اشتغال جوانان مسئله مهم کهگیلویه‌وبویراحمد

آنچه درخطبه‌های نماز جمعه استان گذشت؛

اشتغال جوانان مسئله مهم کهگیلویه‌وبویراحمد

امام جمعه گچساران گفت: ایران اسلامی ظرفیت‌های ارزشمند و نخبگان بسیاری دارد. باید مشکلات معیشتی و اقتصادی و به‌ویژه مسئله اشتغال جوانان برطرف شود.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «صبح زاگرس» نماز جمعه این هفته در شهرستان‌های مختلف استان برگزار شد.

در خطبه‌های نماز جمعه گچساران مطرح شد؛

تاکید امام جمعه گچساران بر ضرورت حفظ دستاوردهای دفاع مقدس و تقویت جهاد تبیین

حجت‌الاسلام والمسلمین سید عنایت هاشمی‌منش، امام جمعه گچساران، در خطبه‌های نماز عبادی سیاسی جمعه این هفته ضمن دعوت نمازگزاران به رعایت تقوای الهی، بر اهمیت پاسداشت ارزش‌های دفاع مقدس، تقویت جهاد تبیین و توجه جدی به مسائل معیشتی و فرهنگی مردم تأکید کرد.

وی در ابتدای سخنان خود با تبریک قهرمانی تیم ملی کشتی آزاد در رقابت‌های جهانی گفت: این موفقیت بزرگ جای تقدیر از ورزشکاران، مربیان و خانواده‌های آنان دارد. پیام رهبر معظم انقلاب نیز بار دیگر نشان داد هرجا که انسان در مسیر خدا و زیر سایه اهل‌بیت باشد، موفقیت و برکت در کارها حاصل می‌شود.

امام جمعه گچساران با اشاره به فرارسیدن هفته دفاع مقدس افزود: یاد و خاطره همه شهدا را گرامی می‌داریم و ملت بزرگ ایران ادامه‌دهنده راه خون پاک شهدا هستند. جمهوری اسلامی در دفاع مقدس توانست در حفظ و صیانت از مرزها و تمامیت ارضی کارنامه‌ای درخشان از خود برجای بگذارد؛ در حالی که در دوران قاجار و پهلوی قریب به ۴۵ درصد از خاک کشور جدا شد، اما در جنگ تحمیلی حتی یک وجب از خاک ایران اسلامی به دشمن واگذار نشد.

هاشمی‌منش ادامه داد: انقلاب اسلامی طلسم سلطه استکبار را شکست و به ملت‌های آزاده جهان امید و بیداری اسلامی بخشید. دفاع مقدس نشان داد که قدرت رهبری امام راحل و پایداری ملت ایران می‌تواند بزرگ‌ترین فشارهای نظامی و اقتصادی را خنثی کند. امروز نیز جمهوری اسلامی با اتکا به ولایت فقیه و ایستادگی ملت، قدرت خود را به شرق و غرب جهان ثابت کرده است.

وی با تاکید بر نقش زنان در دفاع مقدس گفت: قدرت و عظمت زن ایرانی در دوران دفاع مقدس دنیا را به حیرت واداشت. مادران، خواهران و دختران شهدا زینب‌گونه پرستاری، پرورش و پشتیبانی کردند و بخش بزرگی از بار جنگ بر دوش آنان بود.

امام جمعه گچساران خیانت رژیم پهلوی را از عوامل ضعف ایران در گذشته دانست و گفت: امروز هم برخی‌ها همچنان سودای مذاکره با آمریکا را دارند، اما جمهوری اسلامی خطوط قرمزی دارد که عبور از آن خشم انقلابی مردم را به دنبال خواهد داشت.

وی افزود: هشت سال دفاع مقدس هویت ایران اسلامی را تثبیت کرد. با وجود فتنه‌ها و توطئه‌های متعدد، دشمنان حتی در جنگ‌های تحمیلی کوتاه‌مدت نیز شکست خوردند. رژیم صهیونیستی به عنوان غده سرطانی منطقه به حول و قوه الهی توسط محور مقاومت ریشه‌کن خواهد شد.


هاشمی‌منش با اشاره به جنگ ترکیبی دشمنان اظهار داشت: دشمن امروز قادر به رویارویی نظامی با ایران نیست، اما با جنگ ترکیبی در عرصه رسانه و اقتصاد به میدان آمده است. ما باید روایتگر توانمندی‌ها و اقتدار کشورمان باشیم و اجازه ندهیم پالس منفی در جامعه تزریق شود. هرچند مشکلاتی وجود دارد، اما دستاوردهای بزرگی نیز به‌دست آمده است که نیازمند جهاد تبیین است.


