رسول اکرم (ص‌): کمال عقل پس از ایمان به خدا، مدارا کردن با مردم است
سه‌شنبه 1403/11/16 Tuesday - 2025 04 February الثلاثاء ، 5 شعبان ، 1446
ساعت
مسیر خدمت ادامه دارد؛

انقلاب اسلامی ایران در حالی 46‌ سالگی‌اش را جشن می‌گیرد که طعم شیرین پیشرفت در احداث پروژه‌های سدسازی و تأمین آب اراضی گچساران را می‌توان چشید، مسیری که همچنان خدمت در آن ادامه دارد.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی«صبح زاگرس» امروز 46‌سالگی انقلاب اسلامی طلیعه بلوغ و پیشرفت نهضتی است که با پشت سر گذاشتن همه فراز و نشیب‌ها، سختی‌ها و دشمنی‌ها همچنان در اوج قله افتخار ایستاده است و مسیر جدیدی پیش روی ایران اسلامی قرارگرفته است تا قطار توسعه و آبادانی کشور با تلاش نسل جدید انقلاب و جوانان مؤمن و انقلابی با سرعت بیشتر به‌پیش برود و کارآمدی نظام اسلامی به‌عنوان یک الگو به جهانیان ثابت شود.

باگذشت بیش از چهار دهه از عمر پربرکت انقلاب و باهمت و تلاش مردم، جوانان و مسئولان و با هدایت‌های رهبر فرزانه انقلاب، ایران در عرصه‌های مختلف علمی، پزشکی، اقتصادی، نظامی_ دفاعی، فرهنگی، اجتماعی و... دستاوردهای چشمگیری داشته است؛ به‌تبع شهرستان گچساران نیز در این مسیر شکوفایی توانسته است سهم خود را ایفا کند و موفقیت‌هایی کسب کند که اکنون در 46 سالگی انقلاب با یادآوری این موفقیت‌ها و باافتخار به گذشته می‌توان با امیدواری به افق‌های پیش روی توسعه چشم دوخت.

با این تفاسیر انقلاب اسلامی ایران در حالی 46‌سالگی‌اش را جشن می‌گیرد که طعم شیرین پیشرفت در احداث پروژه‌های سدسازی و تأمین آب اراضی گچساران را می‌توان چشید، مسیری که همچنان خدمت در آن ادامه دارد.

سید معصوم افضلی در گفتگو با پایگاه خبری تحلیلی«صبح زاگرس» با اشاره به دستاوردهای انقلاب در حوزه آب شهرستان گچساران گفت: بیش از ۵۵ هزار ۵۰۰ هکتار از اراضی زراعی و دیم این شهرستان بعد از پیروزی انقلاب تخصیص آب‌داده شد. این زمین‌های کشاورزی در مناطق دشت‌های خیرآباد، لیشتر، امامزاده جعفر، رودبال و ناز مکان، دشت مور، دیل و آرو، دژ سلیمان، باباکلان و سایر مناطق قرار دارد.

مدیر امور آب گچساران افزود: این میزان زمین‌های کشاورزی در قالب طرح‌های احداث سدهای کوتاه و بلند، کانال‌های بتنی، احداث ایستگاه‌های پمپاژ، سامانه‌های مدرن انتقال آب، شبکه‌های آبیاری نوین و کلاسیک تحت‌فشار به اراضی آبی تبدیل‌شده و خواهند شد.

وی بیان کرد: بیش از ۱۱ هزار 500 هکتار از اراضی شهرستان گچساران دارای تخصیص آب از منابع آب زیرزمینی چاه‌های آبرفتی و سازند سخت و منابع آب سطحی شامل رودخانه‌های خیرآباد، زهره، شمس عرب، کمبل، باباکلان و...هستند.

افضلی اظهار کرد: قبل از انقلاب هیچ‌گونه طرح تأمین آب شرب آشامیدنی و کشاورزی در سطح این شهرستان وجود نداشت به‌طوری‌که هم‌اکنون طرح تأمین آب کشاورزی بیش از ۵۵ هزار 500 هکتار از زمین‌های دیم گچساران یا به اتمام رسیده و در حال بهره‌برداری هستند و یا در حال اجرا هستند.

مدیر امور آب گچساران گفت: طرح‌های تأمین آب شرب، صنعت و کشاورزی بعد از پیروزی شکوهمند انقلاب سرعت گرفتند ازجمله این طرح‌ها سد مخزنی کوثر بوده بعد از انجام فرآیند مطالعات اولیه بلافاصله بعد از قطعنامه ۵۹۸ وارد فازهای اجرایی گردید این سد مخزنی با سفر مقام معظم رهبری در سال ۱۳۷۲ به استان و به دستان مبارک ایشان کلنگانی و شروع شد.

وی ادامه داد: این طرح عظیم باهدف تأمین آب شرب بهداشتی و سالم به بیش از ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار نفر از پنج استان جنوبی، تأمین آب کشاورزی بیش از ۱۰ هزار هکتار از اراضی پایین‌دست سد شامل اراضی کشاورزی تراس چپ رودخانه خیرآباد، اراضی تنگ انگشترک و آبرزی، اراضی کشاورزی دشت لیشتر و اراضی کشاورزی دشت مور، تأمین آب صنایع نفت و گاز، پتروشیمی و سایر صنایع پایین‌دستی و باهدف جلوگیری از سیلاب و تخریب اراضی کشاورزی بر روی رودخانه خیرآباد در سال ۱۳۸۳ در مدار بهره داری قرار گرفت.

