
حضرت بیبی حکیمه سلامالله علیها امامزادهای پرآوازه، نهتنها در کهگیلویه و بویراحمد؛ بلکه در ایران و حوزههای شیعهنشین خلیجفارس، ره جویان حقیقت و معشوقان فرزندان ائمه اطهار علیهمالسلام به زیارتش میشتابند.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «صبح زاگرس»، حضرت بیبی حکیمه سلامالله علیها از بانوان بزرگ شیعه، صالحه عابده زاهده و فاضله عالمه عامله است که آستانه مبارکهاش بیش از یک هزار و 200 سال است مردم مناطق کرانههای خلیجفارس و دامنه شمال و شرق جبال زاگرس بهویژه مردم کهگیلویه و بویراحمد به وجود مطهر ایشان متبرک شده و از آن آفتاب فروزان نور گرفتهاند.
امامزادهای پرآوازه و صاحب جاه و جلالت و صحیح النسب نهتنها در گچساران و کهگیلویه و بویراحمد و استانهای دیگر، بلکه در ایران و حوزههای شیعهنشین خلیجفارس که هرسال تعداد زیادی از مشتاقان و ارادتمندان و شفا خواهان از گوشه و کنار ایران، عراق، کویت، بحرین، امارات، قطر، لبنان، عربستان و سوریه را به خود میطلبد و ره جویان حقیقت و معشوقان فرزندان ائمه اطهار علیهمالسلام به زیارتش میشتابند و از منبع نورانی و درخشش مرقدش، کسب فیض حاصل میکنند.
پدر ایشان حضرت بابالحوائج امام موسی بن جعفر علیهالسلام و مادر وی به قولی «ام احمد» از زنان زاهد و نجیب عصر خویش بود، حضرت بیبی حکیمه (س) فرزند امام و خواهر شهید، عالمه، محدثه، حجت و امین امام رضا علیهالسلام بوده است. مرقد مطهر بیبی حکیمه (س) یکی از پرآوازهترین امامزادههای جنوب کشور است که در 80 کیلومتری جنوب گچساران در ضلع شرقی روستای بیبی حکیمه از توابع این شهرستان، حدفاصل بندر گناوه به مرکز گچساران (دوگنبدان) در میان تنگهای بزرگ و طولانی قرارگرفته است.
این مرقد مقدس در فضایی تقریباً دایرهای شکل قرارگرفته است که در اصل فضایی باز و طبیعی بوده که در عمق کوهستانی صعبالعبور و منحصربهفرد ایجادشده است بهگونهای که سقف آن به شکل ناهمواری سنگتراشی شده و دیوارههای آن باسیمان زبره کاری شده است. آرامگاه بیبی حکیمه سلامالله علیها دقیقاً در نقطه مرکزی و وسط دایره قرار نگرفته و بیشتر به سمت شمال رفته است که در کنار این آرامگاه، قبر دیگری وجود دارد که بر اساس روایات معتبر این محل به «گل گل خاتون» کنیز با نجابت و وفادار بیبی حکیمه سلامالله علیها است.
طول ارتفاع آرامگاه بیبی حکیمه سلامالله علیها از کف تا سقف بیش از 10 متر و مساحت فضای حرم افزون بر 420 مترمربع بوده و از کف حرم تا کف ساختمان اصلی که به در ورودی حرم منتهی میشود دارای 12 پله منتهی به ورودی راهرو و بین دو جایگاه مردانه و زنانه است. در نزدیکی آرامگاه بیبی حکیمه (س) درب کوچکی به نام «بابالمراد» وجود دارد که به روایات متعدد ورودی غاری بوده که بیبی حکیمه (س) به همراه کنیز خود در آن پناه گرفته و از دست دشمنان پنهانشده بودند.
