رسول اکرم (ص‌): کمال عقل پس از ایمان به خدا، مدارا کردن با مردم است
دوشنبه 1404/04/30 Monday - 2025 21 July الاثنين ، 26 محرّم ، 1447
ساعت
1404-04-30 14:13 شماره خبر : 14596
فرماندار شهرستان دنا مطرح کرد:

فرماندار شهرستان دنا گفت: با مشارکت مردم، خیرین، مسئولان و نهادهای اجتماعی مدارس سنگی و نابرابری آموزشی در شهرستان دنا و مناطق محروم آن در ۲۲ مدرسه پایان خواهد پذیرفت.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «صبح زاگرس» استان چهارفصل کهگیلویه و بویراحمد مهد دانش و فرهنگ‌های اصیل، زادگاه فرهیختگان و انسان‌های بزرگی که از دل محرومیت‌های هزارساله همانند خورشیدهای تابناک درخشیدند، استانی با کوه‌های سر به فلک کشیده و ریشه‌هایی تنومند همچون بلوط‌های کهن، مردمانی با دل‌های صاف و اندیشه‌هایی روشن همچون چشمه‌های جوشان، نسلی با رؤیای آینده‌ای روشن که هر روز مسیرهای پُر پیچ‌ و خم روستاهای خود را برای رسیدن به مدارسی سنگی که از ابتدائی‌ترین امکانات نیز بی‌بهره‌اند با امید طی می‌کنند.

استان کهگیلویه و بویراحمد که از زمان قاجار و بیشتر در دوره پهلوی در فقر و محرومیتی عمدی مانده بود با پیروزی شکوهمند انقلاب‌اسلامی فرصتی برای محرومیت‌زدایی و رفع محرومیت‌های عمدی دریافت، از همان ابتدای انقلاب‌اسلامی در سراسر استان همیشه محروم کهگیلویه و بویراحمد حتی در مناطق صعب‌العبور شروع به ساخت مدارس با مصالح‌ساختمانی از قبیل سنگ‌ها و چوب‌ها و... متناسب با سازه‌های روستاها نموده و معلم‌هایی برای آموزش و پرورش کودکانی گماشته شدند کودکانی که در مدارسی سنگی و در بین دیوارهای سنگی و گِلی ساده مهارت آموخته و امروز در ردیف مهم‌ترین اشخاص و افتخارآفرینان ایران اسلامی هستند.

اکنون بعد از گذشت ۴۷ سال از انقلاب شکوهمند جمهوری اسلامی ایران این مدارس، که به مدارس سنگی نیز مشهوراند هنوز در برخی مناطق محروم استان کهگیلویه و بویراحمد به‌ویژه در شهرستان دنا پابرجایند، مدارسی که نه تنها نشان از نابرابری‌های آموزشی دارند، بلکه گویای تلاش، پشتکار و امید کودکان و معلمانی هستند که در شرایطی سخت و دشوار در جستجوی دانایی‌ و رهپیمویی برای رسیدن به قله‌اند.

حال که صحبت از توسعه و عدالت در آموزش به میان آمد باید افزود که در زمان دولت سیزدهم برنامه‌ها و طرح‌های نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس با عنوان حذف مدارس با همراهی دولت و خیرین مدرسازه و... آغاز شد، طرحی که اکنون در دولت چهاردهم به همت مسئولان، خیرین و... در سراسر شهرستان‌های استان کهگیلویه و بویراحمد درحال اجرایی و استان در آستانه تحولی بزرگ است.

گفتنی است حذف این مدارس، نوسازی زیرساخت‌ها با امکانات و تجهیزات مدرن، به یکی از اولویت‌های اصلی دولت تبدیل شده است. 

به گفته یدالله رحمانی استاندار کهگیلویه و بویراحمد نگاه به عدالت آموزشی تنها محدود به ساخت مدارس جدید نیست، بلکه نیاز به برنامه‌هایی نیز برای بهبود شرایط مدارس نیمه‌تمام، تخریبی و مدارسی با تراکم بالای دانش‌آموزان است که تدوین شده است. استاندار این استان در نشست «نهضت عدالت آموزشی» که چند ماه پیش در سالن دولت شهر یاسوج برگزار شد از شناسایی ۱۳۴ مدرسه سنگی خبر داد و تأکید کرد که این مدارس تا پایان شهریورماه ۱۴۰۴ به طور کامل جایگزین خواهند شد.

وی از این تعداد، ۸۸ مدرسه تعیین تکلیف شده و عملیات اجرایی برای ساخت آن‌ها آغاز شده است، ۳۱ مدرسه از این پروژه‌ها با همکاری اداره نوسازی مدارس و از محل اعتبارات ملی و حمایت خیرین ساخته خواهد شد. در همین حال، بنیاد علوی نیز مسئولیت ساخت ۵۷ مدرسه را در دو فاز بر عهده گرفته است که فاز اول شامل ۲۲ مدرسه خواهد بود و عملیات احداث آن‌ها تا پیش از دهه فجر امسال آغاز می‌شود.

اجرای این طرح‌ها و برنامه‌ها نشان می‌دهد که نگاه مسئولان به توسعه زیرساخت‌های آموزشی، فراتر از رفع نیازهای فوری، در جهت ایجاد زیرساخت‌هایی پایدار و متناسب با نیازهای آینده دانش‌آموزان است، در راستای تحقق طرح رئیس جمهور و تاکیدات استاندار مبنی بر اجرای این طرح، مسئولین شهرستان دنا از جمله فرماندار این شهرستان به صورت جدی پای کار همکاری با آموزش و پرورش آمدند.

از ۱۳۴ مدرسه شناسایی شده ۲۲ مدرسه متعلق به شهرستان دنا است که دارای شرایط اجرای طرح رئیس جمهور بوده که شامل مدارس سنگی و کانکسی بالای ده نفر دانش‌آموز هستند، تعدادی از این مدارس هم‌اکنون جانمایی و در حال اجرا و دیگر مدارس نیز تا پایان مهرماه‌ تعیین تکلیف خواهند شد. این امر با مشارکت مردمی، خیرین و مسئولین شهرستانی و استانی در حال انجام است.

عباس رسولی در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «صبح زاگرس» در این خصوص خبر داد و گفت: صبح امروز دوشنبه مورخ ۱۴۰۴/۰۴/۳۰ به همراه مسئولان شهرستانی از مدارس سنگی و کم و کیف اجرایی کار نوسازی در مناطق مختلف شهرستان بازدید داشتیم، مدرسه روستای دارشاهی که کلنگ‌زنی آن در دهه‌فجر صورت گرفت هم‌اکنون در مرحله قابل‌قبولی از پیشرفت فیزیکی قرار دارد.

فرماندار شهرستان دنا گفت: از حدود ۱۲ مدرسه در نظر گرفته شده برای ما حدود ۷ مدرسه کلنگ‌زنی شده‌ و در حال انجام روند فیزیکی بر آن هستند. همه ۷ مدرسه کلنگ‌زنی شده و در مرحله قابل قبولی از پیشرفت فیزیکی قرار دارند ما در حال تلاش برای تکمیل آنان تا ابتدای مهرماه هستیم.

وی افزود: حدود ۴ مدرسه نیز که در بلاتکلیفی به سر می‌بردند درحال پیگیری هستیم که از طریق استاندار محترم، مدیرکل نوسازی و مدیرکل آموزش و پرورش استان بتوانیم این ۴ مدرسه را کلنگ‌زنی نموده و کارهای اجرایی آنان را انجام داده تا برای سال تحصیلی پیش‌رو آماده باشند. تقدیر و تشکر ویژه دارم از مردم، مسئولان، خیرین، دهیاران که ما را در این امر یاری دادند.

رسولی گفت: تلاش ما بر آن است تا همه این مدارس برای ابتدای سال تحصیلی جدید آماده حضور دانش‌آموزان شوند. تعهد اجرای جامع این طرح در استان شامل احداث و جایگزینی ۱۰۶ مدرسه سنگی، ۶۰ مدرسه کانکسی، ۱۸ پروژه نیمه‌تمام و ۶۰ پروژه تخریب و بازسازی بود که حدود ۲۲ مدرسه متعلق به شهرستان دنا است که در این راستا حدود ۱۴ مدرسه به ما واگذار شده است امید است با تحقق این هدف دیگر هیچ مدرسه سنگی و کانکسی بالا ۱۰ نفر دانش‌آموز در استان و به‌ویژه در شهرستان دنا تا پایان مهرماه نداشته باشیم.

وی بیان داشت: تاکنون ۷ مدرسه در طرح نهضت توسعه عدالت در فضاهای آموزشی در مرحله تحویل یا تحول موقت آموزش و پرورش است.

 

انتهای خبر/

اخبار مرتبط
نظر شما
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!