
هجوم گسترده و بیوقفه افراد سودجو به درختان کهنسال جنگلی بلوط کهگیلویه و بویراحمد در سایه ضعف نظارتی متولیان امر موجب شده تا روزبهروز شاهد کاهش منابع حیاتبخش جنگلی در این خطه از کشورمان باشیم.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «صبح زاگرس» استان کهگیلویه و بویراحمد دارای ۸۷۰ هزار هکتار اراضی جنگلی است که از این مقدار بیش از ۸۰ درصد را جنگلهای بلوط را تشکیل میدهد.
بیش از ۵۵ درصد از مساحت استان کهگیلویه و بویراحمد را جنگلها دربرگرفته که این میزان برابر با ۹ درصد پوشش جنگلی کشور و ۲۰ درصد از جنگلهای حوزه زاگرس است.
یکی از پدیدههای شومی که این روزها گریبانگیر جنگلهای کهگیلویه و بویراحمد است بحث قطع درختان سبز بلوط برای تهیه زغال است که باعث خسارتهای زیادی به جنگلهای بلوط در این استان شده است.
هجوم گسترده و بیوقفه افراد سودجو به درختان کهنسال جنگلی بلوط کهگیلویه و بویراحمد برای تولید زغال و افزایش قابلتوجه قیمت آن در چند سال گذشته باعث شده است تا روزبهروز شاهد کاهش منابع حیاتبخش جنگلی در این خطه از کشورمان باشیم.
اما داستان قطع درختان سبز و بیگانه به اینجا ختم نمیشود و چوب درختان قطع شده در جنگلهای کهگیلویه و بویراحمد به کورههای فلزی یا گلی منتقل و از آن زغال تولید میشود.
غمانگیزتر از این مسئله تبدیل خانههای روستاییان به کارگاههای تولید زغال برای کسب درآمدی اندک است امری که ضرورت آموزشهای کاربردیتر جوامع نزدیک جنگلهای کهگیلویه و بویراحمد را گوشزد میکنند.
آمارها نشان میدهد هر درخت بلوط سالیانه ۱۰ سانتیمتر رشد میکند به عبارت بهتر ۳۰۰ سال زمان نیاز دارد تا یک درخت بلوط به ارتفاع ۱۰ متر برسد که قطع دهها درخت جنگلی در یک روز حکایت تلخی برای طبیعت دوستان کهگیلویه و بویراحمدی است.
شهرستان لنده با داشتن بیش از ۸۵ هزار هکتار پوشش جنگلی و پوشیده از درختان بلوط بهخصوص در بخش مرکزی لنده که هم مرز با شهرستانهای بهبهان و بهمئی است بیشترین پوشش را دارا است.
منطقه آب بهاره و تلرش و کوه حاتم از جمله این مناطق است که سالانه به دلیل عدم جاده دسترسی و گاهی نیز صعبالعبور بودن این مناطق درختان زیادی برای تهیه زغال قطع میشوند.
صدور مجوز برای تولید زغال به چند کارگاه تولیدی در بخش تشان بهبهان که هم مرز با شهرستان لنده است باعث شده است تا دامنه نظارت از شهرستان بهبهان به کمترین سطح ممکن برسد و سالانه به بهانه آتشسوزی و گاهی نیز آتشسوزیهای شدید تعمدی منطقه تلرش و آب بهاره و حتی بخشهای از کوه حاتم را به آتش میکشند تا زمینه برای تولید زغال خود را فراهم کنند.
در چند سال گذشته تلاشهای زیادی برای جلوگیری از قطع درختان در حوزه آب بهاره صورتگرفته است و حتی مأمور یگان حفاظت منابع طبیعی این شهرستان نیز در راه مبارزه با پدیده قطع درختان و قاچاق زغال نیز مورد اصابت گلوله مستقیم قاچاقچیان قرار گرفتند؛ ولی بازهم به دلیل عدم برخورد قاطع و بازدارنده شاهد افزایش قابلتوجه تخلفات در این مناطق هستیم.
خسرو محمدی در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «صبح زاگرس» در خصوص روند رسیدگی به آخرین وضعیت قطع درختان و تولید زغال در حوزه تلرش گفت: در بحث نظارت بر منطقه حقیقتاً باتوجهبه کمبود نیروی انسانی که داریم؛ ولی این مهم با بازدیدهای دورهای در مناطق مختلف شهرستان اجرایی میشود.
رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان لنده گفت: بیش از ۸۰ هزار هکتار عرصههای جنگلی و منابع طبیعی و ملی در شهرستان لنده وجود دارد که این حفظ و حراست و حتی صیانت از این مقدار باتوجهبه موقعیت و توپوگرافی شهرستان لنده و کوهستانی و صعبالعبور بودن کار را دشوار خواهد کرد.
