رسول اکرم (ص‌): کمال عقل پس از ایمان به خدا، مدارا کردن با مردم است
شنبه 1403/10/08 Saturday - 2024 28 December السبت ، 26 جمادى الآخر ، 1446
ساعت
1403-10-07 10:07 شماره خبر : 9592 https://sobhezagros.ir/short/VbmLP 0

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای کهگیلویه و بویراحمد گفت: با توجه به اینکه بخش عمده ای از مخزن سد شاه قاسم در سال های کم بارانی خالی می ماند انتقال آب رودخانه دشتروم به این سد از در اواخر دهه نود کلید خورد.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «صبح زاگرس» آرش مصلح افزود:امسال با تزریق ۱۴۰ میلیارد ریال اعتبار عملیات اجرایی این طرح از سرگرفته شد و اکنون ۶۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.

وی بیان کرد: ۱۰۰ میلیارد ریال از محل منابع مالی ملی و ۴۰۰ میلیارد ریال از اعتبارات استانی برای اجرای طرح انتقال آب رودخانه دشتروم به سد خاکی شاه قاسم اختصاص یافته است.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای کهگیلویه و بویراحمد تصریح کرد:پس از جذب این منابع مالی و انجام مراحل قانونی مناقصه اجرای این طرح با سرعت خوبی در حال اجراست.

مصلح خاطرنشان کرد:پیش از این ۱۰۰ میلیارد ریال اعتبار برای انجام مطالعات و اجرای طرح انتقال آب رودخانه دشتروم به سد خاکی شاه قاسم هزینه هزینه شده بود.

مصلح تاکید کرد: امید می رود با بهره برداری از این طرح که تا پایان سال جاری محقق می شود از سال آینده دیگر شاهد کم آبی سدخاکی شاه قاسم نباشیم.

سد خاکی شاه قاسم در نزدیکی شهر یاسوج که در دوره های تنش آبی ذخیره آن به کمتر از ۱۰ درصد می رسد با بهره برداری از طرح انتقال آب از منطقه دشتروم دیگر کم آب نمی شود.

وی تاکید کرد: آب رودخانه دشتروم که از نزدیکی سد شاه قاسم می گذرد بدون استفاده برای مردم استان وارد رودخانه کارون می شود براساس این طرح به شکل ثقلی و بدون پمپاژ در سال های کم آبی به سد شاه قاسم منتقل می شود.

مطالعات اولیه انتقال آب از رودخانه دشتروم به سد شاه قاسم در سال ۱۳۸۸ با هدف بهبود تامین آب کشاورزی در فصول گرم سال، تقویت وضعیت منابع آب زیرزمینی و بهبود شرایط فعلی سد شاه قاسم از منظر گردشگری آغاز شد اما این طرح تا امسال پیشرفت فیزیکی تنها ۱۰ درصد داشته است.

با توجه به خشکسالی های متوالی، کاهش آورد حوزه آبریز سد شاه قاسم و با توجه به درخواست کشاورزان اراضی پایین دست سد، این طرح پس از انجام مطالعات اولیه توسط مهندسان مشاور به منظور مهار سیلاب رودخانه دشتروم در برنامه اجرا قرار گرفت.

اما اکنون سد شاه قاسم که با هدف تامین آب زمین های کشاورزی پایین دست، رونق گردشگری و تقویت منابع آب زیر زمینی ساخته شده با همت دولت چهاردهم و شتاب بخشی به این طرح در مسیر پرآبی همیشگی قرار گرفته است.

این سازه آبی که در سال ۱۳۷۶ به منظور آبیاری حدود هزار و ۵۰۰ هکتار از زمین‌های اطراف سد، ذخیره آب‌های فصلی و به عنوان یک مکان گردشگری و زیست گاه پرندگانی از جمله حواصیل، مرغابی احداث شد و در پایین دست آن هشت حلقه چاه تامین آب آشامیدنی شهر یاسوج قرار دارد اینک چشم انداز خوبی برای رونق آن ترسیم شده است.

با بهره برداری از این طرح افزون بر ایجاد بستر بهبود معیشت ساکنان روستاهای علی آباد، چنارستان، بخشی از سرابتاوه، موردراز و چند روستای دیگر از طریق کشاورزی در پایین دستش بستری برای گردشگری و درآمدزایی از این طریق ایجاد می شود.

وضعیت کنونی سد شاه قاسم

مصلح گفت: با توجه به کاهش ۵۰درصدی بارندگی های امسال نسبت به مدت مشابه پارسال اکنون تنها یک میلیون متر مکعب آب در سد شاه قاسم ذخیره شده است.

میانگین بارندگی های امسال در کهگیلویه وبویراحمد ۸۳ میلمتر است در حالی که میانگین بلندمدت بارندگی تا این زمان از سال آبی در استان ۱۶۳ میلیمتر است.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به اینکه حجم مخزن سد شاه قاسم ۹ میلیون متر مکعب است خاطرنشان کرد: اکنون ۱۰ درصد مخزن این سازه آبی پر است.

وی ابراز کرد: رژیم آبی سد شاه قاسم به این صورت است که در فصول پاییز و زمستان آب وارد آن می شود و در تابستان به مصرف برای کشاورزی می رسد.

مصلح با یادآوری اهمیت سد شاه قاسم در کشاورزی و صنعت گردشگری ابرازامیدواری کرد: با بهره برداری از این طرح کمک خوبی به معیشت جوامع محلی ساکن این سازه آبی شود.

جنس سد شاه قاسم خاکی است و این سازه بزرگ آبی با ارتفاع ۴۷ متر از پی و طول تاج آن ۲۲۰ متر نقش مهمی در تامین مایع زندگی بخش آب در استان کهگیلویه وبویراحمد دارد.

سد شاه قاسم که در پنج کیلومتری شهر یاسوج مرکز استان کهگیلویه و بویراحمد در میان انبوه بوته های درختان بلوط و زالزاک دریاچه زیبا و تفرجگاه چشم نواز قرار دارد.

 

انتهای خبر/

 

اخبار مرتبط

آخرین اخبار