنند، در این راستا رضا‌شاه با مطرح کردن تغییر لباس، کلاه اروپایی و متحد‌الشکل کردن لباس مردان، اقدام به تغییر لباس اسلامی و کشف حجاب بانوان نمودند. 

کمائی گفت: رضا‌شاه این عمل غیر‌اخلاقی را از خانواده خود آغاز کرد و سپس به کل جامعه سرایت داد، با وجود آنکه مصطفی آتاتورک الگوی رضا‌شاه در کشف حجاب هرگز این مسئله را درباره همسر خود لطیفه‌خانم نپذیرفت و همسر پدر ترکیه نوین، تا آخرین روز زندگی محجبه بود.

وی مطرح کرد: نخستین گروهی که در ایران به این کاروان ضد اسلامی پیوست، خانواده‌ وزیران و دست‌اندکاران نظام استبدادی بودند و در نهایت علی‌رغم مخالفت‌های فراوان مردم  مسلمان و علما و نیز وقوع حادثه خونین مسجد گوهرشاد مشهد در اعتراض به اجباری شدن بر سر نهادن کلاه شاپور، رضاشاه در ۱۷ دی‌ماه ۱۳۱۴ شمسی، در جشن فارغ‌التحصیلی دانشسرای مقدماتی دختران در تهران، قانون کشف حجاب زنان را به طور آشکار آغاز نمود و خود به اتفاق همسر و دخترانش که بدون حجاب بودند در این جشن شرکت کرد.

کمائی ادامه داد: سیاست کشف حجاب رضاخان تأثیری عمیق و بلند‌مدت بر جامعه ایران بر جای گذاشت،  این سیاست گرچه در کوتاه‌مدت موفق به تغییر ظاهری برخی از جنبه‌های اجتماعی شد، اما در نهایت باعث افزایش مقاومت مردمی علیه حکومت پهلوی شد.

وی بيان کرد: این سیاست نمادی از بی‌اعتنایی حکومت به ارزش‌ها و باورهای مردمی تلقی شد و در کنار دیگر سیاست‌های مستبدانه رضاخان، یکی از عوامل سقوط او به شمار می‌رود، پس از سقوط رضاخان با تغییر شرایط سیاسی، حجاب بار دیگر به عنوان یکی از مظاهر هویت دینی و فرهنگی در جامعه ایران بازگشت و مخالفت با سیاست‌های کشف حجاب به یکی از انگیزه‌های مبارزات اسلامی مردم در دهه‌های بعدی تبدیل شد.

 

انتهای خبر/

اخبار مرتبط

آخرین اخبار