صبح امروز صورت گرفت؛
بازدید معاوناقتصادی استاندار کهگیلویهوبویراحمد از طرح بیواتانول باشت
معاون اقتصادی استاندار کهگیلویه وبویراحمد به همراه مدیر کل صمت استان از طرح بیواتانول در شهرک صنعتی خان احمد باشت بازدید و از نزدیک روند احداث و مشکلات این طرح را مورد بررسی قرارداد.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «صبح زاگرس»کارخانه بیواتانول باشت دومین واحد زیست پالایشگاه در کشور با هدف افزایش عدد اکتان بنزین و بهبود کیفیت سوخت در حال احداث است.
عملیات اجرایی کارخانه بیواتانول باشت مهرماه سال ۱۳۹۸ در زمینی به مساحت ۱۵ هکتار در شهرک صنعتی خان احمد آغاز شد.این کارخانه ظرفیت تولید روزانه ۲۰۰ هزار لیتر بیواتانول (معادل یک بیستم نیاز کشور) و ۲۰۰ تن کنجاله تخمیری دام و طیور را دارد.
این طرح بعد از مدتی شروع کار به دلیل کمبود اعتبار متوقف شد که با پذیره نویسی سهام در سال گذشته مشکل اعتبار رفع شد و حدود ۳ هزار میلیارد تومان اعتبار به این طرح اختصاص یافت که با تامین اعتبار عملیات اجرایی دوباره شتاب گرفت و از آبان ماه ۱۴۰۲طرح مجددا شروع شد.
در حال حاضر کار ساخت مخازن، خاک برداری و ابنیه فنی طرح در حال انجام است و کار به پیشرفت ۲۰درصدی رسیده است.حدود ۷۰ درصد این کارخانه داخلی است و کارخانه هم به دست متخصصان داخل در حال ساخت است.
قرار است این کارخانه تا بهار ۱۴۰۵ تکمیل و به بهره برداری برسد. مواد اولیه این کارخانه ضایعات غلات مثل گندم، جو و ذرت دامی است.
کارخانه بیواتانول باشت دارای یک هزار متر مربع سازه شامل ۱۷ هزار مترمربع ساختمان اصلی،۲ هزار متر مربع ساختمان اداری، چهار هزار متر مربع ساختمان تاسیساتی و سیلو به ظرفیت ۳۰ هزار تن است.
به گفته کارشناسان تکمیل و بهره برداری از کارخانه بیواتانول یکی از مهمترین راه های برون رفت از مشکل بیکاری در این منطقه است و همچنین زمینه تولید روزانه ۲۰۰ تن کنجاله تخمیری و ۲۰۰ هزار لیتر سوخت سبز در روز را فراهم می کند.
اتانول یا الکل اتیلیک با فرمول شیمیایی C۲H۵OH را میتوان به دو روش پتروشیمیایی (هیدراسیون یا به عبارتی احیای غیرمستقیم و یا احیای مستقیم گاز اتیلن) و زیستی تولید کرد. بیواتانول (اتانول زیستی) توسط تخمیر اجزای کربوهیدراتی مواد گیاهی تولید میشود.روشهای مرسوم تولید بیواتانول که به سوختهای زیستی نسل اول معروف هستند، بر پایه استفاده از محصولات نشاستهای مانند ذرت و گندم و محصولات قندی مانند نیشکر و چغندرقند هستند.
طبق اعلام کارشناسان تولید سوخت اتانول (Ethanol fuel) به عنوان سوخت اصلی موتور یا یک افزودنی به بنزین به کاهش آلودگی هوا هم کمک می کند به عبارت دیگر بهره برداری از این طرح می تواند سهمی اثرگذار در کاهش آلایندگی های زیست محیطی و سلامت انسان و موجودات زنده نیز داشته باشد و زیستاتانول بر خلاف نفت، انرژی تجدیدپذیر محسوب می شود.
اتانول سوختی بهترین جایگزین MTBE جهت بهبود عدد اکتان بنزین مصرفی کشور است؛ در حال حاضر مصرف اتانول سوختی با هدف بالا بردن بهینه عدد اکتان در دنیا روز به روز در حال افزایش است و با توجه خطرات زیست محیطی MTBE ، اتانول میتواند جایگزین این ماده شده و تا پنج درصد با بنزین مصرفی کشور ترکیب شود.
براین اساس نیز ساخت کارخانه بیواتانول باشت موجب کاهش چشمگیر آلایندگی، بهبود اشتغال و اقتصاد استان و رونق تولید خواهد شد.
معاون اقتصادی استاندار در تماس تلفنی با "شیدانی" مدیرعامل طرح بیواتانول باشت به جهت پیشرفت این طرح تشکر و قدردانی کرد و درادامه نیز به همه دستدرکاران و متولیان امر خداقوت گفت.