کارشناس مذهبی مطرح کرد؛
فلسفه قیام برگرداندن اسلام به مسیر اصلی بود
کارشناس مذهبی گفت: منکرها تبدیل به معروف و معروفها تبدیل به منکر شدند و افرادی بر جامعه اسلامی مسلط شدند که شایستگی نداشتند، هدف حضرت از قیام این بود که این دو مسیر رو عوض و به مسیر اصلی خودش برگرداند.
حجت الاسلام والمسلمین صابر اکبریجدی در گفتگو با پایگاه خبری تحلیلی «صبح زاگرس» در خصوص فلسفه قیام امام حسین (ع) گفت: بهنظر من بهترین بیان، بیانی است که خود امام حسین (ع) از حرکت خودش بیان و روشن میکند که چرا حرکت کرده است. امام میگوید بهخاطر جریانی که در جامعه اسلامی شکل گرفته جریانی که از مسیر اصیل اسلامی فاصله میگیرد، منکرها تبدیل به معروف و معروفها تبدیل به منکر شدند و افرادی بر جامعه اسلامی مسلط شدند که شایستگی این کار را نداشتند.
کارشناس مذهبی تصریح کرد: بنابراین هدف حضرت از قیام این بود که این دو مسیر رو عوض و به مسیر اصلی خودش برگرداند، حالا چرا این اتفاق افتاده، بهخاطر حوادثی که بعد از رحلت پیامبر به وجود میآید و بر داستان سقیفه و نهایتا مولای متقیان بعد از کشتن عثمان میاد و بعد امام حسن (ع) صلحنامهای با معاویه بخاطر اینکه جنگ داخلی بین آنها راه پیدا نکند ایجاد میکند.
وی ادامه داد: امام حسین و بر آن صلحنامه پایبند میماند و ده سال در دوران حاکمیت معاویه امام حسین در ده سال اول امامت خود پایبند به اصول نامه است که جنگی رخ ندهد تا وقتیکه یزید بر خلاف آن اصولی که در آن قرار داد بود بهعنوان خلیفه مشخص میشود امام حسین (ع) حجت را تمام شده میداند و میگوید ما براساس آن تعهد بهخاطر اینکه مصلحت عالم اسلام حفظ شود و مسلمانان دچار جنگ و جدال و تخریب نشوند، ولی این دیگه چیزی بود که اگر در برابرش حرکتی انجام ندهیم برای همیشه این مسیر به غلط، خطا تبدیل و حاکمیت کسی مثل یزید تثبیت میشود.
اکبریجدی بیان داشت: بنابراین حرکت میکند و همه هستی خودش را در این راه میگذارد بهعبارتدیگر امروز اگر ما جریان اسلام اصیل و اسلام مبتنی بر عدم نفی شایستگی و صلاحیت حاکمان را میتوانیم ازش حرف بزنیم بهخاطر قیام امام حسین (ع) است و عملا در تاریخ حادثه عشورا برای این نسل درسآموز شد.
کارشناس مذهبی عنوان کرد: بنابراین دو جریان اسلام مبتنی بر عدالت و مبتنی بر صلاحیت حاکمان در برابر جریان اشرافیت و جاهل شکل گرفت که میتوانیم بگوییم فلسفه اصلی قیام امام حسین همین بود.
اکبریجدی خاطرنشان کرد: درسی که ما از قیام امام حسین میگیریم درس بسیار بسیار بزرگی است، بهگونهای است که در ابعاد مختلف تأثیرات ماندگار میگذارد، نوع تعامل امام حسین در این حادثه، خاندان اهلبیت و حوادث که اتفاق میفتد یک حادثهای بینظیر در تاریخ است که تنها یادگار پیامبر به این صورت با این شرایط کشته و شهید میشود و این حادثه ای نیست که شود از آن عبور کرد.
وی یادآور شد: بعد هم یک جریان بزرگ در قالب ادبیات عاشورایی و نهضت امام حسین و قیام خون خواهانه امام حسین و توابین و مختار، یعنی جریانی در تاریخ درست میشود مبتنی بر اینکه حرکت امام حسین استمرار پیدا میکند غیر از اینکه نکتهای که در خصوص امام حسین پیامبر اکرم تأکید میکند که اینها سید شباب اهل الجنة هستند.
اکبریجدی اظهار داشت: جایگاه امام حسین در متون حدیثی ما چه شیعه چه سنی و طبیعتاً این جایگاه را ممتاز میکند و او در روز شهادت همیشه و کشته شدن امام حسین همیشه یک سوال بزرگی رو در واقع در عالم اسلامی نگه داشتیم که چرا این اتفاق افتاد بنابراین این حادثه قابل فراموش شدن نیست، در عین حال حرارت و عشقی که نسبتبه امام حسین در قلوب ایجاد شده براساس حکمت الهی هیچوقت خاموش شدنی نیست و روزبهروز شعلهورتر میشود چون عدالت سر خط خاموش و نتیجش این میشود که این دیدگاه ادامه دارد.
وی به اجتماع عظیم پیادهروی اربعین اشاره کرد و گفت: پیادهروی اربعین یک اتفاق بسیار بسیار بزرگ است و به خاطر اینکه این جریان تاریخی میاد نمود پیدا میکند و قرنهای طولانی که این عشق به امام حسین و مکتب امام حسین در دلها جریان داشته و نمود پیدا میکند، در پیادهروی اربعین از همهجای دنیا از همه اطراف و ادیان میایند و عشق خودشان را به این مکتب و امام حسین (ع) نشان میدهند.
کارشناس مذهبی افزود: در قرنهای گذشته هم موضوع اربعین با تأکیدی که اهلبیت به مسئله زیارت اربعین داشتند شیعه همیشه به این قضیه اهتمام داشتند منتها فراز و فرود داشته است، این اتفاقی که در سالهای اخیر در پیادهروی اربعین رقم خورد یک اتفاق بینظیر در تاریخ به دلایل مختلف از جمله بسط و گسترشش از نظر کمی و هم از نظر کیفی در طول تاریخ اصلا شبیه و نظیر نداشته و ندارد.
وی به شرایط خاص منطقه اشاره کرد و گفت: بهخاطر شرایط خاصی که در منطقه وجود دارد و قدرتی که جریان شیعه در منطقه از جمله ایران، عراق، لبنان و یمن که این جریان، جریان قدرتمندی شده و بنابراین فرصتی پیدا کرده که بروز بیشتری پیدا کند به اضافه اینکه امکانات رسانهای این بستر را فراهم کرده که هر چه بیشتر این پیام را رساند و بیشتر بازتاب پیدا کند.
اکبریجدی در آخر تأکید داشت: جریان پیادهروی اربعین یک حادثه خاص و ویژهای است که آثار خواسته معنوی خود را میگذارد و جریان سازی خودش را در حوزه فعالیتهای اقتصادی دارد.
انتهای خبر/