
تنش آبی شدید و نبود آب آشامیدنی در برخی از ساعات شبانه روز در روستاهای حاشیه ای مرکز استان باعث شده که شهر مهاجرپذیر یاسوج با مشکلات عدیده ای امروز دست و پنجه نرم کند.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «صبح زاگرس» کهگیلویه وبویراحمد با داشتن ده درصد آبهای سطحی کشور به دلیل عدم برنامهریزی متولیان امر از گذشته تاکنون به سرزمین روان آبهای سرگردان شهرت دارد و عدم تناسب سازی آب های روان و بهره بردن از آنها برای مردم حاشیه مرکز استان که چندین روستای اقماری را در بر میگیرد باعث شده مه تنش آبی و نبود آب آشامیدنی در بیشتر ساعات شبانهروز این شهروندان را آزاردهد.
همانگونه که میدانیم شهر یاسوج دومین شهر مهاجرپذیر در کشور لقب گرفته که همین موضوع باعث شده که خدمات و توسعه زیرساختهای آن همزمان با افزایش بیشازاندازه مهاجرپذیری آن رشد نداشته باشد و همین مسائله باعث ایجاد مشکلات و معضلات بیشازاندازه برای شهروندان این مناطق شود.
زخم خشکسالی بر پیکر پایتخت طبیعت ایران
همانگونه که میدانیم کهگیلویه وبویراحمد با داشتن بیش از چهار هزارچشمه و ده رودخانه فصلی و دائمی به دلیل خشکسالیهای اخیر حالوروز خوشی ندارد و بهگونهای که میتوان گفت زمین این دیار همچون آسمانش در این چند سال اخیر خشکشده است و افزایش بیشازاندازه دما نیز بر مشکلات این استان در جنوب غربی کشور نیز افزوده است.
دو شهر یاسوج، مادوان که در همسایگی همدیگر قرار دارند با تنش شدید آبی روبهرو بوده و 225 روستای استان نیز با تانکر بهصورت سیار آبرسانی میشود و البته این آمار هرلحظه امکان افزایش دارد زیرا هر از چند گاهی مسئولان آلفای شهریور وستایی از خارج شدن برخی چاهها از مدار تولید خبر میدهند.
بی آبی در کنار رودخانه های پرآب
اما داستان امروز ما نبود آب آشامیدنی و قطع و وصلهای پیدرپی آب در مناطق حاشیههای مهربان، بلهزار، مادوان و حتی روستاهای مزدک و گنجه ای است، مناطقی حاشیهای که بیشتر سیر رشد مهاجرپذیری را به خود اختصاص داده است.
حال سؤال اینجاست این روستاها بهعنوان جزیرهای هستند که دورتادور آن را رودخانه تشکیل داده و ازیکطرف رودخانه بشار، ازیکطرف رودخانه مهریان و از سویی دیگر رودخانه تنگ سریز یا همان گنجهای در اطراف این روستاها میگذرد و حتی چندین چشمه پر آب نیز در این مناطق وجود دارد، اما نبود توسعه زیرساختی و همکاری نکردن برخی از مردم ساکن این مناطق در مبحث آب باعث شده که جمعیت کثیری از شهروندان این مناطق بابی آبی روبهرو شوند.
هرچند که در سال گذشته برای رفع تنش آبی مادوان علیا و سفلی و همچنین قسمتهایی از روستاهای مزدک و بلهزار سعی بر ایجاد حفر چاه در منطقهای به نام «چم خانی» گرفته شد و ایجاد ابن حفر چاه از سوی مسئولان به دوای موقتی برای این موضوع بیان، اما همچنان این تنش آبی این حاشیههای مرکز استان را آزار میدهد.
آفتاب سوزان بی آبی را نمایان تر کرد
امروز آنچه به عینه پیدا است این بوده که اوج گرفتن گرمای هوا، آثار بیآبی در استان کهگیلویه وبویراحمد یا سرزمین آبهای روان و چشمههای جوشان را نمایان ترکرده است.
در حالیکه که کارشناسان شرکت آب منطقهای کهگیلویه وبویراحمد خبر از افت میانگین ده متری در سفرههای زیرزمینی پانزده دشت این استان میدهند و کارشناسان منابع طبیعی و آبخیزداری میگویند: صد و بیست هزار هکتار جنگل بلوط براثر بیآبی خشکیده است.
آیا این سد بی آبی پایتخت طبیعت را برطرف میکند
حال تا دیر نشده و شاهد وقوع بحران نشدهایم مسئولان و متولیان امر باید برای به سرانجام رساندن سد تنگ سرخ یاسوج که بسیاری از کارشناسان و مسئولان تا رهایی پایتخت طبیعت ایران از بیآبی را به سرانجام رساندن آن میدانند به پایان برسانند.
طبقه گفته مسئولان امر این سد خاکی در منطقه تنگ سرخ در نزدیکیهای شهر یاسوج باهدف تأمین آب شرب یاسوج و روستاهای مسیر به میزان 25.5 میلیون مترمکعب در سال، تأمین آب صنعتی یاسوج به میزان هفده مترمکعب، تأمین آب کشاورزی شهرستان بویراحمد و دنا به میزان 42.4 میلیون مترمکعب در سال، تأمین آب زیستمحیطی رودخانه به میزان 33 میلیون مترمکعب در حال احداث بوده و تنها نویدبخش روزهای تنش آبی شهر یاسوج و روستاهای اقماری است.
