رسول اکرم (ص‌): کمال عقل پس از ایمان به خدا، مدارا کردن با مردم است
چهارشنبه 1403/10/19 Wednesday - 2025 08 January الأربعاء ، 8 رجب ، 1446
ساعت
1403-10-17 14:03 شماره خبر : 9854 https://sobhezagros.ir/short/4abBZ 0
صبح زاگرس گزارش می‌دهد؛

شهردار یاسوج گفت: بازاریان شورایی تحت عنوان شورای بازار دارند که برخی از اعضای این شورا هرکدام ۶ الی ۷ غرفه دارد و اجازه تخلیه را به بازاریان نمی‌دهند.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «صبح زاگرس» نامش جمعه‌بازار است؛ اما برخلاف اسمش این بازار مختص روزهای جمعه نیست و در طول هفته محل خریدوفروش است و امروز با توجه به مشکللت عدیده ای که دارد به یک بمب ساعتی تبدیل شده که همچنان راهکاری برای رهایی از آن نیست.

 شاید برای عموم شهروندان شهر یاسوج این سؤال مطرح شود با توجه به مشکلاتی از جمله ایجاد ترافیک در مسیر اصلی شهر، عدم ایمنی سازه، عدم ایمنی حفاظتی و... در جمعه بازار فعلی و آماده بودن جمعه بازار جدید (بازار امام علی) چرا کاراهای انتقال بازاریان به مکان جدید صورت نمی‌پذیرد.

اینجا همچنان بوی خطر می‌دهد؟

یکی از مهم‌ترین بازارهای شهر یاسوج درمنطقه بنسنجان به نام جمعه‌بازار یا همان بازار روز بوده، بازاری که بر اساس مشاهدات میدانی امروز به یک بمب ساعتی تشبیه شده و این حلبی‌آباد می‌تواند در آینده خطرات زیادی را در پی داشته باشد.

جمعه‌بازار یاسوج در مکانی بعد از میدان جهاد به مساحت ۱۷ هزار مترمربع و غرفه‌های ۱۲ متری به‌صورت امتیازی یا اجاره‌ای به متقاضیان واگذار شده است؛ اما این مکان هیچ یک از معیارهای استاندارد لازم را برای کسب‌وکار را ندارد.

بازاری بدون امنیت و مسائل ایمنی

زمانی که دست‌فروشان از نقاط مختلف شهر یاسوج به جمعه‌بازار آمدند قرار بود این محل تنها روز جمعه فعالیت کند؛ اما کم‌کم اصناف بازار را برای همه روزهای هفته فعال کردند و به‌منظور درامان‌ماندن از آفتاب و باران سقف‌هایی از جنس حلبی و حتی چوبی و پلاستیکی درست کردند به‌این‌ترتیب بود که یکی از ناایمن‌ترین بازارهای کشور دایر شد.

در سال‌های گذشته بارها این پایگاه خبری، کارشناسان و حتی مسئولان ذی‌ربط نسبت به ناایمن بودن این بازار و خطرات امنیتی آن که همچون بمب ساعتی خطرناک هشدار داده‌اند تا و اینکه وقوع چندین آتش‌سوزی در این بازارچه باعث شد که مسئولان به دنبال رهایی از این حلبی‌آباد و ساکن دادن کسبه در مکانی امن باشند.

بازارچه مدرن که همچنان خاک می خورد

این مسئله باعث شده که در زمان مدیریت شهردار اسبق مرکز استان ایجاد یک بازارچه بزرگ و مجهز با پارکینگ و تمامی امکانات در دستور کار قرار بگیرد و بازارچه بزرگ امام علی در قسمت غربی این بازارچه در منطقه شرف‌آباد آغاز و آماده تحویل به کسبه باشد.

حال بعد از سال ها و احداث این بازار طی دوسال اخیر، دست‌هایی پشت پرده نهفته است که نمی‌گذارد کسبه جمعه بازار یاسوج، به بازارچه جدید نقل و مکان کنند و همچنان این بازارچه خطرناک در شهر یاسوج به عنوان استخوانی لای زخم برای مسئولان خود نمایی کند

کیوان آشنا شهردار یاسوج در گفتگو با خبرنگار این پایگاه خبری تحلیلی در این خصوص گفت: جمعه بازار فعلی مشکلات فراوانی از جمله مسائل ترافیکی، اجتماعی، فرهنگی، امنیتی، ایمنی و مسائل فنی مربوط به سازه که همین شامل مسائل ایمنی می‌شود، را داراست.

دغدغه ای که همچنان مرتفع نشده است

شهرداریاسوج تصریح کرد: یکی عمده‌ترین دغدغه شهرداری وهمه مسئولین در رأس استاندار و رئیس‌کل محترم دادگستری، سازمان بازرسی، دستگاه‌های امنیتی و نظارتی برای بازاریان جمعه بازار فعلی است.

وی ادامه داد: متأسفانه در چند ماه گذشته یک آتش‌سوزی کوچک باعث شد که چندین غرفه‌ این بازارچه دچار آتش‌سوزی شود که شاید اگر این اتفاق در ساعات کاری بازاریان اتفاق می‌افتاد، باعث تلفات انسانی هم می‌شد.

به دنبال مرتفع کردن مسئله هستیم؟

آشنا خاطرنشان کرد: ضمن رعایت حرمت، حق و حقوقی که ما برای این بازریان در راستای اینکه هم‌شهریان ما و از قشر ضعیف جامعه هستند برای آن‌ها ارزش قائل هستیم و بنا داریم که مشکل این بازاریان عزیز به نوعی حل شود اما نه با سازه‌ای که هم‌اکنون در آن حضور دارند.

شهردار یاسوج بیان کرد: سازه و بازار جدید (بازار امام علی) را ما به مزایده گذاشتیم که برنده مزایده ظرف کم‌تر از یک‌سال و ونیم سال آن را تکمیل و تحویل بدهد و ما هم اولویت را با بازاریان سازه قدیم گذاشتیم که بیایند و در مکان جدید مستقر شوند، ولی متأسفانه تا این لحظه هیچ‌گونه همکاری جهت جابه‌جایی به بازار و سازه جدید انجام نداده‌اند.

چه کسانی اجازه نقل مکان به بازار جدید را نمی‌دهد

وی به ممانعت شورای بازاریان از انتقال بازاریان به مکان جدید اشاره و مطرح کرد: بازاریان شورایی تحت عنوان شورای بازار دارند که برخی از اعضای این شورا هرکدام ۶ الی ۷ غرفه دارند و اجازه تخلیه را به بازاریان نمی‌دهند.

آشنا در ادامه اظهار داشت: دلایل دیگری هم وجود دارد که برخی بیرون از فضای کاری بازاریان آن‌ها را در راستای عدم جابه‌جایی به مکان جدید تشویق و ترغیب می‌کنند، لذا این ترغیب و تشویق نه‌تنها به نفع بازاریان نیست بلکه به ضرر آن‌ها خواهد بود. 

شهردار یاسوج در افزود: ما آمادگی این را داریم که بازارچه‌ٔ امام علی (بازارچه جدید) را برای الزام برای یک‌سال وبیشتر تا مادامی که بازاراچه جدید ۱٠٠ درصد تکمیل شود آن را به‌صورت رایگان در اختیار بازاریان قرار بدهیم تا این بازاریان بتوانند در بازار امام علی تجارت کنند.

 

اخبار مرتبط

آخرین اخبار