حالت تاریک
Logo
دوشنبه, 28 آبان 1403
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن صبح زاگرس هستید؟
بی‌آبی در سرزمین آب‌های روان؛

آقای فرماندار چه کسی جوابگوی بی‌آبی است

آقای فرماندار چه کسی جوابگوی بی‌آبی است

بی آبی گسترده در روستاهای بویراحمد و حاشیه‌های یاسوج مرکز استان در روستاهای مهریان،بلهزار،مزدک و حتی شهر مادوان باعث نارضایتی مردم از عملکرد نامطلوب آبفای استان و حتی مسئولان شهرستانی از جمله فرماندار شده است.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «صبح زاگرس» کهگیلویه و بویراحمد معروف به سرزمین چشمه‌سارها و رودخانه‌های وحشی باوجود میزان بارندگی دوبرابر میانگین کشوری اما در روزهای گرم تابستان مردم شهرهای مختلف آن به‌ویژه یاسوج مرکز استان، باکم آبی و بی‌آبی دست‌وپنجه نرم می‌کنند و به گفته مسئولان آب و فاضلاب استان تابستان امسال هم روزهای سختی را پیشرو خواهند داشت. 

شبیخون بی آبی به سرزمین دنا

هرساله شهرهای مختلف استان کهگیلویه و بویراحمد ازجمله یاسوج، سی سخت، باشت، دیشموک، لنده و مارگون در کهگیلویه و بویراحمد با تنش آبی مواجه هستند و در بهترین حالت بین ۶۰ تا ۷۰ روستای استان به طور متوسط با تانکر سیار آب‌رسانی می‌شوند.

کهگیلویه و بویراحمد با بارشی معادل ۱۱ میلیارد مکعب و هشت و نیم میلیارد مکعب رواناب در رتبه سوم کشور قرار دارد.

آقای فرماندار چه کسی جوابگوی بی‌آبی است

سد کوثر پرآب، اما روستاهایش بی آب

هم‌اینک حجم آب کنونی ذخیره‌شده در سد کوثر در حال بهره‌بردار شهرستان گچساران به ۵۳۸ میلیون مترمکعب رسیده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۱۷ میلیون مترمکعب افزایش داشته است و تقریباً این سد امروز پر آب است.

سد کوثر، آب آشامیدنی بیش از دو و نیم‌میلیون نفر از ساکنان ۲۰ شهر و ۲ هزار روستا در استان‌های جنوبی کشور شامل کهگیلویه و بویراحمد، بوشهر، خوزستان، هرمزگان و فارس را تأمین می‌کند.

حجم آب کنونی سد شاه قاسم یاسوج دیگر سد در حال بهره‌برداری استان نیز ۲۵۰ هزار مترمکعب است که معمولاً در زمستان و بهار آبگیری می‌شود؛ چون سیستم بارشی حوزه آن به این صورت است.

کمی عجیب به نظر می‌رسد که استانی با دارابودن بیش از ۱۰ درصد آب‌های سطحی کشور هم‌اینک با تنش و چالش آبی مواجه است.

آقای فرماندار چه کسی جوابگوی بی‌آبی است

معضل کهنه بی‌آبی در بویراحمد

بااین‌حال معضل کهنه ناپایداری آب آشامیدنی برای ساکنان بیشتر شهرها و روستاهای استان به حکایت ادامه‌داری تبدیل‌شده است که دلایل متفاوتی برای آن وجود دارد.

هرساله بیشتر شهر و روستاهای استان به‌ویژه در مناطق بویراحمد و دنا با مشکل تنش و حتی بحران کم‌آبی روبه‌رو می‌شوند و در این میان تأمین آب شرب شهر یاسوج همیشه یک معضل بوده است.

شهر یاسوج باوجود واقع‌شدن میان دو رودخانه خروشان و وحشی بشار و مهریان تشنه مانده و همه‌ساله وضعیت تنش آبی شدیدتر می‌شود. 