وی در ادامه خطاب به مسئولان گفت: ایران اسلامی ظرفیت‌های ارزشمند و نخبگان بسیاری دارد. باید مشکلات معیشتی و اقتصادی و به‌ویژه مسئله اشتغال جوانان برطرف شود. همچنین در حوزه سبک زندگی اسلامی، مسئولان باید برنامه‌ریزی جدی داشته باشند و برای احیای سنت پیامبر گرامی اسلام تلاش کنند. اگر در بهداشت، سلامت، معیشت و اشتغال مشکلات حل شود، هیچ قدرتی توان ناامید کردن مردم را نخواهد داشت.

امام جمعه گچساران آغاز سال تحصیلی جدید را تبریک گفت و با قدردانی از زحمات معلمان و آموزش‌وپرورش، افزود: امروز سنگر اصلی، سنگر علم است و پیشرفت کشورها تنها از مسیر علم محقق می‌شود. سرنوشت آینده کشور در دست معلمان و اساتید دانشگاه‌هاست. حتی یک روز تأخیر در تحصیل علم، جفای بزرگی به نظام اسلامی است و دولت باید در این زمینه سرمایه‌گذاری بیشتری انجام دهد.

وی همچنین با اشاره به برگزاری «جشن عاطفه‌ها» تأکید کرد: این جشن فرصتی ارزشمند برای تقسیم شادی‌ها و کمک به دانش‌آموزان کم‌برخوردار است. باید توجه ویژه‌ای به تامین نیازهای تحصیلی آنان داشت تا هیچ دانش‌آموزی از تحصیل بازنماند.

--------------------------------------------------------------------------

هشدار امام جمعه باشت به والدین در خصوص فضای مجازی 

نماز عبادی سیاسی جمعه شهرستان باشت همزمان با سراسر کشور در مصلی امام خمینی(ره) با حضور فرهنگیان، دانش‌آموزان و اقشار مختلف مردم این شهرستان برگزار شد.

حجت‌الاسلام والمسلمین امید گنجه در خطبه اول گفت: حضور نوجوانان و جوانان در مساجد و نماز جمعه باید به یک عادت پایدار تبدیل شود، مدیریت فضای مجازی امروز در اختیار دشمنان قرار دارد که با بهره‌گیری از الگوریتم‌ها و هوش مصنوعی، ذهن و باور نسل جوان را جهت‌دهی می‌کنند.

امام جمعه شهرستان باشت بیان کرد: غفلت از این حیطه فضای مجازی، موجب دوری نسل آینده از ارزش‌های انقلاب و افزایش آسیب‌های اجتماعی می‌شود و مهار این فضا به همکاری همه نهادها نیاز دارد، آموزش و پرورش باید در دو حوزه کلیدی فعالیت کند، در مرحله اول استعدادیابی دانش‌آموزان بدون تحمیل رشته‌های تحصیلی نامتناسب، و دوم ایجاد عدالت آموزشی در سراسر کشور است.

وی در ادامه گفت: عدالت آموزشی، بنیان پرورش استعدادهای کشور را شکل می‌دهد و بی‌توجهی به آن آینده علمی ایران را با خطر مواجه می‌کند، خروجی کنکور و سهم بالای مدارس خاص نسبت به مدارس عادی، وضعیت نگران‌کننده  است و  نابرابری آموزشی، خانواده‌ها را به مهاجرت به شهرهای بزرگ یا خارج از کشور سوق می‌دهد.

گنجه افزود: رهبر معظم انقلاب در دیدار ۱۶ شهریورماه با هیأت دولت، امیدآفرینی و روایت توانمندی‌های کشور را یک راهبرد ماندگار دانسته‌اند، تمرکز صرف بر مشکلات، موجب فرسایش سرمایه اجتماعی و کاهش تاب‌آوری ملی می‌شود و عبور از چالش‌های داخلی و خارجی را دشوار می‌کند.

وی گفت: رویداد قهرمانی تیم ملی کشتی آزاد کشور پس از ۱۲ سال، در حالی که این موفقیت می‌توانست به الگوسازی برای جوانان منجر شود، برخی روزنامه‌ها یا آن را سانسور کردند یا در گوشه‌ای کم‌اهمیت منتشر کردند، برجسته نکردن موفقیت‌ها، فرصت تربیت قهرمانان واقعی را از نسل جدید می‌گیرد و این دقیقاً همان چیزی است که دشمنان ایران می‌خواهند.

گنجه مطرح کرد: جنگ ۱۲ روزه اخیر فرصتی بزرگ برای ایران است، نقش راهبردی کشور در نظم امنیتی جدید منطقه تثبیت شد و همچنین سرمایه اجتماعی و مشروعیت نرم جمهوری اسلامی افزایش یافته است، امروز مردم منطقه معتقد هستند که  اگر تهدیدی متوجه امنیت ایران شود، باید مقابله با آن حتی در خارج از مرزها صورت گیرد.

