رسول اکرم (ص‌): کمال عقل پس از ایمان به خدا، مدارا کردن با مردم است
یکشنبه 1403/10/02 Sunday - 2024 22 December الأحد ، 20 جمادى الآخر ، 1446
ساعت
1403-09-28 08:53 شماره خبر : 9391 https://sobhezagros.ir/short/N3EoW 0

خسارات اسرائیل در اثر حملات سایبری نیروهای مقاومت سالانه 12 میلیارد شِکِل برآورد می‌شود و این زیان بزرگی است که بر دوش اقتصاد اسرائیل به شدت سنگینی می‌کند.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «صبح زاگرس» اسرائیل اوایل ماه مه 2024 از اجرای طرح جدیدی به نام «گنبد الکترونیک» خبر داد. این طرح پس از دو سال کار روی ایجاد «پایگاه داده مرکزی» اجرا می‌شود و اسرائیل می‌گوید، مهم‌ترین کارکرد آن، اتخاذ اقدامات پیشگیرانه الکترونیکی با همکاری متحدین تل‌آویو به ویژه آمریکاست.

اجرای این طرح به موازات افزایش حملات سایبری علیه اسرائیل از زمان آغاز جنگ این رژیم علیه نوار غزه انجام می‌شود. گزارش‌ها نشان می‌دهد، طی 7 ماه گذشته حدود 800 حمله سایبری علیه اسرائیل انجام شده که نهادهای حکومتی و ساختارهای زیربنایی نظامی و شهری این رژیم هدف گرفته است. شدت و گستره برخی از این حملات به حدی‌ بوده که امکان دفع آنها برای اسرائیل وجود نداشته است.

اسرائیل در سال 2002 با هدف حفظ امنیت و محافظت از زیرساخت‌های اساسی خود «کمیته امنیت اطلاعات» را تأسیس کرد که از لحاظ سازمانی وابسته به سازمان امنیت داخلی اسرائیل (شاباک) است.

مأموریت کمیته امنیت اطلاعات اسرائیل دفع حملات سایبری است که این رژیم آنها را تهدیدی وجودی در حوزه‌های امنیتی، اجتماعی و اقتصادی برای خود می‌داند و معتقد است، باید با آنها مبارزه شود.اسرائیل حملات سایبری و الکترونیکی را جبهه جدیدی می‌داند که به شش جبهه‌ نوارغزه، کرانه باختری، لبنان، یمن، عراق و ایران افزوده می‌شود و هفتمین جبهه علیه این رژیم را تشکیل می‌دهد، با این تفاوت که خطرات ناشی از جبهه هفتم به این جهت که دستگاه‌های امنیتی و نظامی را هدف می‌گیرد، بیشتر از جبهه‌های دیگر است.

حملاتی از جبهه‌ها مختلف

از زمان آغاز جنگ در غزه، محور مقاومت اهمیت بسیار زیادی برای حوزه سایبری قائل شد و در ماه‌های اخیر به شکلی چشمگیر حملات خود علیه اسرائیل در این جبهه را افزایش داد.تعدد و گستره حملات علیه اسرائیل نشان داد که توانمندی‌های الکترونیکی و سایبری مقاومت به شکل چشمگیری افزایش یافته و موجب وارد آوردن خسارات راهبردی سنگین به اسرائیل شده است.

گزارش شرکت "Cloudflare" فاش می‌کند که همزمان با عملیات طوفان الاقصی در 7 اکتبر 2023، حماس حملات سایبری متعدد و گسترده‌ای را علیه پایگاه‌های اسرائیلی به ویژه رسانه‌های این رژیم انجام داد و به موازات آغاز حملات زمینی ارتش اسرائیل در نوار غزه، تعداد حملات سایبری مقاومت نیز افزایش یافت.این گزارش ضمن تأکید بر اینکه این حملات در سطوح بالایی انجام می‌شدند، خاطرنشان کرد، اغلب این حملات سیستم‌های ارتباطی اسرائیل را هدف گرفته و مختل کردند.


