حالت تاریک
Logo
دوشنبه, 28 آبان 1403
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن صبح زاگرس هستید؟
کارشناس مذهبی مطرح کرد؛

فلسفه قیام عاشورا تثبیت اسلام زمان پیامبر بود

فلسفه قیام عاشورا تثبیت اسلام زمان پیامبر بود

کارشناس مذهبی گفت:امام حسین(ع)هدف قیام خود را اصلاح امت اسلامی، امربه‌معروف و عمل کردن به سیره جدش پیغمبر می‌دانست.

حجت الاسلام و المسلمین سید رضی‌الله حجازی کارشناس مذهبی در گفتگو با پایگاه خبری، تحلیلی «صبح زاگرس» گفت: بعد از اینکه معاویه کهنه‌کار، مسن و مکار از دنیا رفت، یزید جوان ناپخته دارای یک خصوصیات انحرافی، مثل سگ‌بازی، شراب‌خواری، قماربازی و عیاشی بر سر کار آمد و فقط نامی از اسلام مانده بود. یزید ملعون می‌خواست که امام حسین(ع) تبعیت او را بپذیرد و بیعت کند و برای والی مدینه پیام فرستاد که از امام حسین(ع) بیعت بگیرد. امام حسین(ع)فرمود هیهات من ذلت من هرگز همچین ذلتی را نمی‌پذیرم.

حجازی تصیریح کرد: از آن‌جا که کار امام هدایت است و امام وسیله هدایت قلمداد می‌شود، امام شرایط را مناسب هدایت ندیدند و آماده‌ی جهاد برای مقابله با یزید و کسانی که از یزید تبعیت می‌کردند شدند و راهی کربلا شد و آن‌جا که اول کار امام هدایت‌گری بود و خواست افراد هدایت شوند؛ اما متأسفانه اثر نکرد و وقتی حضرت زینب (س) از امام حسین(ع) سؤال کرد که چرا حرف‌های شما روی آنها تأثیر نمی‌گذارد، فرمود: «ملئت بطونهم من الحرام» یعنی شکم‌های آن‌ها از حرام پر شده و حرف حق روی آنها تأثیر ندارد.

وی تأکید کرد: بنابراین، امام حسین(ع) اول با جهالت و بعد با ظالمین مقابله کرد، چون جاهلان را دور ظالمین جمع می‌کردند و ظالمی مثل یزید هم میدان را دید و تاخت‌وتاز می‌کرد و امام هدف قیام خود را اصلاح امت اسلامی، امربه‌معروف و عمل کردن به سیره جدش پیغمبر می‌دانست.

کارشنان مذهبی خاطرنشان کرد: این وضع زمان بر سر کار آمدن یزید باعث شد که امام حسین(ع) برای حفظ اسلام از دسترس رفته قیام کند و ما می‌بینیم با اینکه نزدیک به هزار و چهارصد سال از این واقعه عظیم عاشورا می‌گذرد فراموش که نشد بلکه نسل بعد نسل نه‌ فقط بین شیعیان و مسلمین بلکه خارج از جو جامعه اسلامی که حتی شیعه و سنی باشد بین دین‌های دیگر هم این امر سرایت می‌کند.

حجازی عنوان کرد: در بین آن دین‌ها عاشقان بسیاری این امر یعنی قیام امام حسین(ع) را خواهان فهم دراین‌رابطه و عرض ارادت دارند که قیام امام حسین(ع) جهانی شد و افراد بسیار زیادی از کشورهای مختلف خواهان برگزاری مراسمات در کشورهایشان هستند.

وی بیان داشت: لازم است اشاره کنیم به روایت امام صادق (ع) که از اجداد ایشان از پیامبر نقل شده که به واسطه شهادت امام حسین(ع) حرارتی در قلوب مؤمنین ایجاد می‌شود که وصف شدنی نیست پس این یک بشارت است که شهادت امام حسین(ع) باعث می‌شود که مخصوص به هزار و چهارصد سال پیش و مکان کربلا نباشد بلکه، در هر نقطه و هر عصر و زمانی این قیام بازتاب جهانی پیدا کرده‌است.

حجازی ادامه داد: نکته سوم در رابطه با اربعین اینکه اولا کلمه اربعین یعنی چهلم، که هفته، چهلم و هفتاد مخصوصا چهلم در صدر اسلام در امور تاریخی نسبت‌ به مسائل جایگاه بسیار مهمی دارند.

