رسول اکرم (ص‌): کمال عقل پس از ایمان به خدا، مدارا کردن با مردم است
یکشنبه 1403/08/27 Sunday - 2024 17 November الأحد ، 15 جمادى الأول ، 1446
ساعت
1402-11-10 09:24 شماره خبر : 2271 https://sobhezagros.ir/short/4aMQq 0
فیلم؛

روستای تنگ الک از توابع بخش لوداب در شهرستان بویراحمد وضعیت مناسبی در جاده‌ ندارد به‌گونه‌ای که با اولین بارش‌ها خودروها در هنگام عبور در گِل گرفتار می‌شوند.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی « صبح زاگرس» کهگیلویه و بویراحمد در جنوب غرب کشور واقع شده است و شرایط خاص توپوگرافی در آن هزینه‌های توسعه زیرساخت‌ها و خدمات را با هزینه‌های زیاد مواجه کرده است، اما با وجود شرایط خاص آن روند خدمت‌رسانی به مناطق دوردست این استان در حال انجام است.

آسفالت راه روستایی مهم‌ترین مطالبات روستاییان

یکی از مهم‌ترین خدماتی که از مطالبات روستائیان در استان کهگیلویه و بویراحمد است توجه به آسفالت معابر روستایی و جاده‌های متصل به بخش‌ها و شهرها است.

 بر اساس آخرین اظهارات صورت‌گرفته توسط حمیدرضا پیمانجو سرپرست راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای عملیات بهسازی و روکش آسفالت ۱۵۰ قطعه‌راه روستایی در نقاط مختلف استان کهگیلویه و بویراحمد به اتمام رسید.

پیمانجو اظهار کرد: در سال ۱۴۰۰ حدود ۳۰ کیلومتر، سال ۱۴۰۱ حدود ۱۱۰ کیلومتر و از ابتدای امسال تاکنون ۱۷۵ کیلومتر راه روستایی احداث و آسفالت شده است و دیگر طرح‌های بهسازی جاده‌ها در حال انجام است.

هر کیلومتر آسفات روستایی ۴۰ میلیارد ریال هزینه دارد

وی به هزینه‌های صورت گرفته برای راه‌های روستایی اشاره کرد و  افزود: آسفالت هر کیلومتر راه روستایی در استان حدود ۴۰ میلیارد ریال هزینه در بر خواهد داشت.

۱۷۰۰ کیلومتر راه روستایی نیاز به آسفالت دارد

مدیرکل راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای کهگیلویه و بویراحمد تصریح کرد: مسیرهای خاکی روستاهای استان به طول یک هزار و ۷۰۰ کیلومتر است که نیاز به آسفالت دارند.

پیمانجو ادامه داد: بیشتر این راه‌های خاکی در استان در شهرستان‌های مارگون و کهگیلویه هستند و راه‌های روستایی مارگون نیاز به توجه ویژه‌ای دارد.

وی به طرح بهسازی جاده دهستان زیلایی به‌عنوان مهم‌ترین جاده روستایی استان گریزی زد و گفت: بخشی از این جاده توسط پیمانکار در حال انجام است بخشی دیگر به دلیل شرایط آب‌وهوایی و رطوبت هم اکنون با محدودیت زمان در حال انجام است و بخش دیگری نیز با تخصیص اعتبارات دور دوم سفر هیئت دولت اجرایی می‌شود.

در کنار تلاش‌های صورت‌گرفته برای آسفالت مناطق روستایی اما شرایط نامناسبی  برخی روستاها دارند که می‌بایست در اولویت آسفالت قرار گیرند.

گلایه‌های اهلی روستای تنگ الک از خاکی بودن جاده ارتباطی

یکی از این روستاها روستای تنگ الک از توابع بخش لوداب در شهرستان بویراحمد است، این روستا دارای جاده نامناسب خاکی است که با اولین‌بارش باران تردد برای وسایل نقلیه با سختی و حتی امکان‌پذیر نیست.

در کلیپی ارسالی توسط روستاییان از وضع نامناسب این روستا مطالبی را اشاره کرده و اظهار داشتند: در فصل زمستان تردد در این جاده یا امکان‌پذیر نیست یا جاده مسدود می‌شود.

گرفتار شدن خودروها در گل‌ولای جاده روستای تنگ الک

این روستاییان ادامه دادند: در یک مورد که طی روزهای گذشته مشاهده شد خودروی نقلیه در گل‌ولای جاده گیر افتاده و متوسل به تراکتور برای رهاشدن از وضعیت نامناسب دارد؛ اما بعد از طی مسافتی چندین متری خود تراکتور به وضعیت وسیله نقلیه گرفتار می‌شود.

این روستاییان از مسئولان و متولیان  راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای و همچنین فرماندار بویراحمد خواستار توجه به وضعیت این جاده و آسفالت آن شدند.

سرپرست راهداری و حمل و نقل جاده‌ای در گفتگو با پایگاه خبری تحلیلی « صبح زاگرس » گفت: بیش از ۵۰ روستا مانند این روستا در استان وجود دارد که باید جاده آنها آسفالت شود اما اگر قرار بر آسفالت کل این روستاها باشد اعتبارات کل استان را صرف آسفالت آنها شود، همچنان آسفالت آنها به اتمام نمی‌رسد.

حمیدرضا پیمانجو با بیان اینکه کمیته برنامه ریزی برای هر روستا اعتبار قرار می‌دهد گفت:  فعالیت و کار در حوزه پروژه‌ی راه روستایی از اعتبارات استانی است و تا امروز ما دو برابر اعتبارات استانی در راه روستایی هزینه داشته‌ایم.

وی ادامه داد : اهالی این روستا می‌توانند از طریق دهیار و بخشدار به فرماندار بویراحمد مشکلات جاده روستایی را مطرح کنند تا این روستا کد پروژه و اعتبار دریافت کند و تا ما به عنوان مجری و از طریق این کد اعتباری برای حل مسأله این روستا اقدام کنیم.

پیمانجو تأکید کرد: روستاهایی که اعتبار ندارند و با مشکلاتی مواجه هستند به صورت موقت از طریق ماشین‌آلات و تجهیزات عملیات بازگشایی آنها دنبال می‌شود.

 انتهای خبر/

اخبار مرتبط
نظرات

آخرین اخبار