آستانه مقدسه حضرت بیبی حکیمه (س) خواهر امام رضا علیه اسلام چون مرواریدی در دل کوهستانهای زاگرس جنوبی و در نزدیکی خلیج نیلگون همیشه فارس قرار دارد و زائرانی از جایجای کشور و خارج از کشور به زیارتش میشتابند تا بوی علی بن موسیالرضا علیهالسلام را در جنوب و در آستان او استشمام کنند.
مردم کهگیلویه و بویراحمد مفتخر به میزیانی بیش از ۳۰۰ امامزاده هستند که در رأس آنها، امامزاده بیبی حکیمه خاتون فرزند بلافصل امام موسی کاظم علیه اسلام و خواهر امام رضا علیهالسلام بهعنوان یکی از پرآوازهترین امامزادههای جنوب کشور قرار دارد.
سالانه بالغبر یکمیلیون نفر از سراسر کشور و کشورهای حوزه خلیجفارس به زیارت بارگاه بیبی حکیمه سلامالله علیها خواهر تنی شاهچراغ علیهالسلام در این شهرستان مشرف میشوند و به عشق اهلبیت علیهمالسلام راه پرپیچوخم و ناهموار زیارتگاه بیبی حکیمه را از میان تپهماهورهای بلند گچساران میپیمایند تا از این چشمه گوارای معرفت و حقیقت جرعهای بنوشند.
در زمان حکومت بنیعباس که ظلم به سادات فزونی گرفت، گروههایی از اهلبیت علیهمالسلام در چند دوره متوالی از مرزهای عراق خارج شدند و خود را به ایران رساندند. یکی از این گروهها کاروانی به سرپرستی احمد بن موسی علیهالسلام (شاهچراغ) بود که بهقصد عزیمت به دیار خراسان وارد خوزستان شدند اما در بین راه لشکریان مأمون به این کاروان حمله کردند و هرکدام از این کاروانیان به سمتی رفتند.
حضرت بیبی حکیمه سلامالله علیها پس از شهادت غلام خود، به همراه کنیزش در تنگهای در این منطقه پناه میبرد و در درون غاری مخفی میشود و در همانجا براثر بیماری جان میسپارند. در پایان قرن سوم و اوایل قرن چهارم بقعه این امامزاده به دست ابو محمدحسن حاکم ارجان ساخته شد و در دورههای مختلف این کار ادامه یافت.
در دوره صفویه هم این بقعه متبرکه به دستور شاهعباس نوسازی میشود و در سال ۱۰۹۹ توسط حسن علیخان زنگنه و پسازآن عطاالله بیک مرمت و تعمیر شد و درنهایت به دستور امیر سلطان اویس والی بهبهان بازسازی شد. این زیارتگاه در سال ۶۶ تحت مدیریت اوقاف کهگیلویه و بویراحمد قرار گرفت و از آن زمان ارائه خدمات عمرانی به آن آغاز شد.
فاز دوم عملیات احداث بقعه متبرکه در سال ۷۱ در ۱۲ هزار و ۷۵۰ مترمربع زیربنا انجام شد و در سال ۷۲، فاز سوم آن ادامه یافت، طرح جامع آستان بیبی حکیمه تا آبان ماه ۸۰ ادامه یافت و طی آن شبستان، صحن، رواقها ایجاد و گنبدی به ارتفاع ۳۰ متر ساخته شد که نیمی از آن در داخل کوه است.
اگرچه آبان ماه سال 93 کنگره ملی دختر امام موسی بن جعفر علیهالسلام باهدف معرفی ابعاد مختلف شخصیت وزندگی آن بانوی بزرگوار برگزار شد اما شناساندن هرچه بیشتر بیبی حکیمه (س) مستلزم تلاش بیشتر مسئولین ملی و رفع مشکلات مرقد مطهر آن امامزاده است.
حضرت بیبی حکیمه سلامالله علیها شاخصترین امامزاده در جنوب کشور است و این بقعه متبرکه در فاصله 700 متری جنوب غربی روستایی که به همین نام معرف است «بیبی حکیمه» از توابع شهرستان گچساران حدفاصل بین شهر بندری گناوه به گچساران در دامنه زرد کوه، در میان تنگی عظیم و طویل در فاصله 80 کیلومتری جنوب شرقی گچساران قرار دارد.