وقتی از حقابه آب چیزی نصیب مردم دیار دنا نمیشود
باید به این مسئله نیز توجه کنیم که استان کهگیلویه وبویراحمد با داشتن یک درصد از خاک کشور نزدیک به ده درصد از روان آبهای ایران را در اختیار دارد. رودخانههای فصلی و دائمی این استان یک هزار و 400 کیلومتر طول دارند، ولی درعینحال تنها ده درصد از این روان آبها نصیب استان میشود و در این زمینه همچنان استان کهگیلویه وبویراحمد نتوانسته است حقا به آبهای روان خود را بگیرد.
هرچند که امروز برخی نبود زیرساختهای و مدیریت را یکی از دلایل بیآبی میدانند، اما باید دانست که نبود مدیریت مصرف مناسب و توجه نکردن به این مسئله امروز در بسیاری از خانواده در مرکز استان باعث شده که بیشتر آب شرب مصرفی بیهوده هدر رود هرچند که قریب 60 درصد این آبها نیز به دلیل فرسودگی و شکستگی های لولههای آب آشامیدنی در این شهر نیز هدر میرود و باید برای این مسئله مهم تدبیری اساسی کرد.
انتهای خبر
هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر میگذارید!
- آمریکا در برابر ایران اشتباه محاسباتی کرد
- رئیس جدید دانشگاه یاسوج معارفه شد
- شهری بدون داروخانه در کهگیلویهوبویراحمد
- توضیحات دادستان یاسوج در رابطه با یک قتل
- پخت نان بیکیفیت در تنور نظارت مسئولان
- گره کور بلوار معروف یاسوج باز شد
- فرمانده جدید سپاه فتح معارفه شد+ تصاویر
- خصوصی بودن پتروشیمی ستاره گچساران
- پل مکانیزه یاسوج؛ رویایی ناتمام برای شهروندان
- کافههای پارک آبشار تعطیل شدند
- ستارههای درخشان بهمئی؛ از تلاش تا تقدیر
- ادارهای بدون مدیر و سرپرست در بهمئی
- تغییرات مدیریتی در ایستگاه جهاد کشاورزی کهگیلویه
- توهین وقیحانه فرماندار شیراز به پرفسور ملک حسینی
- همایش تجلیل از مقام معلم در بهمئی
- بهرامی به استقبال تاجگردون در ورودی سیسخت میرود!
- آغاز عملیات اجرایی پتروشیمی ستاره گچساران
- افتتاح قرارگاه محرومیتزدایی شهید رئیسی در بهمئی
- تجلیل از پرچمداران جبهه علم در بهمئی
- مراسم معارفه فرمانده سابق سپاه فتح در بوشهر
- خواسته اصلی مردم در همایش کوهگل چه بود؟
- سیاستزدگی؛ بلای جان توسعه پایدار کوهستانهای زاگرس
- آیین غبارروبی گلزار مطهر شهدای گمنام
- گرامیداشت حماسه سوم خرداد در لنده
- همایش گرامیداشت «فتح خرمشهر» در گچساران+ تصاویر
- فتح خرمشهر، تثبیتکننده انقلاب اسلامی بود
- همایشی با رنگ و بوی شهدایخدمت در کهگیلویهوبویراحمد
- شهر دلاوران، میزان عاشقان شهید جمهور
- بخشی از دستاوردهای شهید رئیسی در کهگیلویهوبویراحمد
- ستاد مدیریت بحران روابط عمومی نیست
- فتح خرمشهر پایان نبرد نبود، آغاز راه بود
- روایتی تکان دهنده از پشت پرده دخانیات دختران
- ثبتنام کلاسهای تابستانه موسسه رزمندگان آغاز شد
- جانشین معاون هماهنگکننده سپاه پاسداران وارد گچساران شد
- پاسخ ما به دشمنان دندانشکن خواهد بود
- پروژه زیرگذر روگذر دهدشت در بلاتکلیفی کامل!
- رزمایش بزرگ «الی بیتالمقدس» در یاسوج+ تصاویر
- مجموعههای جدید و بازطراحیها
- کهگیلویه و بویراحمد میزبان ۴۱ طرح گردشگری
- طارمی در بدترین فصل هم رکوردزنی کرد
- پروازها به تلآویو را معلق کردند
- خدمات سریع ثبت احوال در قلب باشت
- بازی با روان مردم با تیراندازیهای ممتد شبانه
- گرامیداشت سوم خرداد در لیکک
- سیاستبازی روی کوه؛ بازی که دیگر خریدار ندارد
- جوانان از سیاسیکاری و فامیلگرایی به ستوه آمدهاند
- وقتی بیتکوین برق یاسوج را میبلعد
- فتح خرمشهر معجزه خداوند بود
- سوم خرداد فتح ارزشها بود
- «آتش بیار» این معرکه کیست
- مشاهده بیشتر