وی اظهار داشت: اربعین به این لحاظ است که کاروان امام حسین(ع) از شام برگشتن آمدند و در اربعین رسیدند کنار قبر امام حسین(ع) از طرف دیگر هم جابربن‌عبدالله انصاری نابینا که آمد زیارت قبر عزیزش ابی‌عبدالله را داشته باشد و همراه او عطیه اینا از یه طرف آمدن یعنی کاروان امام حسین(ع) آن عزیزان هم آمدن و اینکه در چله کنار قبر آمدن یک رسمی شد که ما سعی کنیم همیشه با داغداران امام حسین(ع) مخصوصاً ام المصائب حضرت زینب این عزای امام حسین(ع) را گسترش بدیم و این رسم اربعینی را طول بدیم و نسل بعد نسل انتشار بدیم.

حجازی افزود: اربعین خودش حاوی چند نکته مهم است، اول هم‌دردی و هم سوگوار بودن با آل الله که این عزاداری برای آن موقع تنها نبود و همیشه تا قیامت این عزا یعنی خود این اربعین در بین انسان‌ها و نسل‌ها باشد.

وی نکته دوم را این چنین بیان کرد: اربعین ایجاد وحدت می‌کند بین مؤمنین و مسلمین و دیگران که هم الان شاید عظیم‌ترین اجتماع دنیا بحث اربعین باشد، از مکه و هرچی بخواهیم حساب کنیم عظیم‌ترین اجتماع جهانی بحث اربعین است  که ایجاد وحدت و تبادل رسومات و معنویات و عشق به اهل‌بیت و... می‌شود.

حجازی نکته سوم را اینگونه تشریح کرد: اینکه تعداد زیادی از جوان‌ها هم اکنون برای اربعین امام حسین(ع) از نقطه نقطه عالم به سوی کربلای معلی با این هوای گرم و مشکلات زیاد راهی شدند که عرض ارادت به امام حسین(ع) را نشان داده باشند.

وی در نکته چهارم به جنبه سیاسی اربعین اشاره کرد و گفت: اربعین جنبه سیاسی دارد این‌که دشمنان و کسانی که می‌خواستند نام امام حسین(ع) نباشد و قیام امام حسین(ع) فراموش شود، که این خصوص امام خمینی(ره) فرمودند: همین محرم و صفر است که اسلام را زنده نگه‌داشته است.

حجازی در ادامه بحث سیاسی اربعین یادآور شد: بحث پیاده‌روی برای دشمنانی که بخواهند اصل قیام امام حسین(ع)، نام امام حسین، راه امام حسین و پیروان امام حسین را مورد صدمه و فراموشی قرار دهند این جنبه بسیار سیاسی خوبی دارد. در این خصوص دشمن تودهنی حسابی خورد، یکی از کارهای دشمن ایجاد و تجهیز داعش در منطقه عراق، سوریه و جاهایی که اماکن مقدسه ما (عراق قبر ائمه بزرگواران، در سوریه بارگاه زیبای حضرت زینب (س) و بچه‌های امام حسین مخصوصا حضرت رقیه (س) ) هستند.

کارشناس مذهبی ادامه داد: با جان‌فشانی نیروهای مخلص امام حسین(ع) مخصوصاً سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی این تفکر در نطفه خفه شد و تودهنی محکم اول به آمریکا و پیروان آن‌ها که داعش را برای صدمه به‌نام امام حسین یا کنار زدن قیام امام حسین و ایام اربعین بود این داعش را کنار زدند و الان اربعین با یک امنیت بسیار خاص رو به گسترش است.

حجازی در آخر استدعا داشت: امیدواریم خداوند متعال دشمنان اسلام که امروزه این شمرهای زمان که دارند در فلسطین کودک کشی می‌کنند و حکومت کثیف آمریکا از این حکومت کودک‌کُش و مظلوم‌کُش اسرائیل حمایت می‌کند ان‌شاءالله آن‌چنان‌که یزید و یزیدیان با روسیاهی از صفحه‌ی روزگار محو شدند این دشمنان اسلام و مظلومان هم از صفحه‌ی روی نگار محو شوند و نام زیبای اهل‌بیت مخصوصاً امام حسین(ع) بر سر زبان‌ها با عشق و معرفت روزبه‌روز بیش‌از پیش جاری شود و همه ما نسل بعد نسل محب این عزیزان باشیم.

انتهای خبر/

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از