آقای فرماندار چه کسی جوابگوی بی‌آبی است

مهاجرت یا انشعاب غیرمجاز

این شهر که به‌عنوان مرکز استان از آن یاد می‌شود، در سالیان اخیر به دلیل مهاجرت بی‌رویه در حاشیه‌های خود، بار سنگین خدمات را به دوش می‌کشد که یکی از این خدمات آب‌رسانی به روستای اقماری اطراف آن است.

اگر نگاهی به شهر یاسوج بیاندازیم در بین دو رودخانه همیشه جاری و در بالادست خود آبشار یاسوج را دارد و در کنار رودخانه بشار درد بی‌آبی می‌کشد.

به گفته مسئولان آب و فاضلاب استان کهگیلویه و بویراحمد بخش عمده‌ای از آب آشامیدنی شهر یاسوج از محل چاه‌ها تأمین می‌شود، موضوعی که ازنظر کارشناسان نگران‌کننده است و باید هر چه سریع‌تر نسبت به رفع آن چاره‌ای اندیشیده شود.

آقای فرماندار چه کسی جوابگوی بی‌آبی است

وقتی کمر یاسوج از بی‌آبی خم می‌شود

شهر یاسوج باتوجه‌به مهاجرپذیر بودن و رشد روزافزون جمعیت در صورت نبود مدیریت صحیح منابع در آینده با مشکلات زیادی روبه‌رو خواهد شد.

در هفته‌های اخیر در این راستا شاهد اعتراض برخی از روستائیان ازجمله مردم روستای بنستان و حتی روستاهای مزدک در جلوی استانداری و حتی آبفای استان بودیم که با ابراز نگرانی و نارضایتی از نبود آب شرب در این روستاها گلایه داشتند.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان کهگیلویه و بویراحمد نیز در همین زمینه به خبرنگار ریواس جنوب گفت: حفر چاه، تجهیزات و خطوط انتقال آب‌کاری زمان‌بر است؛ ولی در دستور کار ما قرار دارد.

امید صالحی افزود: بهبود زیرساخت‌های انتقال آب از تنگه اطراف روستا در دستور کار آب و فاضلاب است تا مشکل مردم رفع شود.

صالحی در تشریح این اقدامات گفت: روستاهای مزدک از سال‌های گذشته مشکل کم‌آبی داشتند؛ اما سال قبل به‌گونه‌ای مدیریت شد و از اواسط سال قبل نیز عملیات حفر ۲ چاه جدید را شروع کردیم که باید ترانس خریداری شود و این چاه‌ها تجهیز و وارد مدار شوند.

آقای فرماندار چه کسی جوابگوی بی‌آبی است

راهی جزء تقسیم عادلانه نداریم؟!

مدیرعامل آب و فاضلاب کهگیلویه و بویراحمد با بیان اینکه مردم روستاهای مزدک به کم‌آبی و قطع آب در برخی ساعات معترض‌اند اما ما راهی جز تقسیم عادلانه آب موجود نداریم و ناچار به مدیریت توزیع آب هستیم.

وی وجود انشعابات غیرمجاز در این مناطق را یک چالش جدی بیان کرد و ادامه داد: متأسفانه برخی افراد با تضییع حقوق بقیه اقدام به نصب انشعاب غیرمجاز می‌کنند که اقدام قضایی علیه آن‌ها انجام‌شده است.

وقتی بیش از نیمی از قطعی آب مربوط به فرسودگی شبکه توزیع است 

علمدار آرمین رئیس اداره آب و فاضلاب شهرستان بویراحمد اظهار داشت: بیش از ۶۰ درصد آب آشامیدنی در این شهرستان به دلیل فرسودگی شبکه‌های توزیع آب و انشعابات غیرمجاز هدر می‌رود.

وی با بیان اینکه بیش از ۳۰ درصد شبکه توزیع آب آشامیدنی در شهر یاسوج فرسوده است افزود: برای اصلاح و تعویض شبکه‌های فرسوده به اعتباری حدود ۱۰۰ میلیارد تومان نیاز داریم که تاکنون این اعتبار تخصیص داده نشده است.

انتهای خبر/

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از