بعد از 17 سال نام شهر مادوان منحل و این شهر پر از چالشهای متعدد به مرکز استان ملحق شد و به یکی از نواحی این شهر لقب گرفت،اما حال سئوال مهم این است که این الحاق چه دردی را درمان میکند.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «صبح زاگرس» مادوان شهری در 10 کیلومتری مرکز استان کهگیلویه وبویراحمد که در سال 86 بر اساس یک سیاست غلط نام شهر به خود گرفت و در طی این 17 سال نتوانست آنچنانکه بایدوشاید رخ یک شهر را برای خود، خودنمایی کند و امروز بهگونهای باید گفت که لباس شهر بر تن آن گشاد بود.
حال بعد از سالهای بلاتکلیفی این شهر با مهاجرتهای بی رویه و ساخت و ساز های سرطان گونه ارثیهاش به مرکز استان با الحاق رسیده و تنها رشد بی حصر و حد یکجانشینی در آینده گریبان گیر یاسوج خواهد شد.
یاسوج در محاصره حاشیه نشینها
باید بدانیم که یاسوج مرکز استان کهگیلویه و بویراحمد یکی از مناطق خوش آبوهوای جنوب کشور بوده و این شهر به خاطر قرار گرفتن در دامنه کوه دنا و برخورداری از موقعیت مناسب و آبوهوای معتدل، با جاذبههای طبیعی بسیار پتانسیل جذب مهاجر را بهصورت فوقالعاده دارد.
در همین زمینه بیشک مهاجرتها به سمت شهر یاسوج از مناطق مختلف از کهگیلویه وبویراحمد و حتی استانهای همجوار میتواند به خلق فرصتها و حتی ایجاد تهدیدها در این شهر بیانجامد، چراکه ورود مهاجران به هر منطقهای فرصت ایجاد مشاغل و فراهم آوردن نیروی انسانی موردنظر مشاغل را فراهم میکند و این مهم باعث رونق اقتصادی این منطقه میشود.
شهر یاسوج با توجه به موقعیت خود میتواند شاهد رونق صنعت گردشگری باشد، صنعتی که سالهاست دغدغه مسولان کشوری و استانی بوده و اما هنوز ازنظر شاخصها در وضعیت نامطلوب به سر میبرد، ورود مهاجران به شهر یاسوج نهتنها به رشد و توسعه شهر کمکی نکرده بلکه این رشد مهاجرپذیری و سکونت در حاشیه شهر یاسوج باعث تراکم جمعیت در مناطق روستایی حاشیهای شده که نمونه بارز آن ساختوسازهای بیحد حصر در مهریان بلهزار و حتی شهر مادوان و روستای گوشه بوده است.
در همین راستا بهمرورزمان و بعد از سالهای الحاق این مناطق به شهر یاسوج شاهد ایجاد انبوهی از ساختمانها خواهیم بود که از ابتداییترین زیرساختهای شهری محروم بودهاند و در آینده ایجاد چنین زیرساختهایی با مشکلات متعدد روبهرو خواهد شد.
حال امروز قریب چند روز از الحاق چند نقطه روستایی و حتی شهری به مرکز استان میگذرد که میتوان مشکلات این مناطق در چند سال اخیر را رشد عجیب جمعیت در مهریان، مادوان و بلهزار دانست، مناطقی که در ورودی شهر یاسوج واقعشدهاند و در عین تراکم جمعیتی بالا از زیرساختهای لازم بیبهره نیز هستند.
مادوان شهری غوطه ور در مشکلات ریز و درشت
مادوان یکی از مناطقی بوده که نام شهر را با خود یدک میکشید، شهری که در محاصره روستاهای دیگر با چالشهای متفاوتی روبهرو بود و درواقع باوجود افزایش روزافزون جمعیت درزمینهٔ اختصاص اعتبار ویژه در سرفصلهای مختلف ازجمله عمران شهری مورد بیمهری مدیران نیز قرارگرفته بود.
شهر مادوان تا پیش از سال 86 یکی از روستاهای اقماری شهر یاسوج بود که بهیکباره نام شهر را برای خود دید، اما از شهر شدن تنها مشکلات آن برایش باقی ماند و این شهر از داشتن حتی یک متر فضای سبز نیز بیبهره بوده است.
