دنای شمالی بهانه بود؛
اصفهان چراغ خاموش بدنبال سدسازی در دنای شمالی
درحالی که در چند ماه اخیر چه در فضای مجازی و چه در فضای حقیقی همه از مصوبه واگذاری دنای شمالی به اصفهان خبر میدهند اما شواهد از سد سازی مافیای آب با چراغ خاموش در این قسمت است.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «صبح زاگرس»درحالیکه مسئولان در فضای مجازی از توقف واگذاری خبر میدهند؛ اما کمی آنطرفتر تحولات میدان چیز دیگری را نشان میدهد که اصفهان در حال تجهیز کارگاه سد و انتقال آب است این مسئله نشان میدهد که مدیریت منطقه بهانه بوده و انتقال آب اصل ماجراست مسئله ای که استاندار اصفهان بر آن صفحه گذاشته و به صراحت گفته طرح ماندگان و انتقال آب از سرچشمه های دنا و زاگرس با این پروژه به جلو خواهند رفت.
حال اصل ماجرا چیست؛مصوبه جنجالی جدایی دنای شمالی (به وسعت ۶۱ هکتار) ازکهگیلویه و بویراحمد در اردیبهشت ماه امسال در شورای عالی محیط زیست به تصویب رسیده است، که واکنشهای زیادی در فضای مجازی داشته که حاکی از نگرانی و مخالفت جدی مردم کهگیلویه و بویراحمد از این مصوبه است و در این رابطه البته نقدهای فراوان و واکنش های جدی هم از سوی استادان دانشگاه، مسئولان ارشد استانی و فعالان و دوستداران محیط زیست به آن وجود داشته است.
ادامه واکنش ها به این مصوبه و اظهارات جدید مسئولان استانی و حفاظت محیط زیست استان پرده دیگری از این مصوبه جنجالی را کناز زد و به نظر می رسد پای اجرای یک سد آن هم در دنا در میان است؟
پای یک سد در میان است
این مصوبه در حقیقت شرایط و زمینه را برای اجرای آن سد که به ادعای مدیران محیط زیست استان خسارات جبران ناپذیری را به حوزه زاگرس و ذخیرگاه زیست کره دنا و طبیعت بکر و خدادادی این منطقه پرشکوه وارد می کند هم در میان است.
منطقه حفاظت شده دنا به مساحت ۶۷ هزار هکتار و پارک ملی دنا به مساحت ۳۵ هزار هکتار، که بخشی از آن در مرز استان کهگیلویه و بویراحمد و بخش دیگری از آن در استان اصفهان واقع است، از سال ۱۳۶۹ تاکنون به مدیریت حفاظت محیط زیست استان کهگیلویه و بویراحمد واگذار شده است، اما گویا طبق این مصوبه مدیریت حدود ۶۱ هکتار به استان اصفهان واگذار می شود.
بر اساس نظریه کارشناسان در حالی که سدسازی در این منطقه به از بین رفتن اکوسیستم این منطقه و به خطر افتادن زیست جانوری منجر می شود اما انتقال آب بین حوزه ای از این رودخانه در حالی مطرح است که حتی مردم «سمیرم» نیز به این ماجرا اعتراض دارند.
مافیای آب سود میخواهد نه زنده بود دنا را
انتقال آبی که قرار است آب رودخانه ماربر را از بخش پادنای شهرستان سمیرم به مرکز استان اصفهان منتقل کند، یک انتقال آب بین حوضهای که از حوضه آبریز کارون به حوضه زایندهرود و البته بین حوضههای اصلی، یعنی انتقال آب از حوضه اصلی آبریز خلیج فارس به فلات مرکزی است.
طبق نظر کارشناس محیط زیست رودخانه ماربر، یکی از سرشاخههای رودخانه خرسان و نهایتاً سرشاخه رودخانه کارون است؛ یعنی در صورتی که انتقال آب رودخانه ماربر، انجام شود، شاهد کمآب شدن رودخانه خرسان و نهایتاً کمآب شدن رودخانه کارون و سد کارون۳ هستیم.
دنا در خطر است درک نکنید
مسئلهای که طبیعت و محیط زیست استانهای اصفهان، چهارمحال و بختیاری، کهگیلویه و بویر احمد و خوزستان را تحت تأثیر خود قرار داده و اثرات مخرب و زیانباری دارد.
مسئله اصلی اینجا نهفته است که از نظر جغرافیایی هیچ خاکی و منطقه ای از کهگیلویه و بویراحمد جدا نمیشود و در این رابطه برخی با سنگ اندازی سعی کرده اند که مسئله اصلی که سد سازی است را به حاشیه ببرند تا در خلوت خود با چراغ خاموش است سد را احداث کنند و بر طبل جدایی دنا از بویراحمد بکوبند.
گرو کشی دنا شمالی به بهانه احداث یک سد ویرانگر
حال گزارش های رسیده نشان دهنده این است که اصفهانی که قبل از این باهدف انتقال آب در لوای به دستگرفتن مدیریت ضلع شمالی دنا بود، بهشدت عملیات عمرانی خود را با تجهیز کارگاه شروع کرده و در حال انجام است که نشان دهنده است است که هدف اصفهان از طرح و تصویب چنین موضوعی در جلسه شورایعالی محیطزیست «سهلالوصول» کردن امتیازات دروناستانی انتقال آب رودخانه در محدوده روستای ماندگان بود که پیشازاین طی استعلامی به تاریخ ۱۶ اسفند ۴۰۲ با «مخالفت» جدی محیطزیست کهگیلویه و بویراحمد مواجه شده بود.
حال در چند روز اخیر نمایندگان استان و مسولان ارشد استانی نیز بر این مسئله صحه گذاشته و خبر از لغو این مصوبه میدهند و مسولان محیط زیست در حال حاضر دستور توقف آن را داده اند . اما براستی مسئله دنای شمالی میتواند گروه کشی استان همسایه اصفهان برای ایجاد یک سد در این منطقه باشد.
انتهای خبر/