رسول اکرم (ص‌): کمال عقل پس از ایمان به خدا، مدارا کردن با مردم است
سه‌شنبه 1403/10/25 Tuesday - 2025 14 January الثلاثاء ، 14 رجب ، 1446
ساعت
1403-10-24 06:27 شماره خبر : 10025 https://sobhezagros.ir/short/NKaqj 0
نماینده مردم استان در مجلس خبرگان رهبری مطرح کرد:

نماینده مردم کهگیلویه و بویراحمد در مجلس خبرگان رهبری با اشاره به نقش امیرالمؤمنین علیه‌السلام در وحدت جامعه اسلامی گفت: امام علی علیه‌السلام محور و منادی وحدت جهان اسلام است.

آیت‌الله سید شرف‌الدین ملک‌حسینی در گفتگو با  پایگاه خبری تحلیلی «صبح زاگرس» در تشریح ابعاد خانواده‌داری در نهج‌البلاغه گفت: رشد و تعالی انسان در محیط خانواده است، تربیت از خانه آغاز می‌شود و پدر و مادر در این تربیت نقش دارند لذا فرزند به‌عنوان متربی هم نقش‌آفرین خواهد بود.

نماینده مردم کهگیلویه و بویراحمد در مجلس خبرگان رهبری افزود: امام علی علیه‌السلام در نامه‌ها، خطبه‌ها و حکمت‌ها به اهمیت تربیت فرزند و خانواده پرداخته‌اند و در نهج‌البلاغه نیز فرموده‌اند که فرزند بر پدر حقی دارد و پدر نیز بر فرزند حقی دارد. پس پدری که امام جامعه است به‌نوعی پدر همه جامعه به شمار می‌رود و در روایات داریم که امام علیه‌السلام همچون پدر است، همچون مادر است، همچون برادر است و نسبت امام با جامعه مثل نسبت ابوت است.

وی در ادامه با اشاره به جایگاه والا و رفیع امام علی‌ علیه‌السلام در میان امت اسلام تصریح کرد: از سوی خداوند و پیامبر اکرم (ص) القاب بسیاری برای امیرالمؤمنین علیه‌السلام بیان‌شده که هرکدام بیانگر ابعاد والای شخصیتی ایشان است؛ بنابراین یکی از القاب امام علی علیه اسلام نیز «پدر امت» است که رسول اکرم (ص) ایشان را بدان مفتخر کرده‌اند.

آیت‌الله ملک حسینی ادامه داد: پدر، مادر، برادر و... هرکدام نقش‌هایی در نهاد خانواده‌دارند لذا امام علیه‌السلام همه این نقش‌ها را دارند، نصایح و سفارش‌های ارزشمندی از امام علی علیه‌السلام به فرزندشان وجود دارد که حیرت‌انگیز هستند و دنیایی از تجربه؛ امیرالمؤمنین علیه‌السلام در توصیه‌هایشان جملاتی را بیان می‌کنند که شاید برای کسانی که مباحث روانشناسی تربیتی را دنبال می‌کنند بسیار هم شگفت‌انگیز باشد.

رئیس حوزه علمیه مدرسه خان شیراز اظهار کرد: امام علیه‌السلام در این توصیه‌ها می‌خواهند حیات فرزند را تبیین کنند اگرچه قصه مرگ باوری خود آغاز تفسیر حیات است. انسان از نگاه امیرالمؤمنین علیه اسلام نیز انسانی است که بخشی از حیاتش دنیاست و پس از مرگ پا به حیات دیگری می‌گذارد. تربیت در مکتب امام علی علیه‌السلام تربیتی است که برای انسان ابدی تبیین شده است به این معنی که باید درک درستی از انسان و ابدیت انسان داشت.

عضو مجلس خبرگان رهبری تصریح کرد: امام علی علیه‌السلام بارها رو به فرزندش می‌کند و سخن می‌گویند و قاعده‌های زندگی را تبیین می‌کنند. باید توجه کرد که خداوند است که به انسان ظرفیت، عقل و اندیشه داده است و خداست که مربی حقیقت است و پدر و مادر را به‌مثابه یک مربی قرار داده و خدایی که خالق است و روزی هم باید این انسان را باشخصیتش در قیامت حاضر کند و این انسان به پاداش و جزایش برسد.