افضلی احداث شبکه‌های اصلی و فرعی آبیاری و زهکشی را از دیگر اقدامات انجام‌گرفته در این شهرستان پس از پیروزی انقلاب برشمرد و گفت: شبکه‌های اصلی و فرعی آبیاری دشت لیشتر، شبکه اصلی و فرعی تراس چپ رودخانه خیرآباد، شبکه اصلی آبیاری تنگ انگشترک و آبرزی، طرح آب‌رسانی دشت مور، طرح آب‌رسانی کانال آبیاری رودبال، طرح‌های آب‌رسانی فاز ۱ و ۲ امامزاده جعفر _ماهور باشت و خان احمدها، ایستگاه پمپاژ دژ سلیمان و طرح آب‌رسانی از سد چم‌شیر به مساحت 55 هزار ۵۰۰ هکتار در این مدت مطالعه در گچساران اجراشده یا در حال اجرا هستند.

وی تصریح کرد: طرح آبیاری تراس چپ رودخانه خیرآباد تقریب به 500 هکتار از اراضی کشاورزی روستاهای خیرآباد علیا را تحت پوشش دارد این طرح شامل اجرای خطوط انتقال اصلی ۱ و ۲ و فرعی ۳ و ۴ بوده که تماماً توسط شرکت آب منطقه‌ای اجرا و در مدار بهره‌برداری قرار گرفت. طرح تأمین آب اراضی کشاورزی تنگ انگشترک و آبرزی ده جلیل تقریب به یک هزار و 700 هکتار از اراضی ناخالص کشاورزی تنگ انگشترک و آبرزی را تأمین آب می‌کند.

افضلی افزود: اجرای شبکه‌های آبیاری اصلی ۱ و ۲ تماماً بر عهده شرکت آب منطقه‌ای بوده که شبکه ۳۰۰ هکتاری تنگ انگشترک تکمیل و در مدار بهره‌برداری قرار دارد و اراضی آبرزی ده جلیل نیز در حال اجرا است. طرح شبکه اصلی آبیاری دشت لیشتر شامل اجرای کانال‌های روباز و خطوط انتقال آزبست فلزی و جی آر پی و ایستگاه‌های پمپاژ تکمیل‌شده و در مدار بهره‌برداری قرار دارند. طرح ایستگاه پمپاژ دژ سلیمان تکمیل و قریب به ۴۵۰ هکتار از اراضی کشاورزی روستای دژ سلیمان را آبیاری می‌نماید.

وی اظهار کرد: طرح کانال آبیاری رودبال که قریب به ۳۰۰ هکتار از اراضی کشاورزی روستاهای رودبال تا گبرستان را تحت پوشش دارد. طرح آب‌رسانی اراضی کشاورزی و باغات ماهور باشت _امامزاده جعفر به میزان سه هزار و 500 هکتار که در مدار بهره‌برداری قرار دارد.

مدیر امور آب گچساران اظهار کرد: هم‌اکنون طرح آب‌رسانی به سه هزار و ۸۰۰ هکتار از اراضی کشاورزی دشت امامزاده جعفر و منطقه خان احمدها در قالب فاز دوم در دست اجراست. همچنین بزرگ‌ترین سد برق و آبی کشور باهدف ذخیره ۲/۳ میلیارد مترمکعب آب و به بهره‌برداری رسید که در آینده نزدیک بیش از ۲۳ هزار هکتار از اراضی مستعد روستاهای کمبل، بی‌بی جان آباد، آب شیرین، پشه کان، دشت گل، قره دشت، سرآب ننیز، چهار بیشه، روستاهای سعادت‌آباد، سادات، خلف آباد، آبکل تاوه شیشه و دشت گز را تأمین آب خواهد شد.

وی تصریح کرد: تأمین آب شرب و پایدار شهر دوگنبدان با اجرای طرح عظیم آب‌رسانی دوگنبدان از سد کوثر در این مدت انجام شد که در این راستا بیش از ۴۶ کیلومتر خط انتقال آب، ۲ ایستگاه پمپاژ آب و مخزن ذخیره ۲۰ هزار مترمکعب اجرا و در مدار بهره‌برداری قرار گرفت.

رئیس اداره امور آب گچساران با اشاره به تزریق سالیانه ۲۲ میلیون مترمکعب آب در طرح‌های تغذیه مصنوعی گچساران گفت: سه طرح آبخوان‌داری در مناطق ناصرآباد، شیخ خواجه (آبدالان میشو) و گرگدا در محدوده مطالعاتی منطقه امامزاده جعفر گچساران در حال بهره‌برداری هستند و طرح‌های در حال بهره‌برداری تغذیه مصنوعی این شهرستان سالیانه ۲۲ میلیون مترمکعب آب را به سفره‌های زیرزمینی تزریق می‌کنند.

افضلی افزود: سالانه به‌طور میانگین ۲۵ میلیون مترمکعب آب از دشت‌های این شهرستان برداشت و در بخش‌های کشاورزی، شرب، صنعت و خدمات مصرف می‌شود. اجرای طرح‌های تغذیه مصنوعی این شهرستان موجب شده خشک‌سالی‌های اخیر تأثیر کمتری درافت منابع آبی زیرزمینی دشت امامزاده جعفر داشته باشد.

افضلی افزود: این طرح‌ها در بخش سد، شبکه انتقال آب کشاورزی، تأمین آب شرب، ساماندهی رودخانه و کنترل سیلاب در سطح شهرستان در دست اجراست. لذا طرح‌های ساماندهی رودخانه‌های دائمی و فصلی، آبراهه‌ها و مسیل در شهر و روستاهای شهرستان به‌منظور جلوگیری از تخریب اراضی کشاورزی و منازل مسکونی در مجاورت این رودخانه‌ها و... است.

انتهای خبر/

اخبار مرتبط
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

آخرین اخبار