رسول اکرم (ص‌): کمال عقل پس از ایمان به خدا، مدارا کردن با مردم است
جمعه 1404/03/02 Friday - 2025 23 May الجمعة ، 25 ذو القعدة ، 1446
ساعت
1404-03-01 23:18 شماره خبر : 13076
با استقبال پرشور مردم برگزار شد؛

مراسم پاسداشت زبان پارسی و بزرگداشت فردوسی با حضور چهره‌های برجسته و اجرای برنامه‌های فرهنگی در یاسوج برگزار شد.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «صبح زاگرس»؛ جشنواره منطقه‌ای «حماسه خِرَد» به مناسبت پاسداشت زبان فاخر پارسی و بزرگ‌داشت حکیم ابوالقاسم فردوسی، شامگاه پنج‌شنبه اول خردادماه ۱۴۰۴ در «مجتمع فرهنگی گردشگری بویرلند یاسوج» برگزار شد.  

این مراسم با حضور «محمدمهدی احمدی»، مشاور عالی وزیر و مدیرکل حوزه وزارتی فرهنگ و ارشاد اسلامی، معاون سیاسی استانداری کهگیلویه و بویراحمد،«شاهنامه‌خوانان برتر» از استان‌های لرستان، چهارمحال‌وبختیاری، فارس، خوزستان و کهگیلویه و بویراحمد، و جمعی از مسئولان و هنرمندان محلی همراه بود.  

مردم فرهنگ‌دوست استان میزبان این رویداد فرهنگی بودند و مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی کهگیلویه و بویراحمد نیز به عنوان «دبیر جشنواره» در این برنامه حضور داشت.  

این جشنواره با هدف تکریم شاهنامه و اشعار فردوسی، به عنوان نماد هویت ملی و زبان پارسی، برگزار شد و هنرمندان زاگرس‌نشین با اجرای برنامه‌های متنوع، جلوه‌هایی از فرهنگ اصیل ایرانی را به نمایش گذاشتند.

محمدمهدی احمدی در این مراسم با تأکید بر جایگاه شاهنامه فردوسی به‌عنوان نماد تمدن ایرانی، گفت: شاهنامه حکیم ابوالقاسم فردوسی صرفاً یک پشتوانه ادبی نیست، بلکه گنجینه‌ای از شاخص‌های تمدن ایرانی است. اگر با تأمل به آن بنگریم، جلوه‌های فرهنگ و هویت ملی ایران در آن متجلی شده است.

مشاور عالی وزیر و مدیرکل حوزه وزارتی فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به ضرورت موضوع‌بندی پژوهش‌های شاهنامه‌ای، تصریح کرد: پژوهشگران باید شاهنامه را به‌صورت موضوعی بررسی کنند تا ابعاد مختلف تمدن و فرهنگ ایرانی برای عموم مردم روشن شود. فردوسی نه‌تنها حافظ زبان فارسی، بلکه پاسدار تمدن ایران بود.

وی با نقل قولی از «دکتر هیکل، محقق مصری»، ادامه داد: وقتی از وی پرسیده شد که چرا ایرانیان پس از اسلام، هویت ملی خود را حفظ کردند، اما مصریان عرب شدند، پاسخ داد: «ایرانیان فردوسی داشتند و ما چنین شخصیتی در تاریخ خود نداشتیم». این نشان‌دهنده تأثیر عمیق شاهنامه در حفظ هویت ایرانی است.

احمدی در ادامه با بیان تفاوت میان «حفظ اشعار» و «درک معرفتی» شاهنامه، ابراز داشت: نوجوانی که ابیات شاهنامه را به زیبایی از بر می‌خواند، گرچه قابل تقدیر است، اما باید پرسید آیا با فلسفه و معرفت نهفته در این اشعار نیز آشناست؟ شاهنامه تنها یک کتاب داستان نیست، بلکه حاوی پیام‌های عمیق فلسفی و اخلاقی است که باید به نسل جوان آموزش داده شود.

مشاور عالی وزیر و مدیرکل حوزه وزارتی فرهنگ و ارشاد اسلامی با طرح این پرسش که «شاهنامه چه نقشی در سبک زندگی ایرانیان دارد؟»، تأکید کرد: آیا صرف حفظ کردن ابیات کافی است؟ یا باید ببینیم چگونه می‌توان با الهام از شاهنامه، سبک زندگی ایرانی-اسلامی را تقویت کرد؟ این رسالت پژوهشگران است که کاربردهای عملی شاهنامه را در زندگی روزمره تبیین کنند.

وی با اشاره به ضرورت «ورود شاهنامه به سبد فرهنگی خانوارهای ایرانی»، عنوان کرد: همان‌طور که در سبد اقتصادی خانوار، اقلام ضروری مانند نان و گوشت جای دارد، شاهنامه نیز باید به‌عنوان یک کالای فرهنگی ضروری در سبد خانوار ایرانی حضور یابد. این اتفاق تنها زمانی می‌افتد که مردم با محتوای شاهنامه ارتباط معرفتی برقرار کنند.

احمدی در بخش دیگری از سخنان خود به «مصادره مفاخر ایرانی توسط دیگر کشورها» اشاره کرد و هشدار داد: متأسفانه به‌دلیل کم‌توجهی ما، شخصیت‌هایی مانند خیام، ابن‌سینا، خوارزمی، نظامی گنجوی و رودکی در حال مصادره شدن هستند. در اسپانیا، ازبکستان و برخی کشورهای دیگر، این چهره‌ها را به‌عنوان مفاخر خود معرفی می‌کنند. ما باید با اقدامات پژوهشی و فرهنگی مانع این مصادره‌ها شویم.

مشاور عالی وزیر و مدیرکل حوزه وزارتی فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه با تأیید «پیشنهاد برگزاری جشنواره ملی حماسه خِرَد در استان کهگیلویه و بویراحمد»، ابراز امیدواری کرد و گفت: با توجه به پیشینه غنی مردم این استان در پیوند با شاهنامه و استعدادهای درخشان جوانان آن، کهگیلویه و بویراحمد نه‌تنها می‌تواند میزبان جشنواره ملی باشد، بلکه ظرفیت برگزاری یک همایش بین‌المللی را نیز دارد.

وی در پایان از «شاعر فقید مرحوم داوری» یاد کرد و با دعوت از مسئولان برای تحقق این خواسته منطقی، اظهار داشت: امیدواریم با همکاری همه نهادهای فرهنگی، این جشنواره به‌عنوان رویدادی اثرگذار در ترویج فرهنگ ایرانی-اسلامی برگزار شود.

 

خبر در حال تکمیل ... 

اخبار مرتبط
نظر شما
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!

آخرین اخبار