ارثیهای شوم که به پایتخت طبیعت رسید
از سویی دیگر جاده یاسوج به اصفهان، مادوان را به دو بخش علیا و سفلا تقسیم کرده و شاید قرار گرفتن مادوان در کنار این جاده بوده که بهیکباره با رشد جمعیتی سرطان گونه ناشی از مهاجرت بیرویه روستائیان مواجه شد و در سال 86 نام شهر بر خود گرفت درحالیکه برای شهر شدن هیچچیز نداشت و این نام بر تنش سنگینی میکرد.
در مادوان نه زیرساختی برای شهر شدن مهیا بود و نه مؤلفههای شهری وجود داشت و شاید مسئولین وقت بر این باور بودند که با شهر شدن مادوان، زیرساختها نیز بهخودیخود در آن شکل میگیرد.
اما نهتنها پسازاین سالها زیرساختی در این منطقه ایجاد نشد، بلکه رشد شتابان جمعیت و مهاجرت بیرویه و غیراصولی به مادوان، کمر این شهر را شکست و مشکلات شهری، اجتماعی و فرهنگی عدیدهای بر جای گذاشت که همین مسئله باعث شده که الحاق روستاهای اقماری و خود شهر مادوان به شهر یاسوج از سوی مسئولان صورت گیرد.
الحاق مادوان چه دردی را درمان میکند
امروز بعد از 17 سال نام شهر برای مادوان منحل شد و این شهر پر از چالشهای متعدد به مرکز استان ملحق شد و به یکی از نواحی این شهر لقب گرفت، مسئله که امروز همچنان برای بسیاری قابل هضم نیست و بر این باورند که آیا الحاق این شهر به مرکز استان میدانند دردهای چندساله و چوب ندانمکاری سیاستهای غلط آنان را درمان کند یا نه.
یدالله رحمانی استاندار کهگیلویه و بویراحمد درزمینهٔ بحث طرح جامع شهر یاسوج و الحاق چندین نقطه ازجمله شهر مادوان به مرکز استان گفت: با پیگیریهای مستمر، طبق این طرح جامع روستاهای سروک، تل خسرو، سرآبتاوه، مادوان، مهریان، بلهزار و جدول غوره مهریان به یاسوج الحاق شدند.
دغدغهای که برطرف شد؟
استاندار اظهار داشت: یکی از دغدغههای جدی همه مدیران و در محافل بخش خصوصی مردم ابلاغ طرح جامع شهر یاسوج بود که بستر مناسبی برای طرحهای توسعه شهری ایجاد کرده است.
رحمانی تصریح کرد: وضعیت خیلی خوبی فراهم شد تا بتوانیم یکی از اصلیترین موضوعاتی که عمران شهری است با محوریت شهر یاسوج بهعنوان مرکز استان با برنامه و شتاب بیشتری بهپیش ببریم.
وی گفت: بر اساس تغییراتی که اجرای این طرح ایجاد میکند، جمعیت ۱۴۰ هزارنفری به شهر اضافه و یک هزار و ۸۰۰ هکتار به مساحت شهر افزوده خواهد شد.
استاندارعنوان کرد: همچنین تراکم ناخالص جمعیت ۱۷ نفر اضافه میشود، حریم شهر توسعه مییابد و تراکم خالص جمعیت ۸۷ نفر به ازای هر هکتار اضافه میشود که تغییرات قابلتوجهی است.
رحمانی افزود: باید بهدقت در اجرای این طرح مراقبت کنیم که دیگر انحرافی وجود نداشته باشد تا در اصلاح بعدی کار سخت نشود.
خدمات شهری در مناطق جدید ارتقاء می یابد
همچنین فرج زاده مدیرکل امور شهری استانداری کهگیلویه و بویراحمد در این زمینه گفت: این تغییرات در راستای بهبود و ارتقاء کیفیت خدمات شهری و مدیریت بهینه منابع صورت گرفته است.
وی افزود: با الحاق مادوان به یاسوج، امید میرود که همکاریهای بیشتری درزمینهٔ توسعه زیرساختها، بهبود خدمات عمومی و ارتقاء کیفیت زندگی شهروندان این ناحیه انجام شود.
مدیرکل امور شهری استانداری کهگیلویه وبویراحمد ابراز داشت: این اقدام نشاندهنده عزم مسئولان برای ایجاد یکپارچگی بیشتر در مدیریت شهری و پاسخگویی بهتر به نیازهای شهروندان است.
