رسول اکرم (ص‌): کمال عقل پس از ایمان به خدا، مدارا کردن با مردم است
جمعه 1404/02/05 Friday - 2025 25 April الجمعة ، 27 شوّال ، 1446
ساعت
1404-02-04 21:14 شماره خبر : 12374
کارشناس مسائل مذهبی:

کارشناس مسائل مذهبی گفت: امام‌ صادق (ع) زمینه‌های رشد و نمو و کمال علمی را برای جامعه اسلامی مساعد و مهیا ساخت.

حجت‌الاسلام والمسلمین ابراهیم بهشت در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «صبح زاگرس» در خصوص ویژگی‌های شخصیتی و علمی امام‌ جعفرصادق (ع) گفت: یکی از نکاتی که بسیار لازم است راجع به امام جعفر صادق علیه السلام که معروف است به رئیس مکتبه شیعه جعفری گفته شود این است که امام جعفر صادق علیه السلام تنها امامی است که در دو عصر حکومت اموی و عباسی بوده‌اند.

کارشناس مسائل مذهبی در ادامه گفت: یعنی ایشان زمان چند تن از خلیفه‌های اموی و عباسی را درک کرده‌اند. تقریبا صد سال بنی امیه حکومت کردند که بنی عباس به جنگ و درگیری با اینها پرداختند، در این میان که درگیری بین بنی‌عباس و بنی‌امیه رخ می دهد این یک فرصت بسیار خوبی شد برای امام صادق علیه السلام، در همین فرصت ایشان به تربیت چهار هزار شاگرد در حدود سی و چهار سال امامت خود پرداختند.

وی افزود: نکته دوم بحث تدوین احادیث است، اگر ما بخواهیم احادیث اهل‌بیت همچنین یازده امام را حساب کنیم حدود هفتاد درصد از احادیث در کتب معتبر شیعه روایاتی هستند که توسط امام صادق علیه‌السلام تدوین شده است. امام جعفر صادق (ع ) دارای شخصیت جامع علمی و نظرات متقن و ژرف در رشته‌های مختلف علوم و معارف بود، در دوران زندگی و حیات فرهنگی آن حضرت بسیاری از راه‌های دانش و بینش گشوده و بیراهه‌های نادانی و ناآگاهی مسدود شدند.

حجت‌الاسلام بهشت گفت: امام‌ صادق (ع) زمینه‌های رشد و نمو و کمال علمی را برای جامعه اسلامی مساعد و مهیا ساخت. آن حضرت بهترین لحظات زندگی خویش را وقف تعلیم علوم و دانش های گوناگون نمود و در انجام این تکلیف و مسئولیت الهی تا آنجا به پیشرفت و موفقیت نائل آمد. دانشمندان شیعه عموما به این حقیقت دست یافته اند که مذهب تشیع با تلاش‌های وقفه‌ناپذیر علمی حضرت امام جعفر صادق (ع ) رونق و گسترش یافت.

وی بیان داشت: وسعت علوم و دانش‌های امام جعفر صادق (ع ) به علومی همچون فقه، اصول، کلام، اخلاق، تفسیر، قضا و سایر رشته‌های معارف اسلامی محدود نمی‌شد بلکه آن حضرت علاوه بر این علوم در فیزیک، شیمی، طب، نجوم، ساختمان، بدن انسان، شناخت میکرب و امراض و بیماری‌ها نیز مهارت داشت.

کارشناس مسائل مذهبی گفت: آوازه شهرت و علم آن حضرت همچنین آموزه‌های سیاسی حکومتی اسلام و ظهور و بروز آن در سیره و روش حضرت امام جعفر صادق (ع ) عامل مهم دیگری بود در کنار وجهه و جامعیت علمی شخصیت این پیشوای بزرگ تا دشمنان اسلام نسبت به شهادت رساندن آن حضرت ترغیب شوند.

وی بیان داشت: همچنین امام‌صادق (ع) نقش بسیار مهم و محوری در جریان شیعه دارد و همین علتی است که به ایشان رئیس مکتب شیعه جعفری می‌گویند، ما شیعه اثنی‌عشری هستیم، امام صادق (ع) می‌فرمایند: نگویید شیعه جعفری بلکه بگویید شیعه علی‌بن ابی‌طالب علت دیگری که این مکتب معروف شده‌است به مکتب جعفری به‌خاطر تعداد زیاد احادیث نقل شده از این امام بزرگوار است، از این باب لزوم بسیار زیادی بر شناخت و تبیین شخصیت‌ علمی، مذهبی و سیاسی آن حضرت به مردم و شیعیان در سراسر جهان است.

انتهای خبر/

اخبار مرتبط
نظر شما
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!


آخرین اخبار