رسول اکرم (ص‌): کمال عقل پس از ایمان به خدا، مدارا کردن با مردم است
سه‌شنبه 1404/04/31 Tuesday - 2025 22 July الثلاثاء ، 27 محرّم ، 1447
ساعت
1404-04-31 11:23 شماره خبر : 14620
ابهام در قطعی‌های برق گچساران؛

درحالی‌که جدول جدید زمان‌بندی خاموشی برق در گچساران منتشرشده، نبود نام منازل سازمانی شرکت نفت و گاز گچساران در این جدول، واکنش‌هایی را در فضای مجازی به دنبال داشته است.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «صبح زاگرس» به دنبال انتشار جدول جدید خاموشی‌های برق در مناطق مختلف گچساران، یکی از موضوعاتی که در شبکه‌های اجتماعی بازتاب یافته، نبود نام منازل سازمانی شرکت نفت و گاز گچساران در این فهرست است. این موضوع در گفتگو با شاپور داریوشی، رئیس شرکت توزیع نیروی برق گچساران و صدرالله عطاپور، رئیس بهره‌برداری انتقال نیروی گچساران مورد بررسی قرار گرفت.

توضیحات رئیس شرکت توزیع برق گچساران

شاپور داریوشی دراین‌باره اظهار کرد: ماجرا از این قرار است که برق خانگی منازل سازمانی شرکت نفت و گاز گچساران، مانند سایر خانوارهای این شهرستان، در روزهای گذشته مشمول خاموشی می‌شد؛ اما به دلیل اینکه بار یکی از ترانس‌های ایستگاه برق که فیدر این منازل بر روی آن قرار داشت، به حالت فول‌بار (حداکثر ظرفیت بار) رسید، ناچار شدیم طی جلسه‌ای با مسئولان مربوطه، این فیدر را به مدار صنعتی شرکت نفت منتقل کنیم.

وی افزود: اکنون برق صنعتی و خانگی شرکت نفت گچساران روی یک مدار قرار دارد و با توجه به حساسیت‌های موجود، امکان قطع برق بخش صنعتی شرکت را نداریم. البته باید تأکید کنم که موضوع قطعی برق به‌طور مستقیم به شرکت توزیع مرتبط نیست، بلکه تأمین برق ابتدا باید توسط انتقال نیرو انجام گیرد و پس از آن به شرکت توزیع تحویل داده می‌شود.

پاسخگویی به مردم را رسالت خود می‌دانیم

داریوشی با اشاره به اینکه وظیفه پاسخگویی و خدمت‌رسانی به مردم را یک رسالت می‌داند، ادامه داد: در همه شرایط، حتی در صورت محدودیت‌ها و فشارهای زیرساختی، ما خود را موظف به پاسخگویی شفاف به شهروندان می‌دانیم و معتقدم هرگونه تغییر در نحوه توزیع یا خاموشی برق باید بر مبنای عدالت، اطلاع‌رسانی شفاف و فنی باشد.

انتقال بار برای جلوگیری از فروپاشی شبکه بود

صدرالله عطاپور، رئیس بهره‌برداری انتقال نیروی گچساران نیز در ادامه در خصوص این تصمیم گفت: ترانس‌های پست برق گچساران به دلیل افزایش مصرف، فول‌بار شده‌اند. از آنجا که شبکه‌سازی و ظرفیت‌سازی کافی در برخی بخش‌ها صورت نگرفته، شرکت توزیع برق مجبور شد طی جلسه‌ای با شرکت نفت، بار برق خانگی این مجموعه را به روی ترانس صنعتی منتقل کند.

وی تصریح کرد: شرکت توزیع این تصمیم را پذیرفت و در واقع، این اقدام نوعی همکاری و کمک به شبکه توزیع برای تعدیل بار ترانس‌ها محسوب می‌شود.

فول‌بار یعنی چه؟

اصطلاح «فول‌بار» در حوزه برق به حالتی گفته می‌شود که یک مدار یا ترانس برق در بیشترین حد ظرفیت خود فعالیت دارد؛ یعنی اگر بار واردشده از حد تحمل آن فراتر برود، احتمال آسیب به تجهیزات یا خاموشی ناگهانی وجود دارد. به همین دلیل، برای جلوگیری از فروپاشی سیستم، ناچار به تعدیل یا انتقال بار هستند.

انتهای خبر/

اخبار مرتبط
نظر شما
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!