از دفاع مقدس تا ضربه‌های مهلک موشکی

در گفتگو با «صبح زاگرس» مطرح شد؛

از دفاع مقدس تا ضربه‌های مهلک موشکی

معاون سابق سیاسی استانداری کهگیلویه و بویراحمد گفت: اگر دیروز با سلاح سبک می‌ایستادیم، امروز از فاصله ۱۸۰۰ کیلومتری با موشک، قدرت بازدارندگی خود را به دشمن اثبات می‌کنیم.

سید جواد هاشمی‌مهر، در گفتگو با پایگاه خبری تحلیلی «صبح زاگرس» به مناسبت سالگرد دفاع مقدس به تبیین ابعاد مختلف هشت سال جنگ تحمیلی و مقایسه آن با تهدیدات کنونی پرداخت و گفت: یاد و خاطره شهدای جبهه‌های انقلاب اسلامی، به ویژه شهدای دولت، شهدای حمله اخیر رژیم صهیونیستی، فرماندهان ارشد نظامی و همچنین با تجلیل از شهید عزیز جبهه مقاومت سیدالشهدا و شهید سید حسن نصرالله که در آستانه سالگرد شهادت این عزیز هستیم را گرامی می‌داریم.

انقلاب اسلامی؛ پدیده‌ای متمایز در عرصه بین‌الملل

وی به ویژگی‌های منحصربه‌فرد انقلاب اسلامی اشاره کرد و ادامه داد: جمهوری اسلامی برخلاف تمام قواعد بین‌المللی و دموکراسی‌های حاکم در دنیای دو قطبی شرق و غرب، به جهت ساختار شکلی و ماهیتی، انقلابی متفاوت بود و به عنوان «جمهوری اسلامی» در عرصه بین‌الملل ظهور و بروز کرد.

معاون سابق سیاسی استانداری کهگیلویه و بویراحمد تصریح کرد: این انقلاب در روزهای اول به دلیل تکیه بر ایمان و اعتقاد دینی مردم و اجرای دستورات ائمه معصومین (ع) و قرآن کریم، و همچنین به دلیل رهبری حضرت امام خمینی (ره)، برای بسیاری از قدرت‌های جهانی قابل تحمل نبود.

توطئه‌های دشمنان برای مهار انقلاب نوپا

هاشمی‌مهر به مخالفت‌های گسترده با جمهوری اسلامی پرداخت و خاطرنشان کرد: دشمنان به ویژه آمریکا که منافع خود را در منطقه از دست داده بودند، زیرا پیش از این ایران به عنوان پایگاه امنی برای اهداف شوم استعمار به ویژه آمریکا و انگلیس و در نقش ژاندارم منطقه تحت حکومت شاهنشاهی عمل می‌کرد، این وضعیت را برنتابیدند.

وی عنوان کرد: به همین خاطر توطئه‌های زیادی را علیه نظام جمهوری اسلامی طراحی کردند که شامل تحریک گروه‌های نظامی داخلی مانند منافقین و سلطنت‌طلب‌ها و دیگر احزاب، و همچنین تحریک قومیت‌های مختلف کشور با توجه به تنوع قومیتی ایران از ترک، عرب، کرد و غیره بود

جنگ تحمیلی؛ رویارویی با ۴۰ کشور جهان

معاون سابق سیاسی استانداری کهگیلویه و بویراحمد با با اشاره به اینکه جنگ تنها با عراق نبود، ابراز داشت: الحمدالله هیچکدام از این توطئه‌ها نتیجه‌بخش نبود و دشمنان نهایتاً چاره را در تحریک صدام دیدند که می‌توان گفت او را احمق دیدند و با بهانه‌تراشی‌های مختلف، جنگ را به جمهوری اسلامی تحمیل کردند.

هاشمی‌مهر در ادامه اضافه کرد: این جنگ با حمایت تمام‌عیار دشمنان ما همراه بود و شاید برخی به ویژه نسل امروز این تصور را داشته باشند که ما تنها با عراق جنگیدیم، در حالی که ۴۰ کشور جهان به طور مستقیم در این جنگ نقش داشتند.

وی مطرح کرد: آمریکا در رأس این کشورها قرار داشت و همه کشورهای اروپایی مانند آلمان، انگلیس و فرانسه که متأسفانه امروز نیز بسیاری از تحرکات ضد جمهوری اسلامی در دنیا با محوریت همین سه چهار کشوری که منافع مشترکی برای آسیب زدن به جمهوری اسلامی و منطقه دارند، انجام می‌شود، در جنگ حاضر بودند.

