حالت تاریک
Logo
شنبه, 03 آذر 1403
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن صبح زاگرس هستید؟
ارمغان نمایشگاه صنایع دستی تهران برای هنرمندان کهگیلویه‌وبویراحمد

ارمغان نمایشگاه صنایع دستی تهران برای هنرمندان کهگیلویه‌وبویراحمد

نمایشگاه صنایع دستی تهران که آبان ماه سالجاری در محل دائمی نمایشگاه‌های تهران برگزار شد ارمغان‌های امیدبخشی برای هنرمندان کهگیلویه و بویراحمدی داشته است که آنان را به آینده این صنعت مهم و سنتی خوش بین کرده است.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «صبح زاگرس» فراهم‌شدن مقدمات برندسازی محصولات صنایع‌دستی استان، تلاش برای بازاریابی در کشورهای حوزه خلیج‌فارس و رونق فروش محصولات تولید شده از حداقل ارمغان‌های این نمایشگاه برای هنرمندان کهگیلویه و بویراحمدی است.

ازآنجاکه برندسازی مهم‌ترین نیاز صنایع‌دستی این استان محسوب می‌شود توافق برای تحقق این مهم امیدبخش آینده بهتری برای تأمین بازارهای فروش و بهبود درآمد جامعه ۳۵ هزارنفری کهگیلویه و بویراحمد محسوب می‌شود.

برندسازی مجموعه‌ای از فعالیت‌هاست که برای پرورش و رشد نام تجاری انجام می‌گیرد که اگر این اقدام به شکل اصولی انجام شود به جلب‌اعتماد مشتریان منجر می‌شود.

برند تنها یک آرم یا لگو نیست بلکه تصویری است که مشتری از محصول، شرکت و یا فرد خاصی دارد، یعنی آنچه که دررابطه‌با این محصول یا شرکت تعریف می‌شود، به‌عنوان‌مثال یک برند گران است، برند خوبی است و یا فلان برند با کیفیتی است.

توافق با چند شرکت تجاری خارجی برای فراهم‌شدن زمینه فروش دست‌ساخته‌های سنتی هنرمندان کهگیلویه و بویراحمد در بازارهای کشورهای حوزه خلیج‌فارس اقدام امیدبخش دیگری بود که می‌تواند زمینه‌ساز فروش محصولات تولیدی هنرمندان استان به قیمت واقعی باشد.

از توافق با تاجران خارجی تا فروش محصولات باقیمت واقعی 

سرپرست اداره کل صنایع‌دستی، گردشگری و صنایع‌دستی کهگیلویه و بویراحمد گفت: توافق با چند تاجر خارجی برای تأمین بازار فروش محصولات تولیدی هنرمندان استان در بازارهای کشورهای خارجی به‌ویژه حوزه خلیج‌فارس از مهم‌ترین دستاوردهای حضور در نمایشگاه آبان‌ماه امسال است.

مجتبی امیرحسینی تأکید کرد: بر اساس برنامه‌ریزی صورت‌گرفته قرار است به‌زودی تفاهم‌نامه‌هایی برای تحقق زمینه فروش محصولات صنایع‌دستی استان با سرمایه‌گذاران یاد شده بسته شود.

وی بیان کرد: همچنین برای برندسازی و آموزش هنرمندان صنایع‌دستی استان با یک شرکت معتبر توافق‌های اولیه صورت‌گرفته است که امید می‌رود تا با عملیاتی‌شدن آن فصل جدیدی فراروی صنایع‌دستی استان باز شود.

سرپرست میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی کهگیلویه و بویراحمد بر این باور است که برای برندسازی در وهله نخست باید که بسته‌بندی مشتری پسندی برای محصول انجام گیرد.

وی تأکید کرد: شرکت‌های بزرگ با تبلیغات مداوم باعث می‌شوند که نام محصولات در ذهن بماند و سعی می‌کنند عملکردهای خود را به روش‌های مختلف اطلاع‌رسانی کنند.