تصاویر تکمیلی:
هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر میگذارید!
- آمریکا در برابر ایران اشتباه محاسباتی کرد
- رئیس جدید دانشگاه یاسوج معارفه شد
- شهری بدون داروخانه در کهگیلویهوبویراحمد
- توضیحات دادستان یاسوج در رابطه با یک قتل
- پخت نان بیکیفیت در تنور نظارت مسئولان
- گره کور بلوار معروف یاسوج باز شد
- فرمانده جدید سپاه فتح معارفه شد+ تصاویر
- خصوصی بودن پتروشیمی ستاره گچساران
- پل مکانیزه یاسوج؛ رویایی ناتمام برای شهروندان
- کافههای پارک آبشار تعطیل شدند
- ستارههای درخشان بهمئی؛ از تلاش تا تقدیر
- ادارهای بدون مدیر و سرپرست در بهمئی
- تغییرات مدیریتی در ایستگاه جهاد کشاورزی کهگیلویه
- توهین وقیحانه فرماندار شیراز به پرفسور ملک حسینی
- همایش تجلیل از مقام معلم در بهمئی
- بهرامی به استقبال تاجگردون در ورودی سیسخت میرود!
- آغاز عملیات اجرایی پتروشیمی ستاره گچساران
- افتتاح قرارگاه محرومیتزدایی شهید رئیسی در بهمئی
- تجلیل از پرچمداران جبهه علم در بهمئی
- مراسم معارفه فرمانده سابق سپاه فتح در بوشهر
- تجلیل از فاتحان عملیات آزادسازی خرمشهر در باشت
- فتح خرمشهر محصول همدلی و کار جمعی بود
- کامیونداران، شیرمردان جادههای استان
- ساخت نخستین رادار فرودگاهی تمام ایرانی
- خواسته اصلی مردم در همایش کوهگل چه بود؟
- سیاستزدگی؛ بلای جان توسعه پایدار کوهستانهای زاگرس
- آیین غبارروبی گلزار مطهر شهدای گمنام
- گرامیداشت حماسه سوم خرداد در لنده
- همایش گرامیداشت «فتح خرمشهر» در گچساران+ تصاویر
- فتح خرمشهر، تثبیتکننده انقلاب اسلامی بود
- همایشی با رنگ و بوی شهدایخدمت در کهگیلویهوبویراحمد
- شهر دلاوران، میزان عاشقان شهید جمهور
- بخشی از دستاوردهای شهید رئیسی در کهگیلویهوبویراحمد
- ستاد مدیریت بحران روابط عمومی نیست
- فتح خرمشهر پایان نبرد نبود، آغاز راه بود
- روایتی تکان دهنده از پشت پرده دخانیات دختران
- ثبتنام کلاسهای تابستانه موسسه رزمندگان آغاز شد
- جانشین معاون هماهنگکننده سپاه پاسداران وارد گچساران شد
- پاسخ ما به دشمنان دندانشکن خواهد بود
- پروژه زیرگذر روگذر دهدشت در بلاتکلیفی کامل!
- رزمایش بزرگ «الی بیتالمقدس» در یاسوج+ تصاویر
- مجموعههای جدید و بازطراحیها
- کهگیلویه و بویراحمد میزبان ۴۱ طرح گردشگری
- طارمی در بدترین فصل هم رکوردزنی کرد
- پروازها به تلآویو را معلق کردند
- خدمات سریع ثبت احوال در قلب باشت
- بازی با روان مردم با تیراندازیهای ممتد شبانه
- گرامیداشت سوم خرداد در لیکک
- سیاستبازی روی کوه؛ بازی که دیگر خریدار ندارد
- جوانان از سیاسیکاری و فامیلگرایی به ستوه آمدهاند
- مشاهده بیشتر