-------------------------------------------------------------------

 

اتحاد، ولایت‌فقیه و دفاع‌مقدس سرمشق جامعه اسلامی است

 

آخرین نمازجمعه تابستان ۱۴۰۴ ‌لیکک باحضور جمعی از مردم این شهر به امامت حجت‌الاسلام والمسلمین اسماعیل صلواتی در مصلی امام‌رضا علیهم‌السلام این شهر برگزار شد.

امام‌جمعه لیکک در ابتدای خطبه‌های این هفته پرهیز و دوری از اختلاف را یکی از مصادیق تقوا برشمرد و گفت: در یک جامعه‌ای ایمانی که دل‌ها از هم جداست علت آن بی‌عقلی است و بر اساس آیات الهی امکان ندارد دو تا مومن با هم اختلاف داشته باشند و هر دو هم عاقل باشند در جامعه عاقل اختلاف و تفرقه وجود ندارد.

حجت‌الاسلام والمسلمین اسماعیل صلواتی با اشاره به آیات سوره حشر افزود: مؤمن هیچگاه کاری نمی‌کند که مومن دیگر را برنجاند و اگر کسی چنین کاری انجام داد و یک مومنی را اذیت کرد معلوم است که عاقل نیست.

وی در ادامه تأکید کرد: امروز مهم‌ترین مسئولیت و وظیفه ما اتحاد و انسجام حول محور ولایت فقیه است.

صلواتی با اشاره به پیام مقام معظم رهبری برای کشتی گیر ایرانی گفت: در تبیین پیام رهبر حکیم انقلاب برای قهرمانی تیم کشتی آزاد ایران اسلامی باید گفت مهم‌ترین کلیدی‌ترین بخش پیام این بود که فرمودند: « زمینه قدرت و معنویت آفریننده ارزش‌های والاست وقتی قدرت و معنویت در کنار هم قرار بگیرند ارزش‌های والا و الگو برای جامعه خلق می‌شود نکته‌ای که باید همگان به آن توجه کنیم این است که انسان مطلوب و جامعه تراز از منظر نائب امام زمان انسان و جامعه مقتدر و اهل معنویت است».

 

خطیب جمعه لیکک تصریح کرد: مواضع سران کشورها در اجلاس دوحه مواضع ارتقا یافته‌ای بود بعضی خواهان اقدام عملی شدند، اردوغان پیشنهاد تحریم اسرائیل را مطرح کرد در حالی که قبل از طوفان الاقصی همین کشورها به دنبال عادی‌سازی روابط با اسرائیل بودند.

صلواتی به متناقض بودن مواضع سران در این بیانیه اشاره کرد و گفت: البته بیانیه این سران با مواضع این سران متناقض بود مهمترین نقد این بیانیه اجلاس دوحه این بود که خواهان دولتی در مناطق اشغالی و از آمریکا تشکر کردند این‌ها کشورهای ضعیف و وابسته‌ای هستند و در برابر اقدامات رژیم صهیونیستی ناتوان و ظرفیت واکنش را ندارند اما دیدیم که ایران اسلامی بدون نیاز به هیچ کشوری به هیچ جلسه‌ای بی‌سابقه‌ترین حملات را به رژیم صهیونیستی انجام داد.

صلواتی تصریح کرد: هنر این است که قلب دنیای یهود را مورد شدیدترین حملات قرار بدهی تا دست تسلیم بالا ببرند و این مایه عزت و افتخار است و اوج بی‌هنریست که به سرزمینت حمله کنند به وطنت تجاوز کنند و سرانی را در یک جلسه جمع کنی و از آمریکا که خود شریک دزد قافله است تشکر کنی این مایه ننگ است.

امام‌جمعه لیکک در بخش دیگری از سخنان خود به هفته دفاع مقدس اشاره کرد و گفت: در آستانه هفته دفاع مقدس هستیم آنچه باعث شد صدام و استکبار برای حمله به ایران اسلامی هماهنگ شوند ضعف تدبیر و مدیریتی بنی صدر بود که توان دفاعی کشور را تضعیف نمود و عامل ناهماهنگی در شورای عالی دفاع بود و هیچ گونه آمادگی نظامی در کشور به وجود نیاورد و از طرفی دنیای غرب که از تسلط غربگرایان ناامید شدند و خواستند با دولت موقت منافع از دست رفته خود را به دست آورند که با انتخاب شهید رجایی به نخست وزیری این امید غرب از دست رفت.