وی به مبحث طرح منطقه بندی و ناحیه بندی مرکز استان با ادغامهای جدید اشاره داشت و گفت: این طرح در دست اقدام بوده و در حال حاضر بهعنوان ناحیه اداره شده و در کمتر از ده روز آینده با استقرار مناطق، نواحی جدید مستقر خواهند شد.
حال امید می رود که با وجود بودن مشکلات ریز و درشت با الحاق مناطق چند گانه و حتی شهر مادوان به مرکز استان، مشکلات این مناطق مرتفع شود، هرچند که وجود ساخت و سازهای بی رویه و سرطان گونه و حتی نبود بسیاری از استاندارد، این راه را برای مسئولان شهری سخت کرده است.
انتهای خبر/
- یکی از نمایندگان کهگیلویه و بویراحمد در لیست موافقان استیضاح وزیراقتصاد
- عملکرد نمایندگان کهگیلویهوبویراحمد در مجلس شورای اسلامی
- پروژهای در یاسوج که قصد افتتاح ندارد!
- جشن «روز پدر» در لیکک
- تصادف خونین در جاده یاسوج به کاکان
- جریحهدارشدن افکار عمومی در کهگیلویه و بویراحمد
- شبیخون خشکسالی به سرزمین کهگیلویه و بویراحمد
- عبور از مدیریت سنتی در نفت و گاز گچساران
- جزئیات قتل دو جوان در دهدشت
- انتصاب یک مدیرکل دیگر در کهگیلویهوبویراحمد
- فرماندار جدید «بهمئی» معارفه شد
- انتصاب یک مدیر دیگر در کهگیلویه و بویراحمد
- ۹ دی؛ روز میثاق با ولایت
- قتل دو جوان در دهدشت و دستگیری سریع قاتل
- بازدید مسئولان کهگیلویهوبویراحمد از زیرساختهای راهیان نور در خوزستان
- اقدام ترکیه علیه ترانزیت ایران
- افتتاح تجهیزات فرودگاه یاسوج با حضور استاندار
- آخرین وضعیت مدارس کهگیلویه و بویراحمد در ۲۲ دیماه
- مراسم ۹دی در شهر لیکک
- نگاهی به شخصیت بین المللی حاج قاسم سلیمانی
- شبهای وحشت در تاریکی سرآسیاب
- استقبال دانشآموزان بوستان از درب باب المهدی
- الحاق مادوان چه دردی را درمان میکند
- سومین رویداد نمایشی تئاتر محرابیان به میزبانی لنده
- بارندگیها میهمان نقاط شرقی استان میشود
- کاشت 2 هزار بذر بلوط در جنگلهای یاسوج
- نوسازی ۱۳۴ مدرسه سنگی تا پایان شهریور ۱۴۰۴
- بهار خوشیُمن برای عشایر لنده
- پارک جنگلی؛ نگین پایتخت طبیعت ایران
- برگزاری نشست شورای سالمندان بعد از سالها
- کارتال با یارانش به پرسپولیس میآید!
- کمبود زمین پاشنه آشیل نهضت ملی مسکن در کهگیلویهوبویراحمد
- اعلام همکاری استانداری کهگیلویه وبویراحمد با وزارت دفاع
- توسعه فضاهای فرهنگی در شهرستان لنده
- شکست ترمیمناپذیر اسرائیل
- رئیس راه و شهرسازی بهمئی منصوب شد
- انتصاب جدید در محیط زیست کهگیلویه و بویراحمد
- شهردار جدید مادوان منصوب شد
- انتصاب جدید در شرکت نفت و گاز گچساران+ حکم
- برد شیرین نفت لنده در مقابل شهرهانی دهلران
- تصمیمات مهم برای مدارس سنگی و کانکسی
- تعامل بسیج و دولت برای رفع مشکلات مردم
- کشف یک مزرعه غیرمجاز در بویراحمد
- اربعین شهید گمنام در گچساران
- وضعیت بغرنج جاده ورودی آبشار
- زخم کاری حلبیآباد بر پیکر شهر یاسوج
- انتصابات جدید در آموزش و پرورش کهگیلویهوبویراحمد
- ساماندهی سگهای ولگرد در کهگیلویه بزرگ
- معرفی برترین تیمهای والیبال نوجوانان بویراحمد
- میانکاله، زیستگاه پرندگان
- مشاهده بیشتر