بر اساس آمار و ارقام، از زمان آغاز جنگ اسرائیل علیه نوار غزه، حملات سایبری مقاومت علیه این رژیم 2.5 برابر افزایش یافته است. داده‌ها نشان می‌دهد، از هفتم اکتبر 60 هزار حمله سایبری علیه اسرائیل انجام شده که بخش‌های مختلف این رژیم از جمله هواپیمایی، انرژیَ، سوخت، گاز، مراکز تحقیقاتی، دانشگاه‌ها و بهداشت و درمان را هدف گرفته‌اند.شرکت مایکروسافت در فوریه 2024 با انتشار گزارشی مدعی شد که از زمان آغاز جنگ غزه 43 درصد فعالیت‌های سایبری ایران روی اسرائیل متمرکز بوده است.شرکت «سنتینل» نیز در گزارشی که در دسامبر 2023 منتشر کرد، اظهار داشت، فعالیت گروه سایبری موسوم به "Gaza Cybergang" شبیه فعالیت گروه‌های سایبری نظامی و حکومتی اسرائیل است و روی جمع‌آوری اطلاعات از اسرائیل متمرکز بوده است.همچنین یک گروه به نام Cotton Sandstorm که گفته شده، ایرانی هستند، در پلتفرم تلگرام کلیپ‌هایی منتشر کردند که نشان می‌دهد، علیه اهدافی در اسرائیل دست به حملات سایبری زده‌اند، این حملات شامل هک برخی شبکه‌های تلویزیونی و کانال‌های خبری بوده است.

اسرائیل همچنین مدعی شده که در خلال دسامبر 2023 و طی جنگ در نوار غزه 15 گروه سایبری را شناسایی کرده که با ایران و حماس و حزب‌الله در ارتباط بوده و حملاتی را علیه این رژیم انجام داده‌اند.افزون بر آن، گروه‌های اسلامی و ضد اسرائیلی دیگری جدیدا به گروه سایبری سودانی Anonymous ملحق شدند تا در کنار یک گروه مرموز بنگلادشی، ارتش سیاه سایبری مغرب و گروه‌های دیگری از کره شمالی و ترکیه با استفاده از پیچیده‌ترین برنامه‌ها حملات مستمری علیه اسرائیل انجام ‌دهند.اواخر نوامبر 2023 گروه هکری ایرانی "Cyber Avengers" اعلام کرد که هر محصولی که روی آن نشان ساخت اسرائیل باشد، هدف این گروه خواهد بود.به همین ترتیب، گروه هکری روسی «کی‌نت» اعلام کرد که هیئت‌های رسمی و حکومتی و پایگاه‌های خبری اسرائیل را در حمایت از حماس مورد حمله قرار داده است.

آنها آنگونه که می‌گویند، نیستند

نقشه روندها و تهدیدات سایبری سال 2024 که توسط مقامات امنیتی اسرائیل تهیه شده، نشان می‌دهد که نیروهای مقاومت، استفاده از فناوری‌های جدید را افزایش داده‌اند و خطرناک‌ترین آنها استفاده از هوش مصنوعی است که فضای گسترده‌ای را برای طیف وسیعی از حملات فراهم می‌کند.همچنین آشکار شده که نیروهای مقاومت در حوزه سایبری به سرعت در حال توسعه خود هستند، به همان ترتیب که رقابت بین آنها با کارشناسان پدافند سایبری نیز گسترش پیدا کرده و باعث شده، نقشه‌ای جدید و پویا از این تهدید، به موازات نقش‌ها و گرایشات شکل بگیرد که می‌تواند، صحنه رویارویی بین اسرائیل با دشمنانش را در آینده تغییر دهد.

