رسول اکرم (ص‌): کمال عقل پس از ایمان به خدا، مدارا کردن با مردم است
چهارشنبه 1403/10/26 Wednesday - 2025 15 January الأربعاء ، 15 رجب ، 1446
ساعت
1403-06-09 11:31 شماره خبر : 6863 https://sobhezagros.ir/short/NDKG3 0
راند دوم حاشیه‌های شورای شهر یاسوج؛

اختلافات درشورای شهر یاسوج به‌جایی رسیده که حرکات پوپولیستی از سوی برخی از اعضا نشان می‌دهد تا وقتی آن‌ها در قدرت باشند می‌توانند جلوی حاشیه‌ها را بگیرند و وقتی از قدرت کنار می‌روند میتوانند مستعد ایجاد حاشیه باشند.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «صبح زاگرس»شورای شهر یاسوج در دوره‌های خیر با چالش‌های متعددی همچون انشقاق، تیم‌بندی برخی از اعضای شورا و حتی اقلیت اکثریت در شورا به روی کارآمد و همین مسئله باعث شد که دود این اقلیت اکثریت به چشم مردم برود و شهر زیبای یاسوج از توسعه تهی شود. 

یاسوج شهری کوهستانی با آب‌وهوایی خنک در تابستان و سرد و برفی در زمستان که به نام پایتخت طبیعت شهره یافته و در چند سال اخیر به دلیل رشد شهرنشینی و نگاه توسعه‌گرایانه به این شهر به‌عنوان پایتخت طبیعت ایران دچار چالش‌های مدیریتی بسیاری شده است. 

شورا و شهرداری یاسوج در یک دهه اخیر محل تاخت‌وتاز و مسائل مهم‌تر از شهرسازی بوده و آن‌هم رخنه مسائل قومی، سیاسی و حتی فردی برای تصاحب قدرت در این شهر نوپا بوده به گونه که در سه دوره متوالی این شورا هرکدام از اعضای شورا بر این عقیده بوده‌اند که باید نظر و تفکر آن‌ها بر شهرداری و شورای شهر حاکم باشد که همین مسئله یک نفاق به‌عنوان اکثریت اقلیت و حتی قسامه و عهدنامه نوشتن را به این شورا تحمیل کرده است. 

همه مردم از انشقاق‌های بی‌پایان و بدون راهکار در شورای قبل مطلع هستند، پارلمانی محلی که از همان اوایل انتخاب شهرداری دچار حاشیه شد و هر روز دودی نفاق از این پارلمان بلند می‌شد و تنها چیزی که نصیب مردم شد، عمل‌کردن به وعده در توسعه شهری بود. 

این انشقاق‌ها و حاشیه‌ها باعث شد که شورای دور پنجم با تغییری هشتاددرصدی جای خودش را به شورای دور ششم دهد که از قضا همان اوایل با حاشیه‌های زیاد تشکیل شد و حضورنیافتن برخی از اعضای شورا و بازهم اکثریت اقلیت بر این پارلمان محلی رخنه کرد. 

شورای دور ششم باز شهردار پیشین را به‌عنوان سکان‌دار شهر انتخاب کرد که همین انتخاب باعث شد که نفاق بازهم به شورای دور ششم رخنه کند و برخی از اعضا نیز در این زمینه هم دیگر را مقصر جلوه دهند و برخی که به گروه اقلیت رفته بودند خود را تنهاتر از گذشته بدانند. 

مسئله شورای شهر یاسوج و درگیری‌های عادت گونه آن‌ها و بگم بگم های ادامه‌دار آن‌ها باعث شد که مسئولان اجرایی استان و از این مسئله نیز رنجور خاطر شوند و خواهان پایان‌دادن به این مناقشات در این مجلس محلی شوند، نتیجه این مناقشات استعفای شهردار و انتخاب شهرداری از بدنه شورای شهر بود که برخی از اعضای شورا آن را نیز مخالف قوانین دانستند . 

حال بعد از یک سال از استعفای مقدم شهردار پیشین و آمدن کیوان آشنا به‌عنوان شهردار یاسوج شود، انتخابی که همچنان برخی از اعضای شورای شهر آن را مغایر قانون بدانند، حال بعد از انتخاب دوباره رئیس دوره‌ای شورای شهر بازهم دود اختلافات از دودکش این پارلمان بلند و شده و آغاز بگم بگم های شورای شهر به گوش می‌رسد. 

حتی این مسئله نیز به مصاحبه و بیانیه علیه هم دیگر و حتی شهرداری که از بدنه خود شورا بوده نیز کشیده شده و برخی از اعضای شورا شهردار جدید یاسوج را ضعیف‌ترین شهردار در ادوار مختلف شوری‌ای شهر دانسته‌اند. 

این مسئله از اختلافات به‌جایی رسیده که این‌گونه حرکات پوپولیستی از برخی از اعضای شورا نشان می‌دهد تا وقتی آن‌ها در قدرت باشند می‌توانند جلوی حاشیه‌ها را بگیرند؛ ولی وقتی از قدرت کنار می‌روند حتی متوانند مستعد ایجاد حاشیه باشند. 

حال به شورای شهر در آخرین دوره چهارساله آن‌ها باید گوشزد کنیم که کار ماندگار آن‌ها باعث بقای و این‌گونه حواشی نیز باعث روی گرداندن شهروندان از آنان خواهد شد همان مسئله‌ای که در شورای قبل همگان به عینه آن را مشاهده کردند. 

اعضای شورای شهر به‌عنوان یا پارلمان محلی باید بکوشند تا حواشی را از این پارلمان محلی دور کنند به سمت توسعه متوازن و همکاری با شهردار باشند تا توسعه بتواند در این شهر جا بی افتاد. 

بیراهه نباشند که امروز افکار عمومی در پی این حاشیه‌های دوباره سؤال‌های بی‌شماری از اعضای شورای شهر و حتی شهردار دارند، سؤال افکار عمومی، شهروندان و رسانه‌های استان این است که حاشیه‌های شورای شهر و شهرداری یاسوج بر سر چه موضوعی است و تا کی ادامه خواهد داشت؟ درست است که شورا محل تضارب آراست و اختلاف‌نظر در شورا طبیعی است؛ اما آیا اعضای این شورا در بین مردم حضور پیدا نمی‌کنند تا نظر آن‌ها را نسبت به شهر، شورا و شهرداری بدانند و متوجه شوند که مردم چه نمره‌ای به عملکردشان می‌دهند؟ 

یا به‌راستی تکلیف شهر یاسوج چیست؟ آیا این شهر در شأن مردم مرکز استان کهگیلویه و بویراحمد است؟ آیا شورا و شهردار حاضرند که با کار علمی و دقیق در خصوص عملکردشان از مردم نظرسنجی شود و هر چه نظر مردم بود اعمال کنند؟ آیا حالا که حاشیه‌های شورای شهر یاسوج تمامی ندارد، دستگاه‌های نظارتی به این موضوع ورود خواهند کرد؟ 

این سؤالاتی است که هم اکنون در مقابل اعضای شورای اسلامی شهر یاسوج قرار دارند و اعضای شورا موظف هستند هرچه سریع‌تر نسبت به آن پاسخگو باشند.

 

اخبار مرتبط

آخرین اخبار