وی افزود: باتوجهبه وجود چندین کوه زغالی دارای مجوز در شهرتشان بهبهان متأسفانه سودجویان و قاچاقچیان چوب و زغال در منطقه تلرش از این موقعیت سوءاستفاده کرده و اقدام به قطع درختان بلوط برای تهیه زغال میکنند.
محمدی در ادامه خاطرنشان کرد: در چند سال گذشته نیز چندین فقره حمله مسلحانه نیز دراینخصوص داشتیم که خودم نیز از ناحیه دست مورد اصابت مستقیم گلوله کلاشینکف قاچاقچیان در منطقه آب بهاره قرار گرفتم.
وی افزود: زغالهای تولیدی در این منطقه بیشتر به کشورهای عمان، کویت، عراق، بحرین، قطر و دبی و حتی شهرهای مختلف استان خوزستان صادر میشود.
رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان لنده گفت: برای رفع این مشکل باید مسئولان سه شهرستان لنده، بهبهان و بهمئی با همدیگر نهایت همراهی و همکاری در حوزههای فرمانداری، منابع طبیعی، نیروی انتظامی و مراجع قضایی داشته باشند تا یک وحدت رویهای منسجم برای برخورد قاطع را داشته باشیم.
انتهای خبر/
هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر میگذارید!
- آمریکا در برابر ایران اشتباه محاسباتی کرد
- رئیس جدید دانشگاه یاسوج معارفه شد
- شهری بدون داروخانه در کهگیلویهوبویراحمد
- توضیحات دادستان یاسوج در رابطه با یک قتل
- پخت نان بیکیفیت در تنور نظارت مسئولان
- گره کور بلوار معروف یاسوج باز شد
- فرمانده جدید سپاه فتح معارفه شد+ تصاویر
- خصوصی بودن پتروشیمی ستاره گچساران
- پل مکانیزه یاسوج؛ رویایی ناتمام برای شهروندان
- کافههای پارک آبشار تعطیل شدند
- ستارههای درخشان بهمئی؛ از تلاش تا تقدیر
- ادارهای بدون مدیر و سرپرست در بهمئی
- تغییرات مدیریتی در ایستگاه جهاد کشاورزی کهگیلویه
- توهین وقیحانه فرماندار شیراز به پرفسور ملک حسینی
- همایش تجلیل از مقام معلم در بهمئی
- بهرامی به استقبال تاجگردون در ورودی سیسخت میرود!
- آغاز عملیات اجرایی پتروشیمی ستاره گچساران
- افتتاح قرارگاه محرومیتزدایی شهید رئیسی در بهمئی
- تجلیل از پرچمداران جبهه علم در بهمئی
- مراسم معارفه فرمانده سابق سپاه فتح در بوشهر
- آیین غبارروبی گلزار مطهر شهدای گمنام
- گرامیداشت حماسه سوم خرداد در لنده
- همایش گرامیداشت «فتح خرمشهر» در گچساران+ تصاویر
- فتح خرمشهر، تثبیتکننده انقلاب اسلامی بود
- همایشی با رنگ و بوی شهدایخدمت در کهگیلویهوبویراحمد
- شهر دلاوران، میزان عاشقان شهید جمهور
- بخشی از دستاوردهای شهید رئیسی در کهگیلویهوبویراحمد
- ستاد مدیریت بحران روابط عمومی نیست
- فتح خرمشهر پایان نبرد نبود، آغاز راه بود
- روایتی تکان دهنده از پشت پرده دخانیات دختران
- خواسته اصلی مردم در همایش کوهگل چه بود؟
- ثبتنام کلاسهای تابستانه موسسه رزمندگان آغاز شد
- جانشین معاون هماهنگکننده سپاه پاسداران وارد گچساران شد
- پاسخ ما به دشمنان دندانشکن خواهد بود
- پروژه زیرگذر روگذر دهدشت در بلاتکلیفی کامل!
- رزمایش بزرگ «الی بیتالمقدس» در یاسوج+ تصاویر
- مجموعههای جدید و بازطراحیها
- کهگیلویه و بویراحمد میزبان ۴۱ طرح گردشگری
- طارمی در بدترین فصل هم رکوردزنی کرد
- پروازها به تلآویو را معلق کردند
- خدمات سریع ثبت احوال در قلب باشت
- بازی با روان مردم با تیراندازیهای ممتد شبانه
- گرامیداشت سوم خرداد در لیکک
- سیاستبازی روی کوه؛ بازی که دیگر خریدار ندارد
- جوانان از سیاسیکاری و فامیلگرایی به ستوه آمدهاند
- وقتی بیتکوین برق یاسوج را میبلعد
- فتح خرمشهر معجزه خداوند بود
- سوم خرداد فتح ارزشها بود
- «آتش بیار» این معرکه کیست
- مسئولان پاسخ دهند؛ سرنوشت پروژه مختار چه شد؟
- مشاهده بیشتر