جنگ آب و آتش در خائیز؛
آتش بیرحمانه در خائیز میتازد
آتشسوزی وسیع جنگلهای منطقه حفاظتشده خائیز از روز سهشنبه هفته جاری در این منطقه از سمت بهبهان به سمت کهگیلویه و بویراحمد زبانه کشیده و هر روز بر بیرحمی این آتش فروزان افزوده میشود.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «صبح زاگرس» حریق در محدوده مناطق حفاظتشده خائیز خوزستان و کهگیلویه و بویراحمد از روز سهشنبه بر اثر سهلانگاری برخی کشاورزان در حوزه بهبهان آغازشده و رفته رفت جنگلها را در کام خود فرومیبرد.
جنگ آب و آتش در خائیز
این آتش فجیع و هولناک که از روز سهشنبه آغازشده ،همچنان بر پیکر خاییز میتازد و نیروهای امدادی با امکاناتی که در دسترس دارند همچنان در جنگ با آتش هستند.
هرچند که برخی از مسئولان استانی شهرستانی ازجمله فرماندار شهرستان کهگیلویه خواهان ورود بالگرد و هواپیمای آبپاش برای مهار این آتشسوزی شده است، اما نقشههای میدانی و توپوگرافی نشان میدهد به دلیل صعبالعبور بودن و منطقه کوهستانی خاص این منطقه حفاظتشده امکان استفاده از هواپیماهای ایلوشن آبپاش نیست.
آتشی که به جان خائیز افتاد
از شب گذشته نیز چندین هلی برن بالگرد با حضور بیش از 90نیروهای امدادی و مردمی برای مهار این آتش گسیل شدند، اما خبرهای حاکی از آتشسوزی دوباره در مکانهایی دیگر از منطقه حفاظتشده خبر میدهد.
مدیرکل بحران استانداری کهگیلویه وبویراحمد در گفتگو با این پایگاه خبری در صحبت کوتاهی به فوران آتش در مکانی از این منطقه حفاظتشده داد و گفت: هرچند در شب گذشته این آتشسوزی مهار شد، اما خبرها حاکی از آتشسوزی در مکانی دیگر در این منطقه حفاظتشده است که در حال ارزیابی هستیم.
آغاز هلی برن بالگرد ها در خائیز
همچنین در همین زمینه فرماندار شهرستان کهگیلویه به آخرین وضعیت مهار آتش در منطقه حفاظتشده خائیز پرداخته و گفته است:طبق برآورد اولیه، بیش از ۴۰۰ هکتار از مزارع، مراتع و پوشش گیاهی منطقه خائیز دچار آتشسوزی شده است.
محقق زاده بابیان اینکه در ۲ مرحله بالگرد آبپاش به منطقه اعزام و تخلیهشده است افزود: هماکنون دو بالگرد هلالاحمر و ستاد بحران کشور در منطقه حضور دارند و تلاش برای مهار آتش ادامه دارد.
وی ادامه داد: تعداد زیادی از نیروهای مردمی وامدادی با بالگرد در منطقه هلی برن شده است.
منطقه حفاظتشده خاییز که به گونه حیاتوحش کل و بز معروف است دیگرگونههای جانوری و شکاری ازجمله گرگ، گراز، کفتار، شغال، جوجهتیغی، کاراکاس (سیاهگوش)، پلنگ، سنجاقک و انواع خزندگان است پرندگان این منطقه را شامل کبک، تیهو، شاهین، بحری، عقاب، بلوط خور، سارگپه، را نیز در خود اسکان داده است.
این منطقه حفاظتشده سال ۱۳۷۷ با توجه به نقش محیط زیستی و اکولوژی منطقه در جا دادن گونههای جانوری و شکاری بهعنوان منطقهحفاظتشده معرفی شد.
انتهای خبر