حالت تاریک
Logo
دوشنبه, 28 آبان 1403
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن صبح زاگرس هستید؟
صنایع تبدیلی سی‌سخت در انتظار سرمایه گذار
صبح زاگرس گزارش می‌دهد؛

صنایع تبدیلی سی‌سخت در انتظار سرمایه گذار

عدم وجود صنایع تبدیلی از جمله آب‌میوه‌گیری، سبد میوه و سردخانه برای نگهداری میوه، باغداران سی‌سخت را با چالش‌هایی مواجه کرده است.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی صبح زاگرس سی‌سخت مرکز شهرستان دنا قطب باغداری استان کهگیلویه و بویراحمد در شمال شهر یاسوج واقع شده است که سالانه انواع سیب، هلو، گردو، آلو، انگور و ازاین‌قبیل را به بازار مصرف ارائه می‌کند.

در این شهر حجم برداشت میوه‌هایی چون سیب و انگور بیشتر از سایر میوه‌ها است که نیاز به تأمین زیرساخت‌ها و امکانات برای سهولت کار باغداران وجود دارد.

کمبود سبد میوه در فصل برداشت سیب، عدم وجود سردخانه برای نگهداری این میوه‌ها و همچنین عدم وجود کارخانه آبمیوه‌گیری جهت جلوگیری از خراب‌شدن و صادرشدن میوه‌های ضایعاتی به خارج از استان از مشکلات عمده باغداران این شهر است و آن‌هارا با چالش‌هایی مواجه کرده است به‌گونه‌ای که باغداران از شهرهای مختلف اقدام به رفع نیازهای خود می‌کنند.

صنایع تبدیلی سی‌سخت در انتظار سرمایه گذار

در این شهر تنها یک کارخانه تولید سبد میوه در فاصله پنج‌کیلومتری شهر سی‌سخت وجود دارد که باتوجه‌به حجم بالای برداشت میوه جوابگوی باغداران نیست. گفتنی است در سال‌های اخیر به دلیل بالارفتن قیمت مواد خام اولیه جهت تولید سبد، برخی از کارخانه‌های اطراف یاسوج نیز تعطیل شده است. لازم به ذکر است باغداران سایر مناطق یاسوج گاهی از این کارخانه برای تأمین سبد میوه استفاده می‌کنند که در فصل برداشت با کمبود سبد مواجه می‌شوند.

صنایع تبدیلی سی‌سخت در انتظار سرمایه گذار

همچنین عدم وجود سردخانه در این شهر باغداران را مجبور به‌پیش فروش میوه‌ها و گاهی فروش زیر قیمت میوه‌های خود می‌کند، این موضوع باعث شده است تا روند برداشت میوه با مشکلاتی مواجه و با توجه‌ به فرارسیدن فصل بارش‌های پاییزه و لزوم سرعت‌بخشیدن به روند برداشت میوه، این موضوع به دغدغه اصلی باغداران و کشاورزان سی‌سخت و سایر نقاط یاسوج تبدیل شود.

صنایع تبدیلی سی‌سخت در انتظار سرمایه گذار

نجفعلی آراسته در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «صبح زاگرس» دراین‌خصوص گفت: اینکه دولت و یا جهاد کشاورزی برای ساخت کارخانه و یا احداث سردخانه ورود کند باید گفت که چنین اجازه‌ای را ندارد.

مدیرکل جهاد کشاورزی شهرستان دنا گفت: برای رفع معضلات و مشکلات باغداران نیاز به سرمایه‌گذار در این حوزه‌ها داریم، سرمایه‌گذار ورود کند اقدامات اولیه را انجام دهد، تسهیلات و حمایت همه‌جانبه از جانب ما به طور قطعی صورت خواهد گرفت.

وی افزود: بزرگ‌ترین کارخانه سبد سازی که حتی بقیه استان‌ها را نیز پوشش می‌دهد "دشت بازار" است، این کارخانه به‌صورت سه شیفت در حال کار است و ما در حوزه ساخت و پخش سبد هیچ‌گونه مشکلی نداریم.

آراسته گفت: جهاد کشاورزی آمادگی کامل برای حمایت از سرمایه‌گذاران در بخش‌های صنایع تبدیلی از جمله آبمیوه‌گیری را خواهد داشت. ما آمادگی کامل برای بحث واگذاری زمین، تشکیل پرونده و ارائه تسهیلات به سرمایه‌گذار را خواهیم داشت.

 

انتهای خبر/

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از