حجت‌الاسلام صلواتی افزود: اگر دولتی مطابق میل آمریکا و بنی صدر روی کارا می‌آمد اجازه نمی‌دادند صدام به ایران حمله کند و از طرف دیگر ترس ابرقدرت‌ها از عظمت انقلاب اسلامی و ابهت این نظام بود وقوع یک انقلاب دینی و مردمی و ضد استکباری غرب را به وحشت انداخت و به ایران اسلامی حمله کردند.

وی افزود: آنها می‌خواستند به هر قیمتی این انقلاب را نابود کنند می‌خواستم استقلالی را که به وسیله نظام جمهوری اسلامی به وجود آمد را از ما بگیرند و البته توهمات و اهداف رژیم بعثی عراق هم عامل این جنگ بود صدام می‌خواست از ایران باجگیری کند و خوزستان را از ایران جدا کند و به دنبال آقایی بر دنیای عرب بود یک شخصیت مغرور و جاه طلب بود می‌خواست نفت خوزستان را غارت کند این رویاها با خواسته‌های استکبار یکی شدند و استکبار قول جبران خسارت به او دادند.

صلواتی تصریح کرد: ما ۸ سال جنگیدیم و از کشور و نظام اسلامی دفاع کردیم و پیروز شدیم نور انقلاب اسلامی شعله ورتر شد یک وجب از خاکمان را به بیگانه واگذار نکردیم و هیچ کدام از اهداف استکبار و صدام محقق نشد.

وی خاطرنشان کرد: آنچه باعث پیروزی ما شد اراده و عنایت حق تعالی، مدد اهل بیت عصمت و طهارت، رهبری و مدیریت بی‌نظیر امام راحل و دین بود که به مردم انگیزه قوی داد.

صلواتی در ادامه گفت: ایثار و از خود گذشتگی خانواده معظم شهیدان، جانبازان، ایثارگران، رزمندگان و فرماندهان شجاع، خلاق، مومن، متعهد و روحیه جهاد و شهادت و معنویت عامل پیروزی ما بود و ما با الگوپذیر از همین عوامل و دفاع مقدس اول در دفاع مقدس دوم هم پیروز شدیم.

 

رئیس شورای فرهنگ عمومی شهرستان بهمئی در قسمت پایانی خطبه‌ها به بازگشایی مدارس اشاره کرد و گفت: در آستانه بازگشایی مدارس هستیم و مهم‌ترین مسئله کشف و پرورش استعداد دانش آموزان است.

حجت‌الاسلام صلواتی افزود: مدرسه بستر آشکار شدن استعدادهاست و معلم می‌تواند استعدادها را کشف کند و به اطلاع پدر و مادر برساند.

وی ادامه داد: ما برای تحقق تمدن نوین اسلامی به تربیت انقلابی و مدرسه انقلابی نیاز داریم و بایستی نسلی را تربیت کنیم که آمادگی برای ظهور حضرت بقیه الله الاعظم داشته باشد.

صلواتی در ادامه با اشاره به اینکه هدف اصلی آموزش و پرورش تربیت انسان است گفت: هدف اصلی در آموزش و پرورش تربیت انسان شایسته است حاصل و خروجی مدرسه باید تربیت انسان‌های مومن، خردمند، متفکر، اندیشمند، دانشمند، با نظم، با انصاف، دارای اخلاق اسلامی، انسان‌های مجاهد و اهل عمل باشد برای تحقق چنین هدفی عنصر اصلی معلم است.

وی در ادامه تأکید کرد: حقیقتاً نیروی بی‌کیفیت و فاقد صلاحیت‌های لازم در عرصه‌های دینی، اخلاقی و سیاسی سم مهلک برای آموزش و پرورش است.

صلواتی در ادامه از مجموعه آموزش و پرورش استان و شهرستان خواست تا با برگزاری دوره‌های توانمندسازی و ضمن خدمت و نظارت دقیق و مستمر ضعف‌ها، نقص‌ها و کمبودها را برطرف نمایند.

وی در ادامه با اشاره به اینکه معلمی شغل انبیاء است تأکید کرد: همه ما موظف هستیم شأن و حرمت معلم را حفظ کنیم و معلم باید مورد اکرام و احترام باشد، معلمان ادامه دهنده راه انبیای الهی هستند این جایگاه قابل قیاس با دیگر مشاغل نیست.

صلواتی در پایان خطبه‌ها با تأکید بر اینکه رسالت اصلی مدیران، کادر مدرسه و مجموعه آموزش و پرورش تربیت، تزکیه، علم‌آموزی و معنویت است گفت: وزیر، مدیر کل و مدیر آموزش و پرورش با تعامل با دستگاه‌های مختلف باید از شأن و جایگاه معلمان حمایت کنند همه بدانند که هزینه برای معلم سرمایه‌گذاری برای آینده است.

انتهای خبر/