امیرحسینی تصریح کرد: ازآنجایی‌که خرید همیشه بر مبنای اعتماد صورت می‌گیرد، اگر نام تجاری یک شرکت و یا یک محصول برند معتبر داشته باشد، مشتری بهتر و باعلاقه بیشتری به سمت این محصول خواهد رفت.

وی با اشاره به اینکه ۱۳ غرفه دایر شده در نمایشگاه صنایع‌دستی امسال در پایتخت کشور بازار فروش خوبی داشتند تأکید کرد: یکی از غرفه به نام ایل احساس همه محصولات خود را در این نمایشگاه به فروش رساند.

امیرحسینی با یادآوری اینکه محصولات غرفه یادشده به قیمت یک میلیارد و ۶۰۰ میلیون ریال فروخته‌شده تأکید کرد: فروش صنایع‌دستی درآمد خوبی عاید هنرمندان می‌کند.

ظرفیت‌های صنایع‌دستی کهگیلویه و بویراحمد

کهگیلویه و بویراحمد با تولید سالانه ۲۱۸ هزار مترمربع محصول شامل جاجیم‌بافی، سفره بافی، نمدمالی، نی چیت بافی، مشته بافی، رند بافی، کچمه بافی، ریسندگی، سوزن‌دوزی، سبدبافی، رودوزی‌های سنتی و سیاه‌چادر بافی ظرفیت‌های کم مانندی برای رونق تولید و اشتغال در این حوزه دارد.

کارشناس میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به اینکه تاکنون ۳۲ محصول تولیدی استان مهر ملی اصالت دریافت کرده‌اند اعتقاد دارد که صنایع‌دستی استان ظرفیت‌های زیادی برای درآمدزایی و اشتغال هنرمندان دارد.

داریوش بهروزی افزود: تاکنون هفت مرحله جشنواره مهر ملی اصالت در کشور انجام‌گرفته که ۳۲ محصول تولیدکنندگان کهگیلویه وبویراحمد موفق به دریافت این نشان ملی شده است.

وی بیان کرد:این آثار شامل دست‌بافت‌های داری مانند انواع گلیم ریزبافت ۲ رو و گلیم ساده و دیگر محصولات صنایع‌دستی مانند نیم کلاه (لچک) لباس محلی زنانه،مهلو و میخک ازجمله محصولاتی است که تاکنون مهر اصالت دریافت کرده‌اند.

بهروزی تأکید کرد: کمک به ارتقا و بهبود کیفی محصولات، ایجاد رقابت سالم بین هنرمندان، تسهیل در شناسایی هنرمندان فعال و بروز استعدادها، خلاقیت‌ها و نوآوری‌ها از مهم‌ترین شاخص‌های کالاهایی است که مُهر اصالت دریافت کرده‌اند.

وی با اشاره به اینکه برخی رشته‌های صنایع‌دستی کهگیلویه و بویراحمد مانند گلیم سوزنی، توردوزی،پرده گلیمی،چهل گره اعلایی،دست‌دوزی روی پارچه،جاجیم‌بافی،گلیم مشته،گلیم نقش برجسته،زیورآلات معطر و سیاه‌چادر بافی در فهرست آثار ملی ثبت‌شده تأکید کرد: که نشان‌دهنده اصالت و مرغوب بودن محصولات تولیدی هنرمندان استان است.

اهمیت تولیدات صنایع‌دستی

هنرمندان کهگیلویه و بویراحمد اعتقاددارند که اگرچه آثار صنایع‌دستی نمونه‌های غیر دست‌ساز و کارخانه‌ای دارد، اما در آثاری که با دست‌های هنرمندان و باذوق و نگاه هنری ساخته‌شده است تفاوت‌های زیادی وجود دارد که در هیچ‌ نمونه ماشینی و صنعتی دیده نمی‌شود.

آن طوری که کارشناسان اقتصادی کهگیلویه و بویراحمد اعتقاددارند رونق تولید و فروش صنایع‌دستی یکی از ظرفیت‌های ایجاد فرصت‌های شغلی با سرمایه اندک است که ضرورت دارد برای آن برنامه‌ریزی بهتری صورت گیرد.

 

انتهای خبر/

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از