پایداری در شرایط سخت و دستاوردهای دفاع مقدس

معاون سابق سیاسی استانداری کهگیلویه و بویراحمد به شرایط دشوار ابتدای جنگ اشاره کرد و بیان داشت: علی‌رغم اینکه انقلاب تازه به پیروزی رسیده بود و بسیاری از امور سامان نداشت، نیروهای نظامی سازماندهی کاملی نداشتند، عوامل رژیم گذشته در بدنه ارتش حضور داشتند، سپاه سازماندهی گسترده‌ای نداشت و بسیج هنوز تشکیل نشده بود، اما همه اینها باعث نشد که جمهوری اسلامی ذره‌ای از مواضع خود عقب‌نشینی کند.

هاشمی‌مهر اضافه کرد: خدا را شکر که علیرغم خسارات سنگین به ویژه در حوزه نیروی انسانی که منجر به شهادت بیش از ۲۰۰ هزار شهید برای نگهداشت جمهوری اسلامی و خاک وطنمان شد، حتی یک وجب از خاکمان را به دشمن ندادیم.

عظمت امروز ایران اسلامی برآمده از خون شهدا

وی به دستاوردهای دفاع مقدس پرداخت و اذعان کرد: علی‌رغم محرومیت از تسلیحات و تجهیزات نظامی اولیه مانند کلاشینکف، سیم خاردار و پوتین که فرماندهان آن روز توصیف می‌کنند، امروز به جایگاهی رسیده‌ایم که موشک‌های قاره‌پیما می‌سازیم.

معاون سابق سیاسی استانداری کهگیلویه و بویراحمد بیان کرد: این پیشرفت‌ها همه برکت خون شهدای هشت سال دفاع مقدس، رهبری داهیانه حضرت امام و در ادامه، هدایت‌های مقام معظم رهبری در طول ۳۵ سال گذشته است که باعث شده جمهوری اسلامی امروز به عنوان قدرتی مقتدر و علم‌دار در دنیا شناخته شود.

مقایسه دفاع مقدس با تهدیدات ترکیبی امروز

هاشمی‌مهر به مقایسه جنگ هشت ساله با تهدیدات کنونی پرداخت و گفت: دفاع مقدس یعنی هشت سال ایستادگی و این دفاع مقدس اخیر، هر دو ماهیت دفاعی دارند اما از جهت ساز و برگ نظامی و نوع جنگ اصلاً قابل مقایسه با هم نیستند.

وی در ادامه افزود: امروز جنگ، جنگ ترکیبی است؛ جنگ بیولوژیکی، جنگ فضای سایبری، جنگ موشکی است. در گذشته ما با سلاح‌های سبک مانند کلاشینکف در مقابل دشمن می‌ایستادیم، اما امروز از فاصله یک هزار و ۸۰۰ کیلومتری با موشک به دشمن ضربه‌های مهلک می‌زنیم.

مردم؛ عامل اصلی پایداری در تمام صحنه‌ها

معاون سابق سیاسی استانداری کهگیلویه و بویراحمد به نقش بی‌بدیل مردم اشاره کرد و اظهار داشت: اما با همه این تفاوت‌ها، همان مردمی که در جنگ هشت ساله به صحنه آمدند، امروز نیز در صحنه هستند. همانطور که مقام معظم رهبری فرمودند، دشمن گفت مردم به خیابان آمده‌اند، اما مردم در حمایت از نظام به خیابان آمدند، نه در همراهی با دشمن.

هاشمی‌مهر خاطرنشان کرد: الحمدالله خدا را شکر که همین مردم در صحنه حاضر شدند. دشمنان با آن همه ادوات پیشرفته نظامی، موشک‌های دوربرد، هواپیماهای اف-۳۵ و پهپادهای پیشرفته قصد ساقط کردن جمهوری اسلامی را داشتند، اما مردم ایران را نشناختند.

عزت امروز، برآمده از خون دیروز

وی در ادامه با تجلیل از شهدای دفاع مقدس و شهدای اخیر گفت: امروز ما به عنوان قدرت اول منطقه درخشیدیم که این نتیجه حضور مردم در صحنه و همچنین برخورداری از دانش‌های پیشرفته نظامی است که جوانان ما به دست آورده‌اند.

معاون سابق سیاسی استانداری کهگیلویه و بویراحمد تأکید کرد: این تفاوت به دلیل پیشرفت‌های علمی چشمگیری است که به وجود آمده است. آن جنگ تقریباً رو در رویی مستقیم بود، در حالی که این جنگ، ترکیبی از جنگ سایبری، مجازی، تسلیحات پیشرفته و هواپیماهای رادارگریز است.

هاشمی‌مهر در پایان گفت: ما یاد همه شهدا به ویژه شهدای دفاع از جمهوری اسلامی مانند شهید طهرانی‌مقدم و شهید حاجی‌زاده که راهشان را در حوزه هوافضا ادامه دادند، گرامی می‌داریم. به برکت خون این شهدا امروز پرچم جمهوری اسلامی با عزت و افتخار برافراشته است.

انتها خبر/