آغاز فصل پرثمر دانه‌های روغنی در باشت

گزارش تصویری؛

آغاز فصل پرثمر دانه‌های روغنی در باشت

برداشت دانه‌های روغنی کنجد در باشت آغاز شده است.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «صبح زاگرس» برداشت محصول کنجد، به عنوان یکی از تولیدات زراعی شهرستان باشت، آغاز شده است، کنجد گیاهی است یکساله با ارتفاع حدود یک متر که قسمت انتهایی آن پوشیده از کرک است. برگ‌های آن بیضی، باریک و نوک تیز است. گل‌های آن به رنگ سفید یا قرمز به طور تک تک در کناره برگ‌های قسمت نوک ساقه ظاهر می‌شود.

دانه روغنی کنجد نسبت به سایر محصولات بهاری نیاز آبی کمتری دارد و همچنین از لحاظ اقتصادی برای کشاورزان درامدش بیشتر و مقرون به صرفه‌تر است، از هرکیلو گرم کنجد حدود ۴۰۰ گرم روغن تولید می‌شود و ۱۰۰ گرم دانه کنجد حدود ۵۰۰ کیلو کالری انرژی دارد. همچنین دانه کنجد حاوی ویتامین‌های ب ۶ نیاسین و تیامین و همچنین کلسیم. منیزیم اهن. فسفات است که برای درمان بیماری‌های دیابت و بیماری‌های پوستی و کاهش فشار خون مفید است.

مزایای محصول کنجد، مقاومت به کمبود آب، دوره رشد کوتاه، جایگزینی مناسب با ذرت برای رعایت الگوی کشت، کشت بدون شخم و کم بودن هزینه‌های تولید، فرآوری و تولید حلوا و روغن است.

دانه‌های روغنی کنجد در ماه‌های تیر و مرداد کشت و برداشت آن از اواخر آبان آغاز و تا پایان آذرماه ادامه دارد.