وی در ادامه با اشاره به نقش والدین در خانواده و تربیت فرزندان گفت: در برخی روایات داریم که امویان به امام سجاد علیه‌السلام اجازه نمی‌دادند که کرسی تدریس داشته باشد اما همواره کودکان را به آغوش می‌کشیدند و با آن‌ها سخن می‌گفتند. مسئله دیگر اینکه پدری، پدر است و مادری، مادر است که بداند این فرزند به‌عنوان یک ودیعه الهی است که بایستی در تربیتش کوشا باشند.

آیت‌الله ملک حسینی اظهار کرد: بنابراین فرزند همچون جان پدر و مادر است و درد فرزند درد پدر و مادر می‌شود و شادی او نیز شادی پدر و مادر می‌شود، رشد فرزند هم رشد پدر و مادر می‌شود و سقوط او هم سقوط پدر و مادر را به دنبال خواهد داشت.

رئیس حوزه علمیه مدرسه خان شیراز اظهار کرد: امام علی علیه‌السلام در نهج‌البلاغه از مرگ و حیات با فرزندش سخن به میان می‌آورند، لذا فرصت‌ها کوتاه هستند و باید انسان در آزمونی که خداوند متعال برایش قرار داده است نیز رشد کند. امیرالمؤمنین علیه‌السلام پدر بشریت به شمار می‌روند که می‌فرمایند قلب کودک به زمين آماده و پاكى می‌ماند، كـه هـر بـذرى را در آن بپـاشـند، هـمان را قـبول خـواهـد كرد.

عضو مجلس خبرگان رهبری تصریح کرد: امروز سهل‌انگاری در حوزه باورها و عمل‌ها غلط است توصیه این است که نامه‌های امام علی علیه‌السلام و وصیت‌های ایشان به فرزندش را حتماً مطالعه کنید. آنچه باید موردتوجه قرار داد این است که پدر و مادر می‌توانند نقشی وسیع در تربیت فرزندان آن‌هم با نشان دادن شخصیت و حفظ شخصیت همدیگر داشته باشند.

وی اظهار کرد: امام علی علیه‌السلام در روایتی فرمودند که پیامبر اکرم (ص) هرروز پرچمی از پرچم‌های اخلاق را می‌افراشتند و به من هم یاد می‌دادند، نکته مهم اینکه انسان به اخلاق انسان است و به ظرفیت و تربیت رشد می‌کند بااین‌حال تربیت موجب شکوفایی ظرفیت‌هایش می‌شود و دراین‌بین اولین نقش را هم پدر و مادر ایفا می‌کنند.

آیت‌الله ملک حسینی بابیان اینکه رسول اکرم (ص) با دادن لقب «پدر امت» به امیرالمؤمنین علیه‌السلام بر نقش عاطفی آن حضرت تأکید می‌کنند، یادآور شد: جایگاه پدری مولی‌الموحدین علیه‌السلام به این معنی است که امام علیه‌السلام تمام تلاش خود را به کار می‌گیرند تا امت در مسیر رشد، اصلاح و تربیت صحیح اسلامی قرار گیرند و برای صیانت از اسلام نیز فداکاری و جان‌فشانی‌ها انجام می‌دهند.

رئیس حوزه علمیه مدرسه خان شیراز بابیان اینکه امام علی علیه‌السلام محور و منادی وحدت امت اسلام است، خاطرنشان کرد: امویان و عباسیان فرقه سازی کردند تا مکتب اهل‌بیت علیهم‌السلام در جامعه آن روز کمرنگ شود. امیرالمؤمنین علیه‌السلام به‌حکم پدر معنوی امت، همواره مقدم بر همگان بوده است و همچون پیامبر اکرم (ص) مهربان و دلسوز امت است و سختی‌‌های بسیار را متحمل شده‌اند تا امت اسلام، متحد، باقی و برقرار بماند.

عضو مجلس خبرگان رهبری گفت: امروزه هرچه پیش می‌رویم شرایط تربیت انسان‌ها سخت‌تر می‌شود که صدالبته باید فرزندان را برای زمانه خودشان تربیت کرد. مسئولیت سپاری به انسان همان تکریم انسان است و خداوند در قرآن می‌فرمایند که ما به انسان کرامت و زمین و زمان را در تسخیر او قرار دادیم. لذا «خداباوری» و «معاد باوری» از اصول تربیتی است. انسان پیوسته باید خود را در یک آزمون بزرگ الهی ببیند، همان انسانی که باید در متن سختی‌ها رشد و تعالی پیدا کند.

انتهای خبر/

 

اخبار مرتبط

آخرین اخبار