رئیس اوقاف و امور خیریه بهمئی:
آماده جذب سرمایه گذار در بقاع متبرکه هستیم
رئیس اداره اوقاف و امور خیریه گفت: ۱۵ بقعه در شهرستان بهمئی واقع است که امامزادگان سید اسدالله(ع) و سید ابراهیم(ع) قطب فرهنگی، سیاحتی و زیارتی در شهرستان بهمئی هستند.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «صبح زاگرس»، نشست خبری مدیر اداره اوقاف و امور خیریه شهرستان بهمئی با خبرنگاران در سالن جلسات این اداره برگزار شد.
در ابتدای این نشست، عبدالمحمد نمازی ضمن تبریک روز خبرنگار، گفت: همهی خبرنگاران شهرستان بهخوبی اخبار شهرستان را انعکاس میدهید و در کنار همدیگر بدون حاشیه کار میکنید و خدمات نظام را انعکاس میدهید.
وی در خصوص فواید وقف گفت: پر کردن خلأهای اجتماعی، پشتیبانی از محرومین و خدمات بسیار اجتماعی ازجمله فواید وقف است.
نمازی در مورد وقف گفت: اولین واقف پروردگار متعال است که آسمانها و زمین را مسخر بشر برای حیات و ممات و عبادت آفرید.
مدیر اداره اوقاف و امور خیریه شهرستان بهمئی افزود: وقف بهعنوان عملی شایسته و انسانی در فطرت و ذات بشر است و فقط مختص نظام اسلامی نیست، اما در قرآن بهعنوان انفاق و در سنت نظری و عملی اهلبیت علیهمالسلام و سیره بزرگان بر وقف بهعنوان باقیاتالصالحات و صدقه جاریه مورد تأکید قرارگرفته است.
نمازی افزود: در ایران موقوفات فراوانی وجود دارد و املاک فراوانی با نیات مختلف وقفشده است.
رئیس اداره اوقاف و امور خیریه ادامه داد: امورات و فعالیتهای فرهنگی مذهبی که در مساجد انجام میشود از وظایف قانونی اداره اوقاف نیست ولی مدیریت امامزادهها و بقاع متبرکه و کارهای عظیم فرهنگی که در آنها انجام میشود تحت اختیار و از وظایف ادارهی اوقاف است.
نمازی بیان کرد: حدود ۲۶۰ بقعه متبرکه در استان وجود دارد که ۱۵ بقعه در شهرستان بهمئی واقع است.
وی گفت: در سال ۱۴۰۲، حدود ۳۹۶ میلیون تومان اعتبارات تملک دارایی و دویست و شصت میلیون از محل سهم نفت برای بقاع و دو مسجد جذب گردید که نسبت به دیگر شهرستانهای استان رقم بسیار کمی است و ما از این موضوع گلایهمندیم.
وی در خصوص نذورات امامزادهها در شهرستان گفت: با تشکیل جلسه و هماهنگی با هیئتامنای امامزادهها، نذورات جمعآوری و بعد از واریز بهحساب خود امامزاده، بهصورت دقیق و قانونمند هزینه امورات مختلف خود امامزاده خواهد شد.
نمازی در خصوص بقعه امامزادگان سیداسدالله و سیدابراهیم گفت: این بقعه متبرکه قطب فرهنگی، سیاحتی و زیارتی شهرستان بهمئی است و برنامههای فرهنگی متنوع و ارزشمندی در این بقعه بهصورت مداوم صورت میگیرد و در سال ۱۴۰۲ بیش از یک میلیارد تومان هزینه شبستان این امامزاده با زیربنای ۴۷۰ متر شد که نیمی از هزینه شبستان از محل نذورات نقدی و غیر نقدی مردم تأمین شد.
مدیر اداره اوقاف و امور خیریه شهرستان بهمئی ادامه داد: طبق بیانات مقام معظم رهبری هدف ما تبدیل بقاع متبرکه به قطب فرهنگی است.
وی با انتقاد از عدم گاز کشی و همچنین ضعف آنتن دهی این بقعه متبرکه، گفت: یکی از گلایههای ما، از مسئولین ادارات گاز و مخابرات شهرستان است که انتظار داریم نسبت به این موضوع با ما همکاری کنند.
نمازی در ادامه بیان داشت: انشاءالله جادهی این امامزاده از روستای پات تا خود امامزاده بهزودی آسفالت و همچنین با قولهایی که داده شد کار گاز کشی و سنگفرش محوطه انجام خواهد گرفت.
وی با تقدیر و تشکر از دهیاران و همچنین بخشداران ممبی و سرآسیاب، گفت: در بحث پول آلایندگی، خیلی از دهیاران روستاها مبلغی را صرف هزینه مساجد و امامزادگان کردند که این کار پسندیده، قابلتقدیر است.
نمازی ادامه داد: آمادهی سرمایهگذاری مخصوصاً در تولید زغال صنعتی در امامزاده سید اسدالله و سید ابراهیم و همچنین نصب پنلهای خورشیدی و بادی در دیگر امامزادگان و ظرفیت گردشگری در امامزاده عبدالله در ماغر هستیم.
وی گفت: ۸۹ حسینیه و مسجد در شهرستان فعال هستند و ۴۵۰ شخص حقیقی با ما در ارتباط هستند.
نمازی در ادامه در خصوص وقف مشارکتی، گفت: یکی از نمونهها و مصادیق وقف مشارکتی، مسجد قائم آل محمد ایل بزرگ یوسفی است که نزدیک به ۳ میلیارد تومان در آن هزینه شد.
وی افزود: با توجه به تعداد خانوار در خیابان دینودانش و نیاز مسجد در این قسمت از شهر، مسجد رسول اکرم را بنا کردیم و در حال حاضر ۶۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد. همچنین مسجد روستای قبر قیصر هم در حال احداث است.
نمازی در پایان گفت: اگر ادارهی اوقاف در شهرستان بهمئی زودتر از این مثلاً در دهه ۶۰ تأسیس میشد، شهرستان بهمئی یکی از پر موقوفهترین شهرستانهای استان میشد.
در پایان این نشست با اهدای لوح تقدیر از خبرنگاران شهرستان تجلیل شد.
انتهای خبر/