با افزایش استفاده از هوش مصنوعی توسط نیروهای مقاومت، از یک سو، میزان خطا در عملیات کاهش و از سوی دیگر، پیچیدگی عملیات‌های و تعداد اهداف افزایش خواهد یافت. این عملیات‌ها دو هدف اساسی را دنبال می‌کنند، اولا وارد آوردن زیان و ضرر اقتصادی به رژیم و ایجاد اختلال در روند عادی زندگی در سرزمین‌های اشغالی و دوم، ایجاد نگرانی و هراس که منتهی به فلج و شوک در بخش‌های مختلف اجتماعی و اقتصادی رژیم می‌شود.جنگ غزه نشان داد، به همان میزان که اسرائیل در حوزه سایبری پیشرفت‌هایی احراز کرده، نیروهای مقاومت نیز سطح توانمندی‌های خود را افزایش داده‌اند، به ویژه آنکه فعالیت در حوزه سایبری نیازمند سرمایه‌گذاری‌های کلان نیست و نیروهای مقاومت تنها با شناسایی خلاءها و نقاط ضعف اسرائیل می‌توانند، خسارات سنگینی به زیرساخت‌های رژیم وارد کنند.

افزایش درخواست‌ها برای تأمین امنیت سایبری

حملات سایبری مقاومت تاکنون سه سطح را در برگرفته است. یک: جاسوسی الکترونیک برای جمع‌آوری اطلاعات امنیتی و اجرای ارزیابی‌های اطلاعاتی که به شکل گسترده در خلال جنگ غزه مورد استفاده قرار گرفت.

تأثیرگذاری بر شبکه‌های اجتماعی برای اجرای راهبردی گسترده جهت تأثیرگذاری بر فضای دیجیتال، تأثیرگذاری بر فرآیندهای تصمیم‌گیری، ایجاد شکاف در افکار عمومی اسرائیل، تجزیه و تحلیل دیدگاه‌ها و به دست آوردن اطلاعات مفید برای عملیات نفوذ و نشر اطلاعات نادرست.

حمله به مراکز و پایگاه‌ها و زیرساخت‌های اسرائیل، بر اساس توانمندی‌ها و قابلیت‌های مقاومت.پژوهش انجام شده توسط شرکت سایبری ESET فاش کرد که نیروهای مقاومت با استفاده از خلاء موجود در پست الکترونیک مشتریان، کارمندان و رؤسای شرکت‌های اسرائیلی توانسته‌اند در آنها نفوذ کنند، مشابه آنچه هکری‌های ایرانی در سال 2023 انجام دادند و توانستند، در 32 شرکت اسرائیلی فعال در حوزه بیمه، پزشکی، ارتباطات، تکنولوژی اطلاعات، معماری و خودرو نفوذ کنند.ادامه جنگ در غزه و طولانی شدن آن، باعث شده تا حملات سایبری علیه اسرائیل افزایش یابد و به موازات خسارات میدانی، در حوزه سایبری نیز خساراتی به اقتصاد ژیم وارد شود، به ویژه آنکه بخش عمده‌ای از این حملات تأسیسات و مراکز راهبردی اسرائیل مانند بانک‌ها، شرکت‌های پست و آب و برق را هدف گرفته‌اند.

این موجب شده تا در خلال جنگ درخواست شرکت‌ها و سازمان‌های مختلف اسرائیلی برای دریافت خدمات مقابله با حملات سایبری و دفع حملات سایبری به شکل قابل توجهی افزایش یابد.به زبان اعداد و ارقام، محافل اسرائیلی می‌گویند که خسارات وارده به اسرائیل در اثر حملات سایبری نیروهای مقاومت سالانه بالغ بر 12 میلیارد شِکِل می‌شود و این زیان اقتصادی بزرگی است که اسرائیل به موازات خسارات فزاینده ناشی از جنگ در غزه توان تحمل آن را ندارد.

منبع: فارس

انتهای خبر/

اخبار مرتبط

آخرین اخبار