
این گزارش روایتی از محرومیتزدایی شهید هدایت الله طیب است که وصیتنامهاش 41 سال پس از شهادتش موجب آبادانی محل تولدش شد.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «صبح زاگرس» ورق زدن برگهای تاریخ 8 ساله دفاع مقدس نهتنها فرصتی برای اشراف بر فضای حاکم بر جنگ است، بلکه میتواند چشم زائر را به عمق تاریخ 40 ساله منطقهای محروم بگشاید و تفسیری واضحتر از خدمت را بیان کند، شهید هدایت اله طیب الگوی محرومیتزدایی و اثربخشترین وصیت در دنیای کنونی است.
دانشجوی شهید هدایت اله طیب، ۱۴ مرداد ۱۳۳۳ در روستای موگر از توابع شهرستان لنده به دنیا آمد. پس از پایان تحصیلات ابتدایی و راهنمایی، برای مقطع دبیرستان راهی شهر بهبهان شد و در مدرسه 25 شهریور این شهر مشغول تحصیل شد. سال 1353 دوره دبیرستان را تمام كرد، در همین مقطع دبیرستان شهید طیب در فعالیتهای انقلابی حضور مییابد و در خرداد سال 53 توسط ساواک بازداشت میشود و چند شبی را در زندان ساواك گچساران میماند، با گرفتن تعهد آزاد میشود و به خاطر همین نمیتواند در همه امتحانات خردادماه شركت كند، بعد از آزادی به روستا بازمیگردد و دیپلمش را در شهریورماه اخذ میكند.
با پایان دوره دبیرستان، هدایت اله سال 1354 به سربازی رفت و بعد از دوره آموزشی، به خاطر اینكه دیپلمه بود بهعنوان درجهدار انتخاب شد و در رشته تانك دوره دید. دوران سربازی او در 16 اردیبهشت 1356 تمام شد و مشغول مهیاکردن مقدمات ادامه تحصیل در آمریکا شد. تا زمانی كه شرایط سفر برای او فراهم شود در یك شركت آبرسانی بین آبادان-ماهشهر بهعنوان رییس كارگزینی مشغول به كار شد.
شهید هدایت اله طیب ۱۵ شهریور سال ۱۳۵۶ برای ادامه تحصیل به آمریکا رفت و پس از چند ماه آموزش و یادگیری زبان انگلیسی، وارد دانشکده کشاورزی سنت پترزبورگ فلوریدا شد و در رشته مهندسی کشاورزی تحصیلات خود را آغاز کرد.
وقتی در تظاهرات تسخیر لانه جاسوسی در ایران پرچم آمریكا به آتش كشیده میشود، دانشجویان آمریكایی بهتلافی این به آتش كشیدن تصمیم میگیرند در صحن دانشگاه پرچم ایران را به آتش بكشند. كشمكشهایی صورت میگیرد و دانشجویان ایرانی میگویند ما چنین اجازهای به شما نمیدهیم. نهایتاً این موضوع با برگزاری جلسه مناظرهای در صحن دانشگاه ختم میشود و از آمریكاییها 4 نفر و از ایرانیها نیز 4 نفر در مناظره شركت كردند. از میان دانشجویان ایرانی شهید طیب بهعنوان مسئول انجمن اسلامی شهر سنت پترزبورگ شركت کرد.
با آغاز جنگ به وطن بازگشت تا در دفاع از کیان و ایمان خود جانانه تلاش کند و با توجه به اینکه او در دوران سربازی دوره سلاحهای سنگین را گذرانده بود، پس از ورود به ایران خود را به سپاه تهران معرفی و پس از طی دوره یکماهه آموزش نظامی در شیراز، مدت شش ماه را در جبههی آبادان خدمت کرد. شهید طیب که به او لقب «چمران جنوب» دادهاند، آبان ماه سال ۱۳۶۰ برای بار دوم به جبهه اعزام شد و بهعنوان معاون گروهان رزمی حضرت مهدی (عج) فعالیت خود را آغاز کرد و همزمان با شروع عملیات فتح المبین، فرماندهی تانکهای چیفتن را بر عهده گرفت.
در پنجمین روز از فروردین سال 61 در عملیات فتح المبین و منطقه رقابیه به فیض شهادت نائل آمد و در روستای زادگاهش موگر تشییع شد.
شهید طیب از شهدای شاخص استان کهگیلویه و بویراحمد در بخشی از وصیتنامهاش نوشت: در زمان حیات خود نتوانستم خدمتی برای مردم انجام دهم، مرا در زادگاهم دفن کنید تا به علت حضور آرامگاهم در این مکان، مسئولین خدمتی به مردم این روستا ارائه دهند.
روایت زندگی شهید طیب اما در آمریکا و با نوشتن یک وصیتنامه تمام نمیشود و بعد از گذشت 40 سال درخواست این شهید والامقام به فرصتی برای توسعه و خروج از بنبست جغرافیایی تبدیل میشود تا شهین حاجی طالب یکی از همدانشگاهیهای شهید طیب روایتی عاشقانه از دختر سنت پترزبورگی را برای خبرنگار ما بازگو کند.
حاجی طالب میگوید شهید طیب به بچهها خیلی علاقه داشت، با شوهرم بسیار صمیمی بود، با همسایهها دوست بود و سعی میکرد، همه را بهطرف اسلام بکشاند و با همه برادری کند. خاطرات زیادی از شهید دارم، ازجمله وقتی یک دختر آمریکایی از رفتار هدایت خوشش آمد، به ایشان پیشنهاد ازدواج کرد.
هدایت خیلی سرخ شد و پیش من آمد و گفت: خواهر به او بگو که خانوادهام دختر یکی از فامیلمان را از بدو تولد برایم «ناف برون» کردند و میخواهم با او ازدواج کنم، من هم این موضوع را به دختر آمریکایی گفتم و ایشان هم پذیرفتند.
او ابراز داشت: وقتی پسرم به دنیا آمد، ایشان یک قرآن آورد، روی سینه پسرم گذاشت و یادداشتی از طرف برادران انجمن داخل آن نوشت و اولین کسی بود که اذان را در گوش پسرم خواند. الان پسرم در آمریکا مشغول تحصیل است و هنوز آن قرآن را بهرسم یادبود پیش خود نگهداشته است.
پنجم فروردین سالروز شهادت شهید والامقام هدایت اله طیب فرصتی شد تا پردهای دیگر از خدمت 41 ساله این شهید را به مردم زادگاهش روایت کنیم، خدمتی که بوی ناب محرومیتزدایی و توسعه را دارد.
در روستای موگر زادگاه شهید طیب مردم به علت اینکه پل ارتباطی بر روی رودخانه مارون وجود نداشت، برای عبور از رودخانه چارهای جزء استفاده از «گرگر » و تن دادن به دلهره قطع انگشتان خود را نداشته و از این وسیله برای عبور و مرور استفاده میکردند.
در سال ۹۲ باهدف خروج از بنبست و عمل به وصیت این شهید بزرگوار پروژه پل پیادهروی بر روی جنوبی تربن نقطه از رودخانه مارون تعریف و کلنگزنی شد و امروز بعد از گذشت 41 سال از وصیتنامه شهید طیب مردم خرسند از خدمتی برای عبور از محرومیت هستند و این پل سال گذشته به بهرهبرداری رسید.
انتهای خبر/
هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر میگذارید!
- آمریکا در برابر ایران اشتباه محاسباتی کرد
- رئیس جدید دانشگاه یاسوج معارفه شد
- شهری بدون داروخانه در کهگیلویهوبویراحمد
- توضیحات دادستان یاسوج در رابطه با یک قتل
- پخت نان بیکیفیت در تنور نظارت مسئولان
- گره کور بلوار معروف یاسوج باز شد
- فرمانده جدید سپاه فتح معارفه شد+ تصاویر
- خصوصی بودن پتروشیمی ستاره گچساران
- پل مکانیزه یاسوج؛ رویایی ناتمام برای شهروندان
- کافههای پارک آبشار تعطیل شدند
- ستارههای درخشان بهمئی؛ از تلاش تا تقدیر
- ادارهای بدون مدیر و سرپرست در بهمئی
- تغییرات مدیریتی در ایستگاه جهاد کشاورزی کهگیلویه
- توهین وقیحانه فرماندار شیراز به پرفسور ملک حسینی
- همایش تجلیل از مقام معلم در بهمئی
- آغاز عملیات اجرایی پتروشیمی ستاره گچساران
- افتتاح قرارگاه محرومیتزدایی شهید رئیسی در بهمئی
- تجلیل از پرچمداران جبهه علم در بهمئی
- مراسم معارفه فرمانده سابق سپاه فتح در بوشهر
- شمیم عطر رضوی در شهر ممبی
- پاسخ ما به دشمنان دندانشکن خواهد بود
- پروژه زیرگذر روگذر دهدشت در بلاتکلیفی کامل!
- رزمایش بزرگ «الی بیتالمقدس» در یاسوج+ تصاویر
- مجموعههای جدید و بازطراحیها
- کهگیلویه و بویراحمد میزبان ۴۱ طرح گردشگری
- طارمی در بدترین فصل هم رکوردزنی کرد
- پروازها به تلآویو را معلق کردند
- خدمات سریع ثبت احوال در قلب باشت
- بازی با روان مردم با تیراندازیهای ممتد شبانه
- گرامیداشت سوم خرداد در لیکک
- سیاستبازی روی کوه؛ بازی که دیگر خریدار ندارد
- جوانان از سیاسیکاری و فامیلگرایی به ستوه آمدهاند
- وقتی بیتکوین برق یاسوج را میبلعد
- فتح خرمشهر معجزه خداوند بود
- سوم خرداد فتح ارزشها بود
- «آتش بیار» این معرکه کیست
- مسئولان پاسخ دهند؛ سرنوشت پروژه مختار چه شد؟
- دستهای پنهان در بلاتکلیفی زمینهای تأمین اجتماعی؟
- مهار آتش سوزی در منطقه «گودبن» بهمئی
- فتح خرمشهر، نماد اراده الهی و عزت ایران
- وعده دو روزه برای رفع قطعی آب پاتاوه
- وعدههای پوچ، دردهای بیدرمان!
- ایجاد شهری مدرن با هویت محلی در کهگیلویهوبویراحمد
- چوپانی که گلهاش به خاطر پلنگ دوچندان شد!
- استقبال ۵۰ نفره بدون حضور محمد بهرامی+ تصاویر
- پایان یک رویای تلخ؛ مدارس سنگی رفتند
- دامداران باشتی نگران؛ واکسن تبمالت به موقع میرسد؟
- یادواره ۳۲ شهید دهستان امامزاده جعفر در گچساران
- محصولات روی زمین مانده؛ مسئولان باشت کجایند؟
- سایه سنگین کمبودها بر پارک بانوان یاسوج